Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Daugaviņa eleganta piespēle papildlaikā nokārto uzvaru pār SKA

Daugaviņa eleganta piespēle papildlaikā nokārto uzvaru pār SKA
Kaspars Daugaviņš
Foto: Dynamo.ru

Kontinentālajā hokeja līgā šodien ar mainīgām sekmēm spēles aizvadījuši Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi - Oskara Bārtuļa "Barys" ar 6:5 pēcspēles metienos pieveica "Neftekhimik", bet Ufas "Salavat Julaev" netika galā ar "Yugra" (1:3). Latvijas aizsargi ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, taču visatbildīgākajā brīdī to izdarīja Kaspars Daugaviņš, papildlaikā izkārtojot uzvaras vārtu guvumu pār SKA (4:3).

Harija Vītoliņa vadītā Maskavas "Dynamo" uzņēma sezonu iespaidīgi sākušo SKA komandu. Lai arī SKA prata divreiz izvirzīties vadībā, "Dynamo" abas reizes atspēlējās, un ar vārtu guvumu izcēlās arī bijušais Rīgas dinamietis Mets Robinsons. 49. minūtē Maskava beidzot izvirzījās vadībā, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām SKA izrāva neizšķirtu. Līdz pēcspēles metieniem gan spēle nenonāca, jo pēc Kaspara Daugaviņa piespēles 64. minūtē Janne Jalasvāra guva "Dynamo" uzvaras vārtus (4:3). Daugaviņš uzsāka ātro uzbrukumu divi pret divi, uzvilka uz sevi abus aizsargus un ar skaistu piespēli tukšu vārtu priekšā atrada somu hokejistu, kurš pasniedza SKA trešo zaudējumu sezonas pirmajās 24 spēlēs.

Daugaviņam šis ir 16. punkts sezonā (8+8) un šodien laukumā pavadītajās 15 minūtēs viņš izcēlās ar četriem metieniem pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un divreiz pielietoja spēka paņēmienu. Mārtiņš Karsums laukumā bija gandrīz 12 minūtes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Oskara Bārtuļa pārstāvētais "Barys" šodien uzņēma KHL Austrumu konferences tabulas lejasgala iemītnieci "Neftekhimik". Pirmie vadībā gan izvirzīja viesi, turklāt "Barys" rindās Damirs Rispajevs ļoti agresīvi iesaistījās divos (!) kautiņos pēc kārtas - pēc tam, kad tiesneši izšķīra viņa cīņu ar Nikolaju Belovu, Rispajeva ceļā divus soļus tālāk patrāpījās Aleksandrs Brincevs. Protams, Rispajevs no mača tika patriekts.

Pirmais periods turpinājās rezultatīvi, un divus vārtus guva "Barys" aizsargs Kevins Dalmens. Periodu viņa komanda gan noslēdza iedzinējos (2:3), taču mača gaitā prata atspēlēties un panākt papildlaiku. Uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos, kuros pārāki izrādījās "Barys".

Bārtulis komandas uzvarā palīdzēja ar diviem izdarītiem metieniem pa vārtiem un laukumā pavadīja teju 24 minūtes. Spēli šodien aizvadīja arī otrs Latvijas aizsargs-leģionārs KHL Artūrs Kulda. Viņš nospēlēja 18 ar pusi minūtes un arī divreiz meta pa vārtiem, kā arī vienreiz pielietoja spēka paņēmienu. Ufas komandai gan tas uzvaru nepasniedza, jo ar 1:3 tika atzīts "Yugra" pārākums. "Salavat Julaev" šis ir piektais zaudējums pēc kārtas, turklāt šo neveiksmju sēriju 21. oktobrī aizsāka tieši Rīgas "Dinamo" ar panākumu 2:1.

Jāatzīmē arī divi minimāli rezultāti - "Avangard" ar 1:0 pārspēja "Lada", bet "Avtomobolist", vienīgos vārtus iemetot 46. minūtē, pārspēja "Traktor".

KHL spēles, 31. oktobris

KomandasRez.KomandasRez.
Avangard-Lada1:0Barys-Neftekhimik6:5 PM
Avtomobolist-Traktor1:0Salavat Julaev-Yugra3:1
Sochi-Jokerit3:2 PMLokomotiv-Dinamo R4:1
Atlant-Metallurg N4:2Dynamo-SKA4:3 P
Medveščak-Admiral3:4Slovan-Amur1:3

Izmantotie resursi:
Континентальная хоккейная лига : Чемпионат...

Daugaviņa izkārtotais vārtu guvums


, 2014-10-31 19:24, pirms 9 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-31 21:27, pirms 9 gadiem
Daugaviņa piespēle vienkārši konfekte....
, 2014-10-31 21:50, pirms 9 gadiem
SKA beidzas puvera ta izskatas
, 2014-10-31 22:05, pirms 9 gadiem
Daugaviņam spēle vedās kā nākas Malacis!
, 2014-11-01 00:05, pirms 9 gadiem
DidzisLV rakstīja: Удаление. Рыспаев Дамир (Барыс), Брынцев...
Jaunais kazahs noslāna divus pretiniekus!
Džeks labs, bet tiesnesis ar Nr 86 vēl labāks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.