Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Olimpiskais čempions: "Darbs pie Znaroka ir labākais, kas bijis manā karjerā"

Olimpiskais čempions: "Darbs pie Znaroka ir labākais, kas bijis manā karjerā"
Oļegs Znaroks. Foto: Aleksandrs Viļfs rsport.ria.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Magņitogorskas "Metallurg" krievu aizsargs Jegors Jakovļevs ir laimīgs, ka 2018. gadā iekļuva izlasē un izcīnīja Phjončhanas olimpisko spēļu zeltu. Ļoti slavē tā laika izlases galveno treneri Oļegu Znaroku.

Tolaik šis krievu aizsargs nebija drošs par iekļūšanu sastāvā. Taču galu galā tika pie olimpiskā zelta. Līdz ar to joprojām ir pateicīgs tā laika izlases galvenajam trenerim Oļegam Znarokam. "Viņš ir labākais treneris un cilvēks. To nevar iemācīties, kā viņš dara. Viņš tik ļoti ir komandā un ar spēlētājiem... Domāju, ka darbs pie viņa ir labākais, kas bijis manā karjerā," speciālistu slavē aizsargs.

Tradicionāli spēcīgā kluba Magņitogorskas "Metallurg" sezona šoreiz izvērtās neveiksmīga - regulārajā turnīrā vien septītā vieta austrumos un zaudējums Gagarina kausa pirmajā kārtā. Ja par "Magņitkas" galveno treneri tiktu nozīmēts Znaroks, viņš būtu glābis situāciju? "Tas ir kaut kas no fantastikas. Grūti par to spriest, jo nav atbildes, kāpēc sezona izvērtās šāda. Pat nezinu, kurš mums būtu palīdzējis," saka Jakovļevs.

Šajā sezonā Maskavas "Spartak" galvenais treneris Oļegs Znaroks izveidoja labu komandu. "Viņiem izdevās. Tas ir Znaroka rokraksts. Savulaik arī ar MVD klubu viņš paveica to pašu. Viņi bija parasta komanda bez zvaigznēm, taču sitās par treneri, tāpat kā "Spartak" šajā sezonā. Spēlētāji bija vienoti un spēlēja labi, bet Znaroks vienkārši ir "kruts"."

Atgādinām, ka 2017. gadā Oļega Znaroka un Hariju Vītoliņa trenētais Sanktpēterburgas SKA izcīnīja KHL galveno trofeju, līdz ar to šis treneru duets kļuva par trīskārtējiem Gagarina kausa ieguvējiem (2012, 2013, 2017). Nu jau bijušie Krievijas izlases stūrmaņi uzvarējuši arī pasaules čempionātā (2014) un olimpiskajās spēlēs (2018). Pēc olimpiskās sezonas šie speciālisti zaudēja darbu gan klubā, gan izlasē. Pērn šis treneru duets atgriezās KHL un vadīja Maskavas "Spartak", kas regulārajā sezonā finišēja piektajā vietā rietumos un zaudēja izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru


, 2020-03-29 08:09, pirms 4 gadiem
Jā, žēl, broky saukants varēja izškirt spēles likteni....
Bija labi momenti, nesanāca😒

Tagad interesanti, kurai komandai patreizējā bezdarba laikā pievienosies anatolijs tolixxx kreipāns
, 2020-03-29 21:58, pirms 4 gadiem
Visu cieņu Znarokam kā spēlētājam ,kapteinim , trenerim un cilvēkam. MUŽIKS !!!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.