Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Laura Elizabete Jansone

"Kurbads" aizsargs Gipters: "Bīstamu metienu nemaz nebija tik daudz"

"Kurbads" aizsargs Gipters: "Bīstamu metienu nemaz nebija tik daudz"
Mārtiņš Gipters cīņā ar Elvisu Želubovski pie Ulda Čalpas vārtiem. Foto: HK "Kurbads"

Vakar "Kurbads" ledus hallē tika noskaidrots "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālsērijas uzvarētājs un Latvijas čempionu kausa ieguvējs. Otro reizi valsts pastāvēšanas vēsturē uzvaru finālsērijā svinēja "Mogo" komanda (4-2), kas ar rezultātu 2:1 pieveica iepriekšējo divu sezonu kausa ieguvējus "Kurbads" komandu. Vienīgos vārtus "Kurbads" vienībā guva Mārcis Zembergs (1:0). Pēcspēles intervijā Sportacentrs.com mājinieku aizsargs Mārtiņš Gipters norādīja, ka kurbadiešiem pietrūka veiksmes faktora, kas neļāva uzvarēt spēli un izlīdzināt rezultātu finālsērijā.

"Es teiktu, ka pietrūka veiksmes. Mēs panācām, ka tiek spēlēts pagarinājums, bet mazliet pietrūka veiksmes," pēc spēles Gipters akcentēja iemeslu, kāpēc viņa komandai šajā spēlē neizdevās izcīnīt uzvaru.

Jau trešo reizi šīs finālsērijas ietvaros spēli neizdevās noslēgt pamatlaikā. "Dažādi spēles elementi neļāva nevienai no komandām pabeigt spēli pamatlaikā, bet tas nebija mūsu nodoms. Mēs centāmies izcīnīt uzvaru," teic Gipters, kuram šī bija trešā sezona "Kurbads" komandā.

"Pretinieki spēlēja ļoti aktīvi. Šoreiz jātic, ka viņi laikam vairāk bija pelnījuši šo uzvaru," "Mogo" sniegumu atzinīgi novērtēja spēlētājs.

Visos spēles nogriežņos mājiniekiem neizdevās uzvarēt izdarīto metienu attiecībā. Šo Gipters izskaidro ar aizsardzības faktoru, jo spēle savā zonā neļāva nostabilizēt savas pozīcijas pie Henrija Anča vārtiem. "Mēs vairāk spēlējām no aizsardzības. Mēģinājām bloķēt metienus. Bīstamu metienu nemaz nebija tik daudz. Mēs vienkārši vairāk spēlējām pie mūsu vārtiem, " aizsargs norāda, kāpēc neizdevās uzlabot izdarīto metienu statistiku.

Kā iepriecinošo šīs finālsērijas pieredzē Gipters min komandu vienādo spēku apjomu, kas katru spēli padarīja aizraujošu. "Pozitīvais bija tas, ka tikās divas līdzvērtīgas komandas. Mazliet pietrūka, lai būtu arī tā septītā spēle. Abas komandas bija līdzvērtīgas."

Pirmo reizi "Mogo" izcīnīja uzvaru finālsērijā 2015.gadā, kad sērijas rezultāts pret "Kurbadu" bija identisks šim gadam (4-2).

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībniece.


, 2019-04-01 08:34, pirms 5 gadiem
Kurbada sniegums, diemžēl nebija čempionu cienīgs! Varbūt nākam gad!

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.