Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Bijušais "Admiral" prezidents aizturēts saistībā ar desmit miljonu eiro zādzību no PK2018 stadiona

Rolands Eliņš

Bijušais "Admiral" prezidents aizturēts saistībā ar desmit miljonu eiro zādzību no PK2018 stadiona
Zijavudins Magomedovs
Foto: Oļegs Jakovļevs/RBK

Krievijas varas iestādes aizturējušas Zijavudinu Magomedovu, bijušo KHL kluba Vladivostokas „Admiral” prezidentu. Viņš aizturēts sakarā ar vismaz desmit miljonu eiro zādzību no „Arena Baltika” stadiona projekta. Šīs stadions tika uzbūvēts, gatavojoties Pasaules kausa finālturnīra uzņemšanai.

Zijavudins Magomedovs bija „Admiral” kluba prezidents laikā, kad to pārstāvēja arī latviešu hokejists Oskars Bārtulis, kurš turklāt ilgāku laiku bija komandas kapteinis. Magomedovs „Admiral” prezidenta amatu ieņēma no 2015. gada līdz pagājušā gada izskaņai, kā arī viņš ir līdzīpašnieks uzņēmumam „Summa”, kas ir „Admiral” ģenerālsponsors.

„Summa” meitasuzņēmums bija „Arena Baltika” stadiona būvniecības pirmās stadijas galvenā izpildītāja. Kaļiningradā uzbūvētajā stadionā, kurā norisināsies četras PK finālturnīra futbolā spēles, tika ieguldīti apmēram 250 miljoni eiro.

Šobrīd Krievijas varas iestādes, kā vēsta krievu mediji, ierosinājušas lietu par 752 miljonu rubļu (10.7 miljonu eiro) zādzību no „Arena Baltika” projekta, un šajā sakarā tikušas pārmeklētas arī „Summa” telpas. Tiek vēstīts, ka aizturēts Magomedovs, tiesa, viņa pārstāvētais uzņēmums noraidījis pieņēmumu, ka viņam piemērots aizdomās turamā statuss, bet gan ka Magomedovs vienkārši sniedzis liecību varas iestādēm. Reizē aizturēti esot arī vairāki citi „Summa” darbinieki.

Jāatgādina, ka šajā KHL sezonā Bārtulis un vairāki citi hokejisti atstāja "Admiral" tieši finansiālo problēmu dēļ, taču klubs izturēja KHL kritērijus un saglabāja vietu līgā arī nākamsezon.

Izmantotie resursi:
https://www.rbc.ru/business/31/03/2...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-03-31 15:18, pirms 6 gadiem
Teicams prezidents! Noteikti gatavojās novirzīt salaupīto hokeja attīstībai. Mūsdienu Robins no Lokslijas!

  +2 [+] [-]

, 2018-03-31 15:46, pirms 6 gadiem
Ar kuru tad diez aizmirsa padalīties, ka aizturēja? Kamēr vien tāda veida padomju atraugas būs pie stūres arī Latvijā, tikmēr daudziem būs iemesls sūdzēties par valdību, "kura neko nedara".