Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

OHL sezonas laikā tiek pacelts leģionāru limits – septiņi iepriekšējo piecu vietā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

OHL sezonas laikā tiek pacelts leģionāru limits – septiņi iepriekšējo piecu vietā
"Zemgale"/LLU. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas Hokeja federācija piektdien pieņēmusi lēmumu par izmaiņām "Optibet" hokeja līgas nolikumā. Turpmāk vienu komandu drīkstēs pārstāvēt septiņi ārzemnieki, bet iepriekš bija atļauti pieci.

Pēdējo sezonu laikā bija pierasts, ka komanda drīkst izmantot piecu ārzemnieku pakalpojumus. Sarunas par skaita palielināšanos aktualizējās šīs nedēļas laikā, jo pagājušajā sestdienā "Zemgale"/LLU izbraukuma zaudējumā (0:6) pret "Kurbadu" laukumā sūtīja septiņus leģionārus.

Jelgavas vienības vadība taisnojās, ka uzskatījusi, ka diviem ārzemniekiem ir Latvijas hokeja pilsonība, tomēr "Optibet" hokeja līgā šāds jēdziens neeksistē. Laukumā devās aizsargi Daniils Dolguškins (Krievija), Sebastians Janda (Čehija), Aleksandrs Kovirins (Krievija), uzbrucēji Daniils Kuļikovs (Krievija), Aleksandrs Pavļenko (Krievija), Aleksanders Stolbovojs (Igaunija) un Egidijs Binkulis (Lietuva).

Piektdien Latvijas Hokeja federācijas valde pieņēma lēmumu atbalstīt "Optibet" hokeja līgas komandu ierosinājumu palielināt leģionāru skaitu no pieciem līdz septiņiem. "Kā zināms, Latvijas čempionātā šajā sezonā palielinājies komandu skaits. Lai turpinātu vēl vairāk celt kvalifikācijas līmeni, tika nolemts atbalstīt ieceri palielināt ārzemju spēlētāju skaitu," teikts paziņojumā.

Pašlaik produktīvākais ārzemnieks ir "Liepājas" lietuviešu uzbrucējs Marks Kaļeiņikovs, kurš 14 spēlēs guvis 11 vārtus un ar 17 punktiem ir līgas trešais rezultatīvākais spēlētājs. Viņam priekšā atrodas tikai komandas biedri – Bruno Zabis un Māris Diļevka. Kaļeiņikovs iepriekš liepājnieku rindās kļuvis par Latvijas čempionu. Starp rezultatīvākajiem 40 hokejistiem vairs nav neviens cits ārzemnieks.

  -4 [+] [-]

, 2019-11-02 13:55, pirms 4 gadiem
kārtējo reizi lhf darboņi parāda savu nekompetenci

  +1 [+] [-]

, 2019-11-02 15:10, pirms 4 gadiem
Kāpēc tas tiek darīts jau sezonas gaitā?

     [+] [-]

, 2019-11-02 15:20, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc tas tiek darīts jau sezonas gaitā?
tāpēc , ka Kalvīša laikā no OHL( virslīgas, Latvijas atklātā čempionāta) pazuda punkts, ka Latvijas čempionātā lietuvieši un mūsu sporta skolās uzauguši audzēkņi neskaitās leģionāri...
tika pieņemts kaut kāds kompromisa variants.
un starp citu šoreiz nolikums nav pārkāpts, jo nolikumā ierakstīts, ka LHF var mainīt leģionāru kvotas turnīra gaitā!
it kā viss pēc nolikuma. neredzu problēmu šoreiz, lai iespringtu.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-02 15:27, pirms 4 gadiem
4.14. Ikviena kluba komanda atļauts pieteikt 5 (piecus) ārvalstu hokejistus.
4.15. Vairāk ārvalstu hokejistu izmantošanu kluba komandā Čempionāta spēlēs izņēmuma gadījumā var atļaut tikai LHF valde.

https://lhf.lv/files/0jf1tHLQAaboMh...

p.s. izņēmuma gadījums pienāca un atļāva. pie tam visiem...

  +2 [+] [-]

, 2019-11-02 15:49, pirms 4 gadiem
vienu nolikuma punktu gan es mainītu sezonas gaitā attiecībā aļipm, ka mongoļu preču zīmes Latvijas teritorijā jānoformē atbilstoši ES likumiem un uz formām jābūt nevis kirilicai bet latīņu burtiem...
bet laikam šoreiz ir par mīkstiem LHF un turpina atļaut aļimpa urlām ņirgāties gan par mums, gan par Latviju kopumā!

     [+] [-]

, 2019-11-02 23:33, pirms 4 gadiem
a nafig tik daudz leģionāri būtu vajadzīgi vienā klubā???