Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Šupleram jāaiziet

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viedoklis: Šupleram jāaiziet
Juliuss Šuplers
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas ''Dinamo'' pašreizējais galvenais treneris Juliuss Šuplers ar komandu ir sasniedzis savu spēju maksimumu un viņa ir jāatkāpjas. Šīs sezonas rezultāti liecina par to, ka ar Šupleru pie ''Dinamo'' stūres viss iet uz leju.

Domāju, ka katram ''Dinamo'' fanam ir izveidojies savs viedoklis par komandas šīs sezonas sniegumu. Parasti ir tā, ja viss ir kārtībā, tad malači ir spēlētāji, ja komandai neiet, vainīgs ir treneris. ''Dinamo'' sakarā šosezon ir otrais variants. Komanda šobrīd atrodas pēdējā vietā gan rietumu konferencē, gan visu 24 KHL komandu ieskaitē. Statistika nemelo un skaidri pasaka, ka ir problēmas.

Jau pirms šīs sezonas bija pamatotas bažas par to, ka ''Dinamo'' varētu neizdoties atkārtot pagājušās sezonas sasniegumu, kad regulārajā čempionātā tika izcīnīta 10. vieta un nodrošināta vieta izslēgšanas mačos. Otrās sezonas faktors ir jūtams, tāpat arī nevar noliegt to, ka mēs nevaram sacensties ar Krievijas klubiem budžetu ziņā. Taču nevaru piekrist trenerim Juliusam Šupleram par to, ka naudas faktors ir izšķirošais, kāpēc ''Dinamo'' pašreiz ir tur, kur tas ir – lejasgalā. Sastāvs komplektācijas ziņā ir konkurētspējīgs. Ja ne ar līgas vadošajiem klubiem, tad vismaz vidusmēra komandas mums vajadzētu spēt uzvarēt, taču tā diemžēl nav. Grūti izskaidrot zaudējumus ''Amur'', ''Sibir'', ''Traktor'' un ''Avtomobilist'' tipa komandām.

Pagājušajā sezonā Šuplers ''izdzīvoja'' pēc astoņu pēc kārtas zaudētu maču sērijas. Taču toreiz klubā bija cita vadība, kas slovāku treneri iecēla ''Dinamo'' galvenā trenera amatā. Šo rindu autors oktobra sākumā pirms otrās izbraukuma tūres beigām prognozēja Šuplera iespējamo atlaišanu. 12. oktobrī tika zaudēta kārtējā spēle – 4:5 pēcspēles metienos ''Traktor''. Līdz nākamajai spēlei ''Dinamo'' bija nepilna nedēļa laika, lai pateiktu Šupleram paldies par izdarīto un ieceltu viņa vietā citu treneri.

Tas netika izdarīts, acīmredzot Šupleram dota vēl viena kārtējā iespēja pierādīt to, ka viņš var izvilkt šo komandu no bedres. Kopš tā laika nospēlētas vēl piecas spēles, no kurām uzvarēta tikai viena. Atkārtošos: statistika nemelo – progresa nav! Kāpēc Šuplers tiek marinēts, to zina vien kluba vadība. Ir dzirdētas runas par to, ka Latvijā nevarot atrast viņam aizvietotāju. Neticu. Sliktāk nekā tagad vairs nevar būt, tāpēc kaut kas ir jādara lietas labā. Iespējams, ka jauns treneris varētu komandu sapurināt un ''play off'' sapnis būtu tuvāks realitātei.

Parādītā spēle nevieš cerības, ka komanda būtu uz pareizā ceļa. Skaitliskā vairākuma realizācija ir katastrofāla. Šuplers turpina stāstīt, ka treniņos pie šī spēles komponenta tiekot strādāts, bet kāpēc to nevar redzēt spēļu laikā? Vārtu priekšā uzbrucēju redzam epizodiski, kas ir būtisks trūkums. Ja ''Dinamo'' uzbrukumu par nosaukt par normālu, tad aizsardzība ir zem katras kritikas. Acīmredzams ir tas, ka nav stabilu vārtsargu, kuru labā spēle dažbrīd varētu iedvesmot komandas biedrus.

