Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kolāržs pievienojas "Admiral", Leitons lauž līgumu ar "Sochi"

Kolāržs pievienojas "Admiral", Leitons lauž līgumu ar "Sochi"
Jans Kolāržs svin uzvaras vārtus pagarinājumā pret Franciju (5:4)
Foto: AP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Vladivostokas "Admiral" savā mājaslapā paziņoja par viena gada vienošanās panākšanu ar Čehijas izlases aizsargu Janu Kolāržu. Tikmēr kanādiešu vārtsargs Maikls Leitons lauzis līgumu ar "Sochi".

27 gadus vecais Jans Kolāržs karjeras lielāko daļu pavadīja Čehijas klubā "Pardubice", bet pēdējo pusotru sezonu bija Oskara Bārtuļa komandas biedrs Doņeckas "Donbass" rindās. Aizvadītajā regulārajā sezonā Kolāržs 53 spēlēs tika pie trim vārtiem, desmit piespēlēm un pozitīva lietderības koeficienta +8. Gagarina kausā čehs 13 mačos izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Maijā Kolāržs pirmoreiz piedalījās pasaules čempionātā pieaugušajiem, Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā Čehijas izlases sastāvā aizvadot desmit spēles, gūstot vienus vārtus un izdarot divas rezultatīvas piespēles. Vladivostokas "Admiral" iepriekšējā sezonā Austrumu konferencē ar 78 punktiem 54 spēlēs ierindojās astotajā vietā un Gagarina kausa pirmajā kārtā piecās spēlēs piekāpās topošajai čempionei Magņitogorskas "Metallurg".

Savukārt cits bijušais Doņeckas "Donbass" spēlētājs Maikls Leitons paziņojis, ka lauzis līgumu ar "Sochi". "Parakstīju līgumu ar "Sochi", bet pēc tam saslimu un nezināju, kad izārstēšos un varēšu palīdzēt komandai," sacīja 33 gadus vecais kanādiešu vārtsargs. "Viņiem ir tiesības meklēt citu vārtsargu, un es piekritu, jo nezināju, kad varēšu atgūt formu. Tāpēc tika pieņemts lēmums izbeigt līgumu."

Izmantotie resursi:
Защитник сборной Чехии переходит в...
Голкипер Лейтон расторг контракт с ХК «Сочи» -...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.