Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Kazaņā un Jaroslavļā spēlējušais kapteinis Saņņikovs atgriežas "Sibir"

Kazaņā un Jaroslavļā spēlējušais kapteinis Saņņikovs atgriežas "Sibir"
Stepans Saņņikovs. Foto: Reuters/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Novosibirskas "Sibir" pavēstījis par 29 gadus vecā uzbrucēja Stepana Saņņikova atgriešanos. Viņš vienību pārstāvēja līdz 2018. gadam, būdams komandas kapteinis.

2017./18. gada sezonā Stepans Saņņikovs bija Novosibirskas "Sibir" – komandas, kurā aizvadījis visu karjeru – kapteinis un trešais rezultatīvākais spēlētājs, 50 mačos sakrājot 26 punktus. Sekoja piedāvājums no Jaroslavļas "Lokomotiv", kuras rindās tika aizvadīta pēdējā pusotra sezona, beigās tiekot aizmainītam uz Kazaņas "Ak Bars", lai palīdzētu cīņā par Gagarina kausu. Cīņa Covid-19 dēļ tika apturēta pēc pirmās kārtas.

Tagad Saņņikovs atgriezies Novosibirskā, parakstot līgumu uz vienu sezonu. Kopā ar komandu viņš 2015. gadā sasniedza Gagarina kausa pusfinālu, bet sezonu pirms un pēc tam izdevās tikt līdz otrajai kārtai. "Sibir" sastāvā Saņņikovs labākajā sezonā savāca 27 punktus.

2016. gadā Saņņikovs tika iekļauts Krievijas izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā, kaut pirms tam nebija pārstāvējis nedz U18, nedz U20 valstsvienību. Piedaloties sešos mačos, uzbrucējs izcēlās ar vienu piespēli un tika atalgots ar bronzas medaļu. Viņš bija viens no diviem spēlētājiem šajā izlasē, kuri nepārstāvēja Nacionālās hokeja līgas klubus vai nenāca no Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA sistēmas. Otrs bija aizsargs Viktors Antipins no Magņitogorskas "Metallurg".

Izmantotie resursi:
https://hcsibir.ru/ru/news/5415


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.