Vēl viena lieta, kas ļoti skaidri parāda ''Dinamo'' lielāko problēmu – spēlētāju psiholoģiju. Nav mazums tādu spēļu, kurās mūsējie sāk spēlēt tikai tad, kad Martina Pruseka vai retāk Edgara Masaļska vārtos ir samestas trīs vai vairāk ripas. Par šo vislielākā atbildība ir jāuzņemas tieši trenerim. Šuplers arī šīs sezonas gaitā ir periodiski apliecinājis to, ka var ar nopietnu sarunu ģērbtuvē mainīt spēles gaitu. Tad kāpēc ļoti bieži spēlētāji nav pietiekami motivēti un gatavi spēlēt ar pilnu atdevi jau no pirmajām minūtēm? Bez šaubām vaina ir jāuzņemas trenerim. Uzskatu, ka Šuplers savu potenciālu ar šo komandu ir izsmēlis un viņa vietā jāliek cits. Iespējams, ka to sapratīs arī ''Dinamo'' vadība un pieņems pareizos lēmumus jau tuvākajā laikā. Pēc svētdienas mača ar Minskas ''Dinamo'' līgā būs desmit dienu pārtraukums, kas būs pateicīgs laiks, lai veiktu pārmaiņas. Sliktāk vairs nevar būt...

1 2 3 104 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +28 [+] [-]

, 2009-10-30 00:10, pirms 14 gadiem
O, beidzot pilnmēness "šupleriāde" ir ķērusi arī eSporta autorus

Apsveicu, Valdi Bērziņ, tavs raksts par šo tēmu jau ir kāds 20. šajās dienās

tik vienīgi nezinu, vai tas būtu godīgi, ja Tu saņemtu kādu naudiņu par šo rakstu - jaunu Tu neesi pateicis pilnīgi neko.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2009-10-30 00:11, pirms 14 gadiem
AndrisC rakstīja: Gan saule iespidēs ari Šuplera majiņā
Tu domā viņa mazmājiņā kalna piekājē, Popradā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2009-10-30 00:15, pirms 14 gadiem
Un tālāk?

  -3 [+] [-]

, 2009-10-30 00:18, pirms 14 gadiem
kūl

  -1 [+] [-]

, 2009-10-30 00:19, pirms 14 gadiem
Riit uzvarees CKA un viss atkal buus OK
Slēpts komentārs: z-scarss

  +2 [+] [-]

, 2009-10-30 00:20, pirms 14 gadiem
pilnigi piekritu, ka vinam ir jaatstaj komanda, jo talak ta vairs nevar turpinaties.. mums ir lieliska komanda, kura pelna vairak, neka pedejo vietu.. man liekas, ka tikai mums ir tadi AMAZING fani, nekur citur ta nav.. cerams, ka rezultats uzlabosies pec Suplera aiziesanas

 +10 [+] [-]

, 2009-10-30 00:20, pirms 14 gadiem
Viedoklis: Aizver muti

p.s. neuztvert nopietni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2009-10-30 00:21, pirms 14 gadiem
Neapšaubāmi, šis viedoklis izceļas ar savu orģinalitāti un, otrkārt, spēju šādu viedokli uzrakstīt daudz kvalitatīvāk par visiem tiem nejēgām, kas nedēļām ilgi diskutē saskaņas centra forumos. Liels prieks, ka Valdis par šo gara darbu saņems i maizītei, i, iespējams, jaunam kreklam ikdienas problēmu mazināšanai.

Gaidīsim Ziemassvētkus, kad, visticamāk, Valdis uzrakstīs savu viedokli arī par Dinaburg skandālu.
Slēpts komentārs: maris777

  -2 [+] [-]

, 2009-10-30 00:23, pirms 14 gadiem
Rihards09 rakstīja: un ko liks vietā..?
Neaizvietojamu cilvēku nav, netici? Aizej uz kapsētu, tur pilns ar tādiem neaizvietojamajiem.
Slēpts komentārs: Rihards09

  +4 [+] [-]

, 2009-10-30 00:24, pirms 14 gadiem
Man nepatika frāze: "Ir dzirdētas runas par to, ka Latvijā nevarot atrast viņam aizvietotāju. Neticu. Sliktāk nekā tagad vairs nevar būt, tāpēc kaut kas ir jādara lietas labā.
Autoram laikam vienalga, kurš nāk vietā, galvenais ka Jūlis prom.
Nezinu gan, vai tas ko mainīs.

