Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Liepājas" kapteinis Bajaruns pārcēlies uz Marseļu

Rolands Eliņš

Latvijas hokejists Lauris Bajaruns savu karjeru turpinās Francijā, portālam Sportacentrs.com apstiprināja hokeja kluba „Liepāja” menedžeris Kaspars Repšs. Bajaruns pievienojies Francijas pēc spēka otrās līgas komandai „Marseille”.

29 gadus vecais Lauris Bajaruns sezonu uzsāka „Liepājas” sastāvā Latvijas Virslīgā, tieši tāpat kā to darīja iepriekšējās divās sezonās. Arī šoreiz abas puses bija vienojušās, ka Bajaruna ceļā netiks likti šķēršļi, ja viņam tiks izteikts labāks piedāvājums citā klubā. Komandas galvenais treneris Maksims Bogdanovs sezonas ievadā preses konferencē gan izteicās, ka ļoti cer, ka Bajaruns paliks komandā visu sezonu.

Tas nav piepildījies. Bajaruns saņēma piedāvājumu Francijā, kur spēlējis arī iepriekš, un pievienojies „Marseille” vienībai, kas spēlē Francijas otrajā līgā. Bajaruns jau aizvadījis pirmo spēli šajā līgā, nedēļas nogalē piedaloties zaudējumā 3:4 pret „La Roche-sur-Yon”.

„Liepājas” menedžeris Kaspars Repšs portālam Sportacentrs.com apliecināja, ka sadarbības pārtraukšana ar Bajarunu noritēja korekti, saskaņā ar iepriekš atrunāto vienošanos. Bajaruna vietā „Liepājas” kapteinis turpmāk būs pieredzējušais Dmitrijs Korņilovs.

Bajaruns sezonas ievadā piedalījās trīs „Liepājas” spēlēs un palīdzēja komandai ar vārtiem un rezultatīvu piespēli. Pagājušo sezonu Bajaruns pabeidza Baltkrievijā, Žlobinas „Metallurg” sastāvā, bet iepriekš leģionāra gaitās spēlējis arī Francijā, Slovākijā, Dānijā un Čehijā. Bajaruns arī ir spēlējis Latvijas izlasē, piedaloties 2015. gada pasaules čempionātā.

Izmantotie resursi:
Feuille de match

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-10-01 17:11, pirms 6 gadiem
pat Franču otrajā līga vairāk piķo nekā OHL

  +2 [+] [-]

, 2018-10-01 17:33, pirms 6 gadiem
Žēl, ka Liepājai jāzaudē šādi spēlētāji - tā jau šosezon diezgan švaki iet viņiem.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-01 17:40, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: pat Franču otrajā līga vairāk piķo nekā OHL
nevis FRA2 vairāk kā OHL, bet gan Marseļa piedāvā lielāku naudu nekā Liepāja.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-01 17:46, pirms 6 gadiem
starp citu, septembrī veseli 3 no OHL ir pārcēlušies no OHL uz Spāniju:
Mārtiņš Jakovļevs (pag. sezonā Mogo), Reinis Demiters (pag. sezonā Liepāja), Nils Grīnfogels (pag. sezonā Kurbads)
Transfers - Eurohockey.com .

     [+] [-]

, 2018-10-01 18:51, pirms 6 gadiem
Gandrīz vai gribās jautāt-vai Bajarūns maksā HKL par iespēju sezonu no sezonas Liepājas komandas paspārnē sagatavoties spēlēšanai ārzemēs? Jau cik sezonas iesāk HKL, un pēc nedaudz spēlēm notin asti. Man nav iebildumu, ka viņš spēlē ārzemēs, bet jebkura spēlētāja(īpaši vadošo) došanās prom no komandas izjauc daudzas pirmssezonas iestrādnes.

  -1 [+] [-]

, 2018-10-01 19:08, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: pat Franču otrajā līga vairāk piķo nekā OHL
Kāpēc, lai nepiķotu?
Valstī ar tik spēcīgu ekonomiku var atļauties arī maksāt otrās līgas hokejistiem, turklāt vairāk kā Latvijā. Turklāt, neesmu pārliecināts, ka Latvijā viņš bija absolūts profesionālis, t.i., tikai ar hokeju pelnīja naudu.

