Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Daugaviņš ar svarīgu piespēli un diviem bullīšiem turpina "Spartak" uzvaru sēriju

Daugaviņš ar svarīgu piespēli un diviem bullīšiem turpina "Spartak" uzvaru sēriju
Kaspars Daugaviņš. Foto: TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas mačā starp „Spartak” un „Severstal” pa punktam nopelnīja gan Mārtiņš Karsums, gan Kaspars Daugaviņš, palīdzot savai komandai izglābties no zaudējuma pamatlaikā. Daugaviņš rezultatīvu piespēli nopelnīja spēles 59. minūtē, bet pēc tam pēcspēles metienos realizēja divus bullīšus, ieskaitot uzvaru nesošo (3:2). "Spartak" līdz ar to tika pie sestā panākuma pēc kārtas.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas „Spartak” mačā pret „Severstal” vadībā izvirzījās pirmā, 34. minūtē precīzi metot Dmitrijam Višņevskim. Šajā vārtu guvumā rezultatīvu piespēli nopelnīja Mārtiņš Karsums, kurš bija ievedis ripu pretinieku zonā. Pagāja gan tikai nieka 17 sekundes, kad bija panākts neizšķirts.

Trešā perioda izskaņā „Severstal” realizēja vairākumu, pietuvojoties uzvarai, taču „Spartak” paspēja atspēlēties 63 sekundes pirms pamatlaika beigām. Spēlējot ar tukšiem vārtiem, Daugaviņš vārtu priekšā tika pie ripas un nogādāja to tālāk uz otru vārtu stūri, no kurienes Aleksandrs Hohlačovs panāca 2:2. Sekoja papildlaiks un pēcspēles metieni, kuros Daugaviņš savu komandu pārstāvēja pirmais un izvirzīja to vadībā 1:0. Vadība netika noturēta, un pēc pirmajām piecām kārtām joprojām bija neizšķirts. Tad pie darba vēlreiz ķērās Daugaviņš, līdz pēdējam iepauzēja un noguldīja vārtsargu, pēc tam precīzi iemetot no asa leņķa un pasniedzot „Spartak” uzvaru ar 3:2. Maskavas komandai tā bija jau sestā uzvara pēc kārtas.

Karsums nospēlēja 16:32 minūtes, divreiz meta pa vārtiem un pielietoja trīs spēka paņēmienus. Viņš savu sezonas rēķinu palielinājis līdz 14 punktiem (10+4). Daugaviņa spēles laiks bija nedaudz lielāks (17:46), un viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem. Daugaviņam papildus diviem precīzajiem pēcspēles bullīšiem šodien gūts sezonas septītais punkts (3+4).

Jānis Kalniņš tikmēr stājās „Jokerit” vārtos mačā pret „Lokomotiv” un piedzīvoja zaudējumu ar 1:4. Kalniņš atvairīja 28 no 31 pretinieku metiena, Jaroslavļas komandai beigās ripu metot tukšos vārtos. Jāpiemin, ka Kalniņš atstāja vārtus jau gandrīz piecas minūtes pirms beigām, tas palīdzēja „Jokerit” vienus vārtus atspēlēt, taču ne vairāk.

„Torpedo” ar Sandi Ozoliņu treneru sastāvā piekāpās Pekinas „Kunlun” ar 1:2, izšķirošos vārtus ielaižot 55. minūtē. „Torpedo” šis bija trešais zaudējums četru spēļu periodā. Tikmēr Maskavas „Dynamo” bez Mika Indrašas sastāvā ar 4:1 savā laukumā apspēlēja „Salavat Yulaev”.

Savu zaudējumu sēriju tikmēr beidzot izdevās pārtraukt „Avtomobilist”, kas 4:3 papildlaikā viesos pieveica „Barys”. Savus sezonas pirmos vārtus guva krievu hokeja leģenda Pāvels Dacjuks, kurš precīzi meta trešajā periodā, tobrīd izvirzot „Avtomobilist” vadībā ar 3:2. Dacjuks vārtus guva pēc individuāla solo reida ātrajā uzbrukumā. Jekaterinburgas komanda gan tāpat ieņem tikai desmito vietu Austrumu konferencē.

KHL spēļu rezultāti

KomandasRez.
Sibir-CSKA2:1
Barys-Avtomobolist3:4 P
Torpedo-Kunlun1:2
Dynamo M-Salavat Yulaev4:1
Jokerit-Lokomotiv1:4
Spartak-Severstal3:2 PM

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.