  +3 [+] [-]

, 2009-10-30 00:24, pirms 14 gadiem
īstenībā gandrīz vienalga - atstāj vai atlaiž (kāpēc tiek formulēts: paliek vai aiziet - vai tad viss būs tikai pēc paša Jūļa vēlmes?) Dinamo R ir pietiekošas iespējas, lai agrāk vai vēlāk izcīnītu arī kādu uzvaru un tas notiks gan ar Šupleru, gan bez viņa. tikai Šupleram tur būs maz nopelni, jo redzam, ka laiks un spēles iet, bet Dinamo spēlē nekas netiek mainīts - kādā stilā un ar taktiku spēlēja pirms 5 vai 10 spēlēm tāpat arī turpina ..

     [+] [-]

, 2009-10-30 00:24, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Neaizvietojamu cilvēku nav, netici? Aizej uz kapsētu, tur pilns ar tādiem neaizvietojamajiem.
Protams, treneru netrūkst, izmaiņas ir vajadzīgas, taču uz doto brīdi, nevienu augstas klases treneri brīvu, es neredzu.

  +2 [+] [-]

, 2009-10-30 00:24, pirms 14 gadiem
Ja grib nosvērt vairākuma viedokli par to ka Šuplers jāmet nost, tad izdevās lieliski.

Protams tas ir tikai "viedoklis" taču izskatās vienkārši savas pašapziņas celšanas raksts ar nekādu informāciju.

  +2 [+] [-]

, 2009-10-30 00:26, pirms 14 gadiem
Vienalga kādiem līdzekļiem, kaut vai trenera maiņa, bet kardināli jāuzlabo sniegums un jāsāk gūt uzvaras.

  +9 [+] [-]

, 2009-10-30 00:26, pirms 14 gadiem
marcy rakstīja: Ja grib nosvērt vairākuma viedokli par to ka Šuplers jāmet nost, tad izdevās lieliski.

Protams tas ir tikai "viedoklis" taču izskatās vienkārši savas pašapziņas celšanas raksts ar nekādu informāciju.
viedoklis pats par sevi butu pat vēlams, taču skumdina fakts, ka šīs pašas lapeles forumos var atrast daudz argumentētākus viedokļus par "sliktāk vairs nevar būt.."

  +1 [+] [-]

, 2009-10-30 00:27, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Beidzot esam sagaidījuši arī oficiālu rakstu par šo tēmu. Šuplers bija jāatlaiž jau pēc pirmajām trīs spēlēm, nesaprotu cik ilgi var marinēt. Nav Šuplers KHL treneris, tas jau sen visiem bija zināms, pagājušo sezon vienkārši viņam baigi veicās. Spēlētāji paši prata sevi motivēt un cīnijās, šogad jau derētu kādas taktiskas viltības, bet diemžēl Šuplers neko no tā nesaprot. Sliktāk vairs nevar būt, Tad jau labāk savējo Beresņevu likt pie stūres, nekā šo slovāku marinēt.
Tikai tad liela daļa LV spēlētāju uzrakstītu atlūgumus.
Ar ko Beresņevs labāks? Varbūt paskaties kur atrodas DRJ?

  +6 [+] [-]

, 2009-10-30 00:27, pirms 14 gadiem
"Ja ne ar līgas vadošajiem klubiem, tad vismaz vidusmēra komandas mums vajadzētu spēt uzvarēt" - kāpēc??? Kas ir tas faktors, kāpēc tā tiek uzskatīts?

  +5 [+] [-]

, 2009-10-30 00:28, pirms 14 gadiem
nu bet nekas jau labāk nekļūs vismaz uz doto brīdi, rīt pret SKA, ko prasīt? uzvaru? manuprāt atkal būs kārtējais zaudējums un atkal visi teiks: Nost ar Šupleru..

  +2 [+] [-]

, 2009-10-30 00:29, pirms 14 gadiem
Rihards09 rakstīja: Protams, treneru netrūkst, izmaiņas ir vajadzīgas, taču uz doto brīdi, nevienu augstas klases treneri brīvu, es neredzu.
Un kurš izdomāja , ka Šuplers ir augstas klases treneris? Ko viņš savā karjerā ir sasniedzis? Stenlija kausa ieguvējs, varbūt Krievijas superlīgas uzvarētājs? Vinnēja Latvijas izlasi ar Slovākijas izlasi? Latviju ir vinnējušas arī Itālijas , Ukrainas, Austrijas izlases, ko tad mēs tos trenerus nesaucam par augstas klases un nelūdzam trenēt Dinamo?

