Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Galvenais kandidāts uz "Amur" trenera vietu - "Atlant" kādreiz vadījušais Uvajevs

Galvenais kandidāts uz "Amur" trenera vietu - "Atlant" kādreiz vadījušais Uvajevs
Aleksandrs Guļavcevs. Foto: hcamur.ru

Jau Rīgas "Dinamo" galvenā trenera nosaukšana jūlija vidū šķita ārkārtīgi ilga vilcināšanās, tomēr citam Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Habarovskas "Amur" aizvien nav zināms galvenais treneris jaunajai sezonai, kam jāsākas jau pēc aptuveni mēneša.

Pazīstamais Krievijas hokeja žurnālists Aleksejs Ševčenko atklājis savā rīcībā esošo informāciju, ka galvenais kandidāts uz "Amur" trenera vietu esot Vjačeslavs Uvajevs. 54 gadus vecais speciālists gan jau pavasarī parakstīja līgumu ar Voroņežas "Buran" par komandas vadīšanu Augstākajā līgā (VHL).

Uvajevs aizvadītajā sezonā bija asistents Jaroslavļas "Lokomotiv" treneru štābā un asistenta lomā strādājis arī "Vityaz" un "Atlant" komandās. Mitišču vienībā īsu brīdi Uvajevs veica arī galvenā trenera pienākumus. Kā galvenais treneris Uvajevs pēdējoreiz strādāja 2015./2016. gada sezonā, vadot VHL vienību "Ryazan".

Iepriekšējo sezonu "Amur" noslēdza devītajā vietā Austrumu konferencē, no vietas Gagarina kausā atpaliekot par diviem punktiem. Pēc sezonas galvenais treneris Aleksandrs Guļavcevs ģimenes iemeslu dēļ nolēma neturpināt darbu klubā.

Jauno KHL sezonu paredzēts sākt 2. septembrī.

Izmantotie resursi:


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.