Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL spēlētāju arodbiedrība: "Tik saspringta situācija vēl nav bijusi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

KHL spēlētāju arodbiedrība: "Tik saspringta situācija vēl nav bijusi"
Andrejs Kovaļenko reportieru ielenkumā
Foto: russia-hockey.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunā sezona sākusies ar dramatiskiem notikumiem Baltkrievijas un Kazahstānas hokejistiem saistībā leģionāru statusu. Līgas spēlētāju arodbiedrības vadītājs Andrejs Kovaļenko vēl cer uz kompromisu, kas baltkrieviem un kazahiem ļautu saglabāt darbu KHL klubos.

Kā jau ziņot, dažas dienas pirms KHL sezonas sākuma Krievijas Sporta ministrija publiskoja pavēli, saskaņā ar kuru baltkrievi un kazahi vairs netiek uzskatīti par leģionāriem. Pēc tam parādījās informācija, ka KHL neņems vērā minēto pavēli, kas ir pretrunā ar augstākiem normatīvajiem aktiem. Bet tagad svaru kausi atkal nosvērušies par sliktu baltkrieviem un kazahiem.

Andrejs Kovaļenko: "Izveidojusies situācija ir dramatiska. Arodbiedrības telefoni neapklust, daudzi spēlētāji ir šokā! Sezonu sākām ar vieniem noteikumiem, kad baltkrievi un kazahi netika uzskatīti par leģionāriem, bet tagad viņi ir leģionāri. Tēlaini izsakoties, šodien daži puiši nokļuvuši pie sasistas siles. Kur un par ko dzīvot, uz kādu dārziņu vai skolu vest bērnus, kur meklēt taisnību? Ticiet man, arodbiedrības pastāvēšanas vēsturē tik saspringta situācija vēl nav bijusi. Pirms sezonas zvanīja puiši un pauda gandarījumu par to, ka kopā mēs esam varējuši aizstāvēt savas tiesības. Tagad zvana tie paši puiši un saka pavisam kaut ko citu."

Arodbiedrības funkcionārs norāda, ka šajā sakarā ir runa par 12 baltkrieviem un 3 kazahiem.

Saglabājas cerība uz kompromisu, taču tiek domāts arī par tiesu darbiem. "Pēc nedēļas būs līgas direktoru padomes ārkārtas sēde, aicinām panākt kompromisu - līga tam ir gatava, bet vajadzīga arī sporta ministrija pretimnākšana. Eksperti jau ir piedāvājuši, ka šajā sezonā varētu būt pārējas periods "5+1", respektīvi, kluba sastāvā varēs būt pieci leģionāri un papildus būs iespēja pieteikt vienu baltkrievu vai kazahu. Tas patiešām būtu kompromiss, bet ideālajā variantā varētu būt vēl maigāka formula "5+2". Mūsu juristi jau gatavo prasības pieteikumus - ja ar atpakaļejošu datumu tiks izbeigti kontrakti, un spēlētāji paliks bez darba. Vēl ir cerība, ka radikāli soļi nebūs vajadzīgi," saka arodbiedrības vadītājs.

Izmantotie resursi:
russia-hockey.ru

  +6 [+] [-]

, 2015-08-31 13:00, pirms 9 gadiem
varbūt vēl maigāku formulu 5+6?

  +1 [+] [-]

, 2015-08-31 13:03, pirms 9 gadiem
Neticami bet esmu ministrijas puse,gan Belariem,gan Kazahiem ir savs klubs KHL.Lai attista savu izlasi nevis ieved letus Kanadiesus un neko nesasniedz PO.

  +8 [+] [-]

, 2015-08-31 13:03, pirms 9 gadiem
Kur krievs, tur bardaks

  +5 [+] [-]

, 2015-08-31 13:08, pirms 9 gadiem
Колхоз!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-08-31 13:21, pirms 9 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Lai tak beidz to KHL un spēlē CHL, kur Neman ir un tīri ok, skatītāju daudz, augstas klases Eiropas hokejs., plus Eiropas Karaļi DEL klubi, ko ta vēl gribēt, nav jābūvē citas valsts hokeja čempionāts. RD ar varētu ņemt piemēru un atteikties no KHL, savus sponsorus, savu naudu un būtu jēga, nevis kā tagad, nejēgas
Tikai viena nianse – Neman 4. sept pēdējā spēle CHL šosezon .
Spēlētājiem būtu labi, uzrauj augusta beigās 4 spēles CHL un viss rudens un ziema brīva