  +3 [+] [-]

, 2009-10-30 00:30, pirms 14 gadiem
alsp rakstīja: Tikai tad liela daļa LV spēlētāju uzrakstītu atlūgumus.
Ar ko Beresņevs labāks? Varbūt paskaties kur atrodas DRJ?
Neviens nesaka, ka labāks, tas ir tikai kā variants, taču pagājušosezon viņš spēja motivēt ASK/Ogri, 1/2finālā uzvarēd R2T (kurai bija zināms papildinājums no RD), un finālā cienīgi pret LM..

  +1 [+] [-]

, 2009-10-30 00:30, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Un kurš izdomāja , ka Šuplers ir augstas klases treneris? Ko viņš savā karjerā ir sasniedzis? Stenlija kausa ieguvējs, varbūt Krievijas superlīgas uzvarētājs? Vinnēja Latvijas izlasi ar Slovākijas izlasi? Latviju ir vinnējušas arī Itālijas , Ukrainas, Austrijas izlases, ko tad mēs tos trenerus nesaucam par augstas klases un nelūdzam trenēt Dinamo?
Tev nav pilnīgi nekādu argumentu ,ka viņš ir slikts treneris.
DR vispār nevar atļauties augstas klases treneri,

  +3 [+] [-]

, 2009-10-30 00:31, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Un kurš izdomāja , ka Šuplers ir augstas klases treneris? Ko viņš savā karjerā ir sasniedzis? Stenlija kausa ieguvējs, varbūt Krievijas superlīgas uzvarētājs? Vinnēja Latvijas izlasi ar Slovākijas izlasi? Latviju ir vinnējušas arī Itālijas , Ukrainas, Austrijas izlases, ko tad mēs tos trenerus nesaucam par augstas klases un nelūdzam trenēt Dinamo?
Atgadini man ludzu, kad Latvijas izlasi vai klubu ir vadijis Stenlija kausa ieguvejs. Pietiks arī ar vienu uzvārdu, es saprotu, ka Šuplera bālais CV nobāl pasaulē par vispāratzītiem hokeja guru Beresņeva un Vasiļjeva priekšā.

  +6 [+] [-]

, 2009-10-30 00:32, pirms 14 gadiem
chau! ataa rakstīja: Riit uzvarees CKA un viss atkal buus OK
īsts optimists

  -1 [+] [-]

, 2009-10-30 00:33, pirms 14 gadiem
Rihards09 rakstīja: Neviens nesaka, ka labāks, tas ir tikai kā variants, taču pagājušosezon viņš spēja motivēt ASK/Ogri, 1/2finālā uzvarēd R2T (kurai bija zināms papildinājums no RD), un finālā cienīgi pret LM..
Jā! Tas nu ir sasniegums. Progress būs nenoliedzams.
Ko viņš izdarīja ar LV izlasi to jau visi aizmirsuši.

  +2 [+] [-]

, 2009-10-30 00:33, pirms 14 gadiem
Valdi Bērziņ, un Tu nāksi viņa vietā?

  +3 [+] [-]

, 2009-10-30 00:35, pirms 14 gadiem
Hipotenūza rakstīja: Atgadini man ludzu, kad Latvijas izlasi vai klubu ir vadijis Stenlija kausa ieguvejs. Pietiks arī ar vienu uzvārdu, es saprotu, ka Šuplera bālais CV nobāl pasaulē par vispāratzītiem hokeja guru Beresņeva un Vasiļjeva priekšā.
Pie katra trenera ir bijuši labi un slikti brīži, vienkārši jātiek tam cauri... Pie Vasiļjeva 2000.g. PČ, Beresņeva 2005.g. Olimpiskā kvalifikācija, un pretstats - 2006.g. Olimpiāde, Šuplera - pagājušās sezonas komandas sniegums, un šīs sezonas sniegums..

  +1 [+] [-]

, 2009-10-30 00:36, pirms 14 gadiem
alsp rakstīja: Jā! Tas nu ir sasniegums. Progress būs nenoliedzams.
Ko viņš izdarīja ar LV izlasi to jau visi aizmirsuši.
tapēc jau saku, neviens treneris nav perfekts!

  +8 [+] [-]

, 2009-10-30 00:37, pirms 14 gadiem
alsp rakstīja: Tikai tad liela daļa LV spēlētāju uzrakstītu atlūgumus.
Ar ko Beresņevs labāks? Varbūt paskaties kur atrodas DRJ?
Kuri tad tie būtu, ka krīzes laikā labprātīgi pamestu KHL klubu?
1 2 3 104 komentāri