Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš turpinās strādāt Krievijas izlases treneru štābā

Agris Suveizda

Vītoliņš turpinās strādāt Krievijas izlases treneru štābā
Harijs Vītoliņš Krievijas izlases treniņā
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas Hokeja federācija savā mājaslapā publicējusi paziņojumu, ka latviešu speciālists Harijs Vītoliņš turpinās strādāt ar Krievijas izlasi. Tikmēr vairākas Maskavas "Dynamo" amatpersonas medijos izteikušas savas domas par Vītoliņa atlaišanu.

Krievijas Hokeja federācijas pirmais viceprezidents Romāns Rotenbergs: "Maskavas "Dynamo" vadības lēmums ir kluba iekšējā virtuve, un mēs neesam tiesīgi to komentēt. Kas attiecas uz Harija Vītoliņa darbu izlasē, tad viņš neapšaubāmi turpinās strādāt nacionālajā komandā. Vēl pirms sezonas sākuma ar viņu tika parakstīts jauns līgums. Vēl vairāk, nākamā gada sākumā tiek plānots galvenā trenera Oļega Znaroka došanās uz reģioniem, lai izskatītu izlases kandidātus, un Vītoliņš brauks kopā ar viņu."

Maskavas "Dynamo" viceprezidents Vitālijs Davidovs: "Pilnībā atbalstu šo lēmumu, jo galvenā trenera nomaiņas jautājums bija aktuāls jau vairākas spēles. Šodien šis lēmums ir stājies spēkā. Manuprāt, no malas komanda izskatījās nevadāma. Bija daudz spēles disciplīnas pārkāpumu. Daudz spēļu zaudējām tieši tādēļ, nevis tāpēc, ka pretinieks mūs būtu pārspējis meistarībā. Tas bija galvenais iemesls."

Maskavas "Dynamo" ģenerāldirektors Andrejs Safronovs: "Tā nav atlaišana, bet gan rotācija. Kā tas ir? Bija taču rotācija SKA, kad viņi Ržīhas vadībā bija pirmajā vietā. Laikam arī mēs ejam pēc kaut kā jauna. Tāpēc notika rotācija. Jāpaskatās apkārt sev, un tāpēc tika pieņemts lēmums, ka galvenā trenera pienākumu izpildītāja loma būs Sergejam Oreškinam no VHL. Ar Oreškinu strādāja astoņi spēlētāji no "Dynamo" pašreizējā pamatsastāva, visi jaunie spēlētāji strādāja ar viņu. Viņš viņus labi zina, ir sapratne. Tā ir treneru paaudze. Dinamiešu treneris pakāpjas soli augstāk.

Un kādu citu meklēt neplānojam. Oreškins galvenā trenera pienākumus pildīs līdz sezonas beigām, bet pēc tam skatīsimies. Var pietrūkt pieredzes? Visi kādreiz apdedzinājušies. Kāds rezultāts ir Zubovam? Pozitīvs. Kudašovam? Pozitīvs. Razinam? Pozitīvs. Jāuzticas puišiem, kuriem ir vēlme, kuri vēl nav pieraduši uzvarēt, kuriem ir ambīcijas pierādīt, ka arī viņi šajā dzīvē ir kaut kā vērti."

Maskavas "Dynamo" kapteinis un spēlējošais treneris Jurijs Babenko: "Acīmredzot vadība nav apmierināta ar kluba rezultātiem, kas ir likumsakarīgi, un pirms Jaunā gada izlēma ieviest izmaiņas. Turpmāk maksimāli centīsimies, lai situāciju apgrieztu kājām gaisā un nākamajā gadā iepriecinātu līdzjutējus ar savu spēli. Par pieņemto lēmumu mums pateica sapulcē, no Harija silti atvadījāmies. Visi saprot, ka tāda ir sporta dzīve. Jā, šie brīži nav patīkami, bet tādi gadās. Gribētos novēlēt Vītoliņam labu trenera karjeru. Ceru, ka ar šo viss nebeigsies."

Izmantotie resursi:
Виталий Давыдов: ХК "Динамо" проиграл много...
Сафронов: Орешкин будет работать до конца...
Смена тренера накладывает ответственность на...
ФХР :: Роман Ротенберг: Витолиньш продолжит...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-12-29 16:54, pirms 8 gadiem
Harijam, gan Mārtiņam ir laiks pārcelties atpakaļ uz LV vai Šveici, ja nu vienīgi viņi nav galēji naudas un attiecīgā politiskā režīma upuri vai atbalstītāji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-29 17:58, pirms 8 gadiem
Duetā ar značoku gan jau aizies, bet kā galv.trennerim značit nav lemts... Beigsies pč tad jau redzēs. Moš superjuris kautko piedāvās mūsu harim

     [+] [-]

, 2015-12-29 18:20, pirms 8 gadiem
Šķiet latviešu ēra Maskavā beigusies! Kad Karsumam līgums beidzas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-29 19:47, pirms 8 gadiem
un kur tie murgotaji par LV izlases galveno? nevajag mums Vitolinu, vai nu Abols vai Indiani, viss ir loti vienkarsi! kaut gan Kirovam nekas nav vienkarsi ...

     [+] [-]

, 2015-12-29 20:12, pirms 8 gadiem
Tur lai korolovitols paliek

     [+] [-]

, 2015-12-30 11:24, pirms 8 gadiem
No dzīvokļiem parasti izmet nevajadzīgas mēbeles...