Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Skudra: "Gribam cīnīties par augstām vietām"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Skudra: "Gribam cīnīties par augstām vietām"
Pēteris Skudra
Foto: hctorpedo.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galvenais treneris Pēteris Skudra, vēlas iet to pašu ceļu, kādu gāja pēdējo gadu čempionvienības Maskavas "Dynamo" un Magņitogorskas "Metallurg". Lai izcīnītu Gagarina kausu, pamats jāliek vairākus gadus.

Latvietis jau otro sezonu būs krievu "Torpedo" galvenais treneris. "Šajā klubā es ierados ne uz vienu sezonu, jo komandas veidošanas process ir sarežģīts un ilgs. Paskatieties uz pēdējo gadu čempioniem - "Dynamo" un "Magņitka"! Šīs komandas veidojās ne vienu gadu vien, tur rūpīgi tika atlasīti spēlētāji uz konkrētām pozīcijām, un galu galā tas deva rezultātu.

Dārgi spēlētāji pie kausiem netiek, tas ir pa spēkam tikai komandām, kam ir kopējs mērķis un maksimāla koncentrēšanās. Vienatnē trofeju iegūt nevar pat Mozjakins un Zaripovs. Jā, viņi ir lieli meistari, kuri lieliski izpilda savas funkcijas, tomēr "Magņitkas" panākums ir visas komandas uzvara, kur kodolu veidoja jauni un izsalkuši spēlētāji," akcentē Ņižņijnovgorodas kluba treneris Pēteris Skudra.

"Mēs gribam iet to pašu ceļu, lai izveidotu komandu, kas var cīnīties par augstām vietām. Panākuma pamatu es saskatu komandas veidošanas procesā. Lai uzvarētu, pamats ir jāliek vairākus gadus. Pastāvīgi jāattīstās, jāveido daudzveidīgāka spēle. Grūti turēties pretī komandai, kas spējīga spēlēt daudzveidīgi. Saprotams, ka pretinieki jau paspējuši izpētīt mūsu spēles stilu, tāpēc netaisāmies stāvēt uz vietas. Kas attiecās uz mūsu spēlētāju atlasi, tad domāju, ka jaunpienācēji pastiprinās komandu."

Starpsezonā krievu klubam pievienojies arī pieredzējušais aizsargs Antons Babčuks (30), kurš Nacionālajā hokeja līgā aizvadījis 282 spēles un sakrājis 106 (36+70) rezultativitātes punktus. "Jau sen gribējām piesaistīt šo spēlētāju. Antons Babčuks mums dos solīdumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Viņš ir ļoti pieredzējis hokejists, kurš lieliski spēlējis NHL. Jā, pagaidām viņš ne pārāk sevi parādījis mūsu līgā, taču svarīgi, lai spēlētājs atrastu savu komandu un justos komfortabli. Ticu, ka cilvēks, kurš izcīnījis Stenlija kausu, dos mums papildus pieredzi, kas izslēgšanas mačos ir nepārvērtējama," norāda Skudra un cer uz viņa iespaidīgo metienu.

Izmantotie resursi:
www.allhockey.ru