Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Dacjuks izglābj Vītoliņu un Znaroku no 1:5, bet SKA zaudē bullīšos

Dacjuks izglābj Vītoliņu un Znaroku no 1:5, bet SKA zaudē bullīšos
Pāvels Dacjuks un Iļja Kovaļčuks pamatlaika beigās varēja līksmot par 5:5, bet pēcspēles metienos tomēr uzvarēja "Ak Bars"
Foto: Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas spēlē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā SKA piedzīvoja murgainu piecu minūšu mazākumu, ielaižot veselus četrus vārtus 202 sekundēs. Lai arī ar Pāvela Dacjuka divu mača izskaņā gūtu vārtu palīdzību izdevās atspēlēties no 1:5, bullīšos pārāka bija „Ak Bars” vienība, pārspējot SKA ar 6:5.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā KHL favorīte Sanktpēterburgas SKA mačā pret Kazaņas „Ak Bars” izvirzījās vadībā ceturtajā minūtē, kad vārtus guva Vadims Šipačovs. Taču komandu ar rupju pārkāpumu un sekojošu 5+20 minūšu sodu iegāza Jevgeņijs Ketovs. Un šis sods izrādījās īpaši bargs, jo kazaņieši par pārkāpumu atriebās ar četriem (!) vārtiem vairākumā trīsarpus minūšu intervālā.

Otrā perioda sākumā Maksims Lazarevs panāca jau 5:1 Kazaņas labā, taču SKA rokas nenolaida. Latvijas izlases bijušo kapteiņu trenētā komanda otrajā periodā ar diviem realizētiem vairākumiem pievilka līdz 3:5, un šis rezultāts saglabājās līdz pamatlaika pēdējām piecām minūtēm. Tad pie darba ķērās SKA lielākā zvaigzne Pāvels Dacjuks, kurš šovasar atgriezās Krievijā no iespaidīgas karjeras Detroitas „Red Wings” sastāvā.

Dacjuks vispirms 55. minūtē vairākumā samazināja starpību līdz minimumam, bet, kad jau bruka pēdējās SKA cerības, piecas sekundes pirms pamatlaika beigām iedabūja ripu vārtos, izraujot 5:5. Tas gan bija salīdzinoši loģisks pavērsiens, ņemot vērā metienu attiecību trešajā periodā, kas bija 19:1 SKA labā, un tikai iespaidīgā Kazaņas vārtsarga Emila Garipova spēle ļāva „Ak Bars” izturēt tik ilgi.

Pēcspēles metienos SKA piedzīvoja zaudējumu, jo savas iespējas neizmantoja Šipačovs un Iļja Kovaļčuks, kurš spēli noslēdza ar trim rezultatīvām piespēlēm. Dacjukam arī trīs punkti (2+1), bet SKA piedzīvojusi sezonas otro zaudējumu bullīšos un četrās pirmajās spēlēs savākusi astoņus punktus. Kazaņai tikpat spēlēs seši punkti.

Arta Ābola trenētā Toljati „Lada” tikmēr izbraukumā ar 4:3 bullīšos pieveica „Severstal”. Ābola komandai nevarēja palīdzēt uz Latvijas izlasi izsauktie Edgars Masaļskis un Kristaps Sotnieks, turklāt pirmajā periodā nācās piecas minūtes pēc kārtas spēlēt mazākumā. Tas netraucēja „Lada” līdz 27. minūtei izvirzīties vadībā ar 3:0, taču trīs punktus par uzvaru pamatlaikā tomēr neizdevās iegūt, un jau līdz trešā perioda sākumam „Severstal” bija panākusi neizšķirtu 3:3.

Neizšķirts saglabājās līdz pēcspēles metienu sērijai, kurā Toljati izrādījās pārāka un guva sezonas trešo uzvaru četrās spēlēs. Kopā „Lada” savākusi jau astoņus punktus no iespējamajiem 12, kas pagājušo sezonu 26. vietā noslēgušajai komandai ir labs rādītājs.

KHL spēļu rezultāti, 30. augusts

KomandasRez.KomandasRez.
Yugra-Salavat Yulaev2:3Severstal-Lada3:4 PM
CSKA-Neftekhimik4:1SKA-Ak Bars5:6 PM

Izmantotie resursi:
Континентальная хоккейная лига : Чемпионат...