     [+] [-]

, 2015-08-31 13:25, pirms 9 gadiem
sistemas nav, piem., severstal gadījumā pieļauts izņēmums pēc kom..lūguma ar 6legiem,iesk.,belarus.
labi, ka latvieši skaitās legi, jo savādāk visi labākie izklīstu pa DEL un KHL Rīgai nebūtu savas komandas vismaz ar latviešiem pārliecinošā vairākumā vai drīzāk vsp nebūtu un arī nebūtu ko apspriest vai strīdēties vai vnk apsaukāties, pārbaudot ciniskas demagoģijas un apgrieztas logikas robežas..
p.s. vakardienas diskusija un komenti pēc spēles Minskā, pateicoties dažiem palagu rakstniekiem, diemžēl izvērtās ļoti zema lumpeņlīmeņa un mazlasāmas vielas atkritumu saturā, iespējams,arvien retāk te gribēsies ienākt

     [+] [-]

, 2015-08-31 13:58, pirms 9 gadiem
KHL ir juomaina sova politika uz legionarim uzskotu, ka ideālo formu byutu taida 5 legionāri + 3 tū valstu puortovjim, kuri klubi spieluoj KHL ( sūmi, horvāti, slovaki, latvīši, boltkrīvi, kazahi) kūpā 8 legionāri tys byutu ideāls risinuojums 5 +3 systema i vysi byutu nu tuo īguvieji..
bet kū var gribeit nu KHL valdis kurai ryup tikai nauda

  -4 [+] [-]

, 2015-08-31 14:12, pirms 9 gadiem
specha rakstīja: labi, ka latvieši skaitās legi, jo savādāk visi labākie izklīstu pa DEL un KHL Rīgai nebūtu savas komandas vismaz ar latviešiem pārliecinošā vairākumā vai drīzāk vsp nebūtu un arī nebūtu ko apspriest vai strīdēties vai vnk apsaukāties, pārbaudot ciniskas demagoģijas un apgrieztas logikas robežas..
??????
kada veida tas, ka latviesi ir legi ietekme RD pastavesanu ar vai bez latviesiem vairakuma vai mazakuma??
Doma ja latviesi nebutu legi kaut kas kardinali mainitos? Doma dizi Krievija kadam vajag Meijas un Skvorcovus un tadus? Un kada makara visi aizdiegtu uz DEL?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-08-31 14:20, pirms 9 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: ??????
kada veida tas, ka latviesi ir legi ietekme RD pastavesanu ar vai bez latviesiem vairakuma vai mazakuma??
Doma ja latviesi nebutu legi kaut kas kardinali mainitos? Doma dizi Krievija kadam vajag Meijas un Skvorcovus un tadus? Un kada makara visi aizdiegtu uz DEL?
Pareizi vysu soki, legionāru i naleģionāru status eisti niko namaineitu, jū krīvim bejusi nabejuši latvīši, RD tys nikaidi naītekmātu nu vīneigas varbyut kaidu Indraši pajymtu Torpedo i vel kaidu, bet vysa vysumā tys nikaidi RD naītekmātu, es vel uzskotu, ka tīsi RD paleidzeitu rodūt konkurenci i leluoku spieleituoju rotāceju, kas byutu īguvums izlasei ar jaunu kadru izpieti.

  +3 [+] [-]

, 2015-08-31 14:42, pirms 9 gadiem
Man ir vienalga, vai viņus pieskaita leģionāriem, bet autors jau nu varēja nerakstīt, ka ir tāda tauta "kazahstānieši". Valsts ir Kazahstāna, bet tauta - kazahi. Tad jau par latviešiem arī varētu teikt - "latvijieši" (dažs jau gan laikam to tikai gribētu) no vārda "Latvija".

  +3 [+] [-]

, 2015-08-31 15:20, pirms 9 gadiem
pleesonja rakstīja: varbūt vēl maigāku formulu 5+6?
Hokejā pazīstamāka formula ir 5+20

     [+] [-]

, 2015-08-31 23:00, pirms 9 gadiem
Zinot paRašas "tradīcijas", tad bardaks (kad kreisā kāja nezina ko labā dara) ir viņu normālais "agregātstāvoklis" tapēc mani šādas figņas krievu izpildijumā jau sen neizbrīna!