  +4 [+] [-]

, 2018-10-01 19:09, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Gandrīz vai gribās jautāt-vai Bajarūns maksā HKL par iespēju sezonu no sezonas Liepājas komandas paspārnē sagatavoties spēlēšanai ārzemēs? Jau cik sezonas iesāk HKL, un pēc nedaudz spēlēm notin asti. Man nav iebildumu, ka viņš spēlē ārzemēs, bet jebkura spēlētāja(īpaši vadošo) došanās prom no komandas izjauc daudzas pirmssezonas iestrādnes.
Atbilde - ja Liepājai tādu spēlētāju nevajadzētu, viņi jau sen būtu Bajarūnu dzinuši prom. Nedzen, tātad, viss notiek un visi ir draugi.

     [+] [-]

, 2018-10-01 20:04, pirms 6 gadiem
Fullback rakstīja: Atbilde - ja Liepājai tādu spēlētāju nevajadzētu, viņi jau sen būtu Bajarūnu dzinuši prom. Nedzen, tātad, viss notiek un visi ir draugi.
Par vajadzību šaubos, bet pārējam piekrītu.

     [+] [-]

, 2018-10-01 21:36, pirms 6 gadiem
Fullback rakstīja: Kāpēc, lai nepiķotu?
Valstī ar tik spēcīgu ekonomiku var atļauties arī maksāt otrās līgas hokejistiem, turklāt vairāk kā Latvijā. Turklāt, neesmu pārliecināts, ka Latvijā viņš bija absolūts profesionālis, t.i., tikai ar hokeju pelnīja naudu.
Valstī ar tik spēcīgu ekonomiku... aš apsmējos Varētu padomāt, ka Marseļas hokeja klubs ir valsts struktūrvienība, nevis privāts klubs. Katra kluba maksātspēja ir tikai un vienīgi atkarīga no paša kluba finasiālajām iespējēm nevis valsts ekonomikas attīstības. Un Francijas hokeja klubos algas ir diezgan niecīgas (max. 10.000 EUR sezonā)... acīmredzot, vienkārši citu variantu šobrīd nebija.

     [+] [-]

, 2018-10-02 10:00, pirms 6 gadiem
Noteikti ir vērts spēlēt nevis LV, bet Spānijā un arī Francijas 2.līgā. Tas jau vairāk izskatās pēc domāšanas; tipa LV viss ir slikti, hokeja līgas līmenis ir slikts, tāpēc spēlēšu visur citur, tikai ne LV. Kaut gan esmu absolūti drošs, ka Spānijas un arī FRA2 līgas līmenis ir zemāks par OHL. Es arī nedomāju, ka OHL līgā maksā ļoti maz; domāju, ka tas cipars ir sākot ar 1000 eiro mēnesī un uz augšu, kas LV līmenim nav slikti.

     [+] [-]

, 2018-10-02 10:02, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: Valstī ar tik spēcīgu ekonomiku... aš apsmējos Varētu padomāt, ka Marseļas hokeja klubs ir valsts struktūrvienība, nevis privāts klubs. Katra kluba maksātspēja ir tikai un vienīgi atkarīga no paša kluba finasiālajām iespējēm nevis valsts ekonomikas attīstības. Un Francijas hokeja klubos algas ir diezgan niecīgas (max. 10.000 EUR sezonā)... acīmredzot, vienkārši citu variantu šobrīd nebija.
tas jau izskatās pēc uzstādījuma spēlēt visur, tikai ne Latvijā; tikai nedz Spānijā, nedz FRA2 līgā līmenis nav augstāks par OHL, un pat ir zemāks!

  +1 [+] [-]

, 2018-10-02 10:38, pirms 6 gadiem
Viss jau atkarīgs no konkrētā gadījuma.
Piemēram, ja spēlētājam vēl nav ģimenes un īsti nav baigo perspektīvu uz pavisam augsto līmeni, tad var arī pablandīties apkārt pa pasauli. Tīri savam priekam. Kaut vai uz to pašu Spāniju, Austrāliju, utt. Ja vēl tur kaut kādu naudu samaksā par spēlēšanu, tad pavisam labi.