, 2016-08-30 22:26, pirms 8 gadiem
Lada šo sezonu iesākusi labāk par Dinamo Rīga. Nu prieks par Ladu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-30 22:51, pirms 8 gadiem
Visi iesakushi labak par td
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-30 22:55, pirms 8 gadiem
Datsyuk pierādija ka vēl prot spēlēt hokeju.😏
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-31 00:07, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: KAS PAR SPĒLI!!!! NHL NEKĀ TĀDA NAV!
Tu paskaties vēl arī Latvijas 2.līgu (pēc spēka) un tad sapratīsi ka nekā labāka nav
, 2016-08-31 07:15, pirms 8 gadiem
Žēl mūsu daiļslidotajus pedējā vietā muļāsies
, 2016-08-31 09:45, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: KAS PAR SPĒLI!!!! NHL NEKĀ TĀDA NAV!
No kurienas tad Datsyuks ar Kovaļčuku? Viņi tur spēlēja labākajos gados.
Paskaties sezonā kādas 10 NHL spēles. Tas hokejs ir momentiem bagāts, ja spēlē komandas ar play-off ambīcijām. Es personīgi nevaru vairs paskatīties KHL. Uzslēdzu SKA pret Magņitku, un pēc 10min jau biju pārslēdzis, jo nav momentu. Ieslidošanās, kļūdas, nav spēka spēles - tā vietā bakstās un ķeksē ar nūjām. Ātrums ar nav tas pats un, protams, vienkārši nav tā meistarības līmeņa.
, 2016-08-31 09:45, pirms 8 gadiem
Spēle vakar bija vairāk kā trilleris. SKA vārtsargi kapitāli caurumi.
Kovie ar Dacuku vakar parādīja KHL spēlētājiem kā ir jāspēlē.
, 2016-08-31 09:46, pirms 8 gadiem
blu3 rakstīja: No kurienas tad Datsyuks ar Kovaļčuku? Viņi tur spēlēja labākajos gados.
Paskaties sezonā kādas 10 NHL spēles. Tas hokejs ir momentiem bagāts, ja spēlē komandas ar play-off ambīcijām. Es personīgi nevaru vairs paskatīties KHL. Uzslēdzu SKA pret Magņitku, un pēc 10min jau biju pārslēdzis, jo nav momentu. Ieslidošanās, kļūdas, nav spēka spēles - tā vietā bakstās un ķeksē ar nūjām. Ātrums ar nav tas pats un, protams, vienkārši nav tā meistarības līmeņa.
Ieslēdzot spēli LV vs Denmark noteikti tev nogāja no ātrumiem,dinamikas,spēka paņēmieniem un meistarības
, 2016-08-31 09:47, pirms 8 gadiem
varat teikt ko gribat par Dacjuku , bet ko viņš izdarīja 5 sekundes līdz pamatlaika beigām !!!
Tas ir KOSMOSS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kad Rīgā būs SKA , iešu skatīties uz Pavel Datsyuk !!!!!!!!!!!!!
Tas nav hokejists, bet cilvēks no citas planētas !!!!!!!!!!!!!!!
, 2016-08-31 09:50, pirms 8 gadiem
semerjaks rakstīja: varat teikt ko gribat par Dacjuku , bet ko viņš izdarīja 5 sekundes līdz pamatlaika beigām !!!
Tas ir KOSMOSS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kad Rīgā būs SKA , iešu skatīties uz Pavel Datsyuk !!!!!!!!!!!!!
Tas nav hokejists, bet cilvēks no citas planētas !!!!!!!!!!!!!!!
Un tas keksis tuvu nav vēl optimālā sportiskajā formā.
SKA šajā sezonā konkurentu KHL nav. Var teikt otrā,trešā izlase novākta.
Tik vārtsargu līnija biedējoša..
, 2016-08-31 10:29, pirms 8 gadiem
svomalraH rakstīja: Ieslēdzot spēli LV vs Denmark noteikti tev nogāja no ātrumiem,dinamikas,spēka paņēmieniem un meistarības
Nu, tur bija pazors, bet pie LV izlases spēlēm mani kaut kas notur vēl, taču par līmeni tur nav ne runas. Un par SKA - viņiem teorētiski vajadzētu iznest visus. Vārtsargu līnija ir ok, jo nezinu, kas ar Koskinenu, bet iegāzt komandu var tikai aizsardzības līnija.
, 2016-08-31 10:37, pirms 8 gadiem
, 2016-08-31 13:18, pirms 8 gadiem
blu3 rakstīja: Nu, tur bija pazors, bet pie LV izlases spēlēm mani kaut kas notur vēl, taču par līmeni tur nav ne runas. Un par SKA - viņiem teorētiski vajadzētu iznest visus. Vārtsargu līnija ir ok, jo nezinu, kas ar Koskinenu, bet iegāzt komandu var tikai aizsardzības līnija.
Ja kas notiek ar Koskinenu uz PO izspēli - ar ko aizvietot ? Ar diviem sietiem ! Runājot par SKA,tad es nebūtu izbrīnīts,ja šāda sastāva SKA arī NHL PO tiktu. Un godam tur pacīnītos.
Nevajag jau arī citas biezā gala KHL komandas nonievāt. Bet nu tāda kaluma kā SKA KHL otras komandas pat tuvu nav,tas fakts.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.