Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Sorokins: "Momenti ir, vārtu nav, kas rada nedrošības sajūtu spēlētājos"

Sorokins: "Momenti ir, vārtu nav, kas rada nedrošības sajūtu spēlētājos"
Oļegs Sorokins
Foto: HK Mogo

Pēc sestās Latvijas hokeja Virslīgas fināla spēles, kurā "Kurbads" pieveica "Mogo" ar 4:1 un panāca septīto spēli sērijā, komentārus Sportacentrs.com portālām sniedza abu komandu galvenie treneri.

Oļegs Sorokins, hokeja kluba "Mogo" galvenais treneris: "Atšķirībā no regulārās sezonas un dažām "play-off" spēlēm nesanāk gūt vārtus vajadzīgā brīdī. Ari tie vārti, ko mēs ielaižam, ir pārāk viegli vai arī negadījuma vārti. Labi un pārliecinoši sākām vakardienas spēli, bet pirmais moments mūsu zonā noslēdzās ar vārtiem. Tad ielido otrā ripa pēc uzmetiena. Viss notika pārāk ātri un negaidīti, bet mēs atkal nespējām ne ar ko atbildēt tajā momentā, kad tas ir svarīgi arī no psiholoģiska viedokļa. Momenti it kā ir, vārtu nav, un puišos tas rada nedrošības sajūtu.

Mēģinām cīnīties pret to, spēlējam katru spēli līdz galam, bet nekrīt tad, kad vajadzētu iekrist. Ne jau pirmo reizi tā notiek, kad nevaram iesist, tad sākam sasteigt lietas, gribam ātrāk atspēlēties. Velme atgriezties spēlē ir liela, bet beigu beigās paši ielaižam, turklāt vairāk, nekā vajadzētu.

Visi zinām, kas mums jādara septītajā mačā. Katru spēli uzsākām labāk par pretiniekiem, kas parāda, ka esam uz pareiza ceļa, tajā pat laikā nespējam noturēt to sniegumu visas cīņas laikā. Domāju, ka mums jāaizvada vienmērīga spēle bez kritumiem, lai cik labi mēs to sāktu, tikpat labi to arī pabeigtu.

"Kurbads" ir ļoti pieredzējusi komanda spēlētāju ziņā. Tur ir daudz hokejistu, kas spēlēja "play-off", tāpēc pēc trīs uzvarām uzsveru, ka sērija nav uzvarēta. Tomēr pieļauju, ka daži domās jau atslābinājās, ko nedrīkst pieļaut izslēgšanas spēlēs, kur jācīnās līdz pēdējās spēles pēdējai minūtei. Varbūt komandai nāktu par labu, ja pirmo zaudējumu sērijā mēs piedzīvotu otrajā vai trešajā spēlē, tomēr nevar zināt, vai šajā gadījumā mēs spētu izcīnīt uzvaru finālsērijā.

Uz pirmo izbraukuma spēli puiši vēl spēja nostādīt emocijas pareizā līmenī, bet otrajā mačā puiši jau jutās mierīgāk, ka tūlīt jau būs. "Kurbadam" tā bija tagad vai nekad spēle. Nevaru teikt, ka ir noticis kaut kas traks, tomēr gribētos, lai tas viss notiek ātrāk. Nekas, būs saldākā uzvaras garša."

Pēteris Ostošovs, hokeja kluba "Kurbads" galvenais treneris: "Puiši nomierinājās pēc trīs uzvarām, jo pirms ceturtās spēles bija neliela panika, tagad psiholoģiskā pārliecība ir atgūta. Mums ar katru maču tā pārliecība pieauga, bet "Mogo", iespējams, sevi mierināja, ka būs nākamā reize. Rīt jau viņiem nākamās reizes nebūs.

Neviens nedomāja, ka apspēlēsim pretiniekus uz vienas kājas. Sērijas sākumā brīžiem nebija ticības savos spēkos, savu padarīja arī spiediens no visām pusēm, ka esam mūžīgi otrie. Nesanāca tikt galā no atmiņām par zaudējumu kausa finālā, ka arī regulārā čempionāta spēlēm, kur mēs pārsvarā zaudējām beigās. Tagad mēs gūstam vairāk vārtus un ielaižam mazāk.

Puiši saprata, ka hokejs ir vienkārša spēle - kas mazāk kļūdīsies un izmantos citu kļūdas, tas arī vinnēs. Abas komandas prot spēlēt, šobrīd mēs esam morāli labāk gatavi uzvarēt. Nav tāda vārtsarga, kuram nevar iesist, arī Henrijs Ančs nav izņēmums, jābūt metieniem pa vārtiem, pat nav svarīgi, vai tas metiens nonāk līdz vārtsargam, vai ir rikošets. Pirmajās spēlēs "Mogo" varēja atļauties dažas lietas, zinot, ka viņiem aiz muguras ir mūris, tad tagad viss ir savādāk, jo trijās spēlēs guvām 15 vārtus, kas ir vairāk, nekā visā sezonā.

Komandai neliekam skatīties video, darām to tikai ar treneri. Analizējām un domājam, pievēršam uzmanību sīkumiem, kas nostrādāja iepriekšējās spēlēs un tad izstāstīsim to visu puišem."


, 2017-04-04 15:57, pirms 7 gadiem
nu serijā ir noticis ,kam vajadzēja būt nu lai uzvar labakais !
, 2017-04-04 16:27, pirms 7 gadiem
Varu piekrist, ka nekrīt Mogo un Kurbadam tomēr ir vairāk iekrituši "mēsliņi". Bet veiksmei jau kaut kad ir jābeidzas, četras spēles nevar uzvarēt.
, 2017-04-04 16:47, pirms 7 gadiem
Pēc šada kombeka Kurbads pelnījis uzvarēt!
, 2017-04-04 16:52, pirms 7 gadiem
Kaut kā jau pēc ceturtās spēles nepameta sajūta, ka atspēlēties Kurbads varēs, bet atkal sabruks izšķirošākajā brīdī. Ceru, ka tā nebūs, simpatizē komanda.
, 2017-04-04 17:03, pirms 7 gadiem
emm, vakar Mogo īpašu daudz to momentu nebija. Tādi simtsprocentīgie vispār neviens nebij
, 2017-04-04 17:26, pirms 7 gadiem
nu tad beidzot kurbads.
, 2017-04-04 17:36, pirms 7 gadiem
Number 0 rakstīja: emm, vakar Mogo īpašu daudz to momentu nebija. Tādi simtsprocentīgie vispār neviens nebij
Raitums ripas kā ķiršus lasīja, kas tiešām bīstams bija maz.
, 2017-04-04 18:16, pirms 7 gadiem
Par sodu,ka toto, kurbads panjems.
, 2017-04-04 18:22, pirms 7 gadiem
Domāju, ka tomēr mogo uzvarēs, kaut arī Kurbads par šo atspelēšanos būtu pelnījuši beidzot dabūt kausu
, 2017-04-04 18:42, pirms 7 gadiem
Mogo ir izdarījis visu, lai daļa neitrālo skatītāju savas simpātijas atdotu Kurbadam. Sevišķi to veicina Sorokina komunikācija ar presi un viņa izteikumi
, 2017-04-04 21:43, pirms 7 gadiem
tepat rakstīja: Mogo ir izdarījis visu, lai daļa neitrālo skatītāju savas simpātijas atdotu Kurbadam. Sevišķi to veicina Sorokina komunikācija ar presi un viņa izteikumi
Sērijas ceturtā spēle bija pats galvenais notikums.
, 2017-04-04 22:26, pirms 7 gadiem
un kur tad visi runātāji par totalizatoriem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.