Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Avangard" jaunieguvums pats lauž līgumu un samaksā klubam kompensāciju

"Avangard" jaunieguvums pats lauž līgumu un samaksā klubam kompensāciju
Koudijs Karrens. Foto: expressen.se

Kontinentālās hokeja līgas klubs Omskas "Avangard", ko trenē Latvijas izlases vadītājs Bobs Hārtlijs, pavēstījis par līgumsaistību izbeigšanu ar kanādiešu aizsargu Koudiju Karrenu, kurš komandā tā arī nedebitēja.

"Hokeja klubs "Avangard" līgumu ir izbeidzis pēc hokejista iniciatīvas, ņemot vērā sportista radušos ģimenes apstākļus. Hokejists HK "Avangard" izmaksāja kompensāciju par līguma priekšlaicīgu izbeigšanu," sacīts kluba paziņojumā. "Puses pateicās viena otrai par sapratni un neizslēdz sadarbību nākotnē."

Krievu laikraksts Sport-Express vēsta, ka Karrens par līguma vienpusēju laušanu ir šķīries no 20 miljoniem rubļu jeb nedaudz vairāk nekā 250 tūkstošiem eiro. Lai arī "Avangard" paziņojumā kā šķiršanās iemesls minēti ģimenes apstākļi, zviedru mediji ziņo, ka īstais iemesls esot kanādieša vēlme doties otrpus okeānam un pievienoties Anaheimas "Ducks", kas viņam solot 900 tūkstošus ASV dolāru gadā.

Karrens pēc sezonas AHL un ECHL pirms četriem gadiem pārcēlās uz Eiropu. Vispirms spēlējis Dānijā un Norvēģijā, kur bija "Storhamar" kapteinis, iepriekšējās divas sezonas viņš rezultatīvi pavadīja Zviedrijas "Rogle". Šosezon Karrens 48 spēlēs izcēlās ar 49 (12+37) punktiem, 67 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +8 un ne tikai kļuva par pārliecinoši rezultatīvāko aizsargu līgā, bet arī otro rezultatīvāko spēlētāju vispār. Pirmais bija "Farjestad" zviedru uzbrucējs Markuss Nilsons, kurš 50 mačos tika pie 54 (12+42) punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.hawk.ru/news/38961/
https://www.sport-express.ru/hockey...
https://www.expressen.se/kvallspost...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.