Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Slovan" vārtsargus trenēs divkārtējais Stenlija kausa čempions Baraso

"Slovan" vārtsargus trenēs divkārtējais Stenlija kausa čempions Baraso
Toms Baraso
Foto: cbslocal.com

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) kluba Bratislavas "Slovan" vadība paziņojusi, ka par komandas vārtsargu meistarību turpmāk rūpēsies divkārtējais Stenlija kausa čempions Toms Baraso.

"Slovan" šodien paziņoja, ka pēc nepilnu mēnesi ilga darba treniņnometnē komandu pametis slovāku uzbrucējs Rastislavs Špirko, kurš KHL spēlējis no 2011. gada. 31 gadu vecais Špirko pagājušajā sezonā Habarovskas "Amur" rindās 47 spēlēs guva piecus vārtus un atdeva 14 rezultatīvas piespēles, kā arī tika pie 20 soda minūtēm, un negatīva lietderības koeficienta (-18).

Pozitīvākas ziņas klubs pavēstījis saistībā ar treneru korpusu. Tam pievienojies divkārtējais Stenlija kausa čempions Toms Baraso, kurš būs vārtsargu treneris. 50 gadus vecais amerikānis 1991. un 1992. gadā ar Pitsburgas "Penguins" cēla virs galvas galveno trofeju hokeja pasaulē, bet 2002. gadā kļuva par olimpisko vicečempionu ASV izlases sastāvā.

Hokeja Slavas zālē iekļautais Baraso NHL nospēlēja 18 sezonas un 1984. gadā tika atzīts par NHL labāko debitantu un labāko vārtsargu. Kopš spēlētāja karjeras beigām Baraso strādājis par vārtsargu treneri Karolīnas "Hurricanes" un Magņitogorskas "Metallurg" komandās.

"Slovan" sastāvā jaunajā sezonā vārtus sargās kanādieši Maikls Gārnets un Berijs Brasts.

"Slovan" spēlē KHL kopš 2012. gada rudens, bet izslēgšanas turnīrā līdz šim trīs sezonu laikā spēlējusi tikai reizi - debijas gadā pirmajā kārtā ar 0-4 tika atzīts Maskavas "Dynamo" pārākums. Pagājušajā sezonā komanda palika 28. pozīcijā 28 komandu konkurencē.


, 2015-07-31 13:55, pirms 9 gadiem
Slovan prasās pēc papildinājumiem
Savādāk nekas labāks par pag. gadu nebūs
, 2015-07-31 14:38, pirms 9 gadiem
Teica ka nespēlēs vairs khl
, 2015-07-31 22:09, pirms 9 gadiem
MEDVESCAK un SLOVAN ir iedalits tads pats budzets ka Rigas Dinamo un tad jau pasi saprotiet kads tur sastavs. Runaja jau par visam 3, ja nedabus naudu nespeles, bet krievi apzelojas.
, 2015-08-01 10:04, pirms 9 gadiem
Pētera Skudras komandasbiedrs Pitsburgas laikos.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.