Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Bārtulis kļūdās vairākumā un zaudē, neveiksme viesos arī Kuldam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bārtulis kļūdās vairākumā un zaudē, neveiksme viesos arī Kuldam
Oskars Bārtulis
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Kontinentālās hokeja līgas izslēgšanas spēles ar zaudējumiem sāka Latvijas izlases aizsargu pārstāvētās komandas. Artūrs Kulda un Ufas "Salavat Yulaev" otrajā trešdaļā samaksāja par trim noraidījumiem pēc kārtas un ar 0:2 atzina Gagarina kausa pašreizējās čempiones Magņitogorskas "Metallurg" pārākumu, kamēr Oskars Bārtulis un Astanas "Barys" izbraukumā ar 2:5 piekāpās Omskas "Avangard", divās izšķirošajās ripās neveiksmīgi nospēlējot arī latvietim.

Ufas "Salavat Yulaev", kas regulārā čempionāta noslēgumā vārtus mazākumā bija ielaidusi septiņos no pēdējiem desmit mačiem, otrājā trešdaļā izturēja divus noraidījumus pēc kārtas, tomēr trešajam – piecas minūtes ilgajam – spēka nepietika. Komandu iepriekš glābušais Vladimirs Sohackis bija bezspēcīgs pēc pagājušās sezonas izslēgšanas spēļu vērtīgākā spēlētāja Sergeja Mozjakina šāviena no vidējas distances augšējā stūrī un amerikāņa Tima Steipltona metiena no tuvas distances – 2:0 Magņitogorskas "Metallurg" labā.

Protams, viesi nepadevās, taču, spēlējot piecatā pret trim sāncenšiem, neko vairāk par aizsarga Kirila Koļcova raidījumiem no distances nespēja izveidot, kamēr vienādos sastāvos centieni bija pārāk individuāli un atdūrās pret Gagarina kausa pašreizējās čempiones aizsardzību. Tādējādi, Vasīlijam Košečkinam tiekot galā ar visiem 24 ufiešu metieniem, Magņitogorskas "Metallurg" uzvarēja sērijas līdz četriem panākumiem pirmajā mačā.

Trešajā virknējumā spēlējušais Artūrs Kulda zaudētāju rindās laukumā pavadīja 19:24 minūtes (otrais ilgākais laiks starp Ufas "Salavat Yulaev" aizsargiem), kuru laikā atzīmējās ar trim spēka paņēmieniem un vienu bloķētu metienu.

Savukārt Astanas "Barys", kas regulāro čempionātu noslēdza tikai vienu vietu, bet 15 punktus aiz Omskas "Avangard", izšķirošos vārtus ielaida vairākumā. Otrās trešdaļas ievadā Vācijas uzbrucējs Fēlikss Šics ātrumā pa labo malu tika garām Oskaram Bārtulim un izcēlās no tuvas distances, panākdams 2:1 laukuma saimnieku labā.

Latviešu aizsargs neveiksmīgi nospēlēja arī 47. minūtē, kad Bārtulim neizdevās izmest ripu ārpus aizsardzības zonas robežām, un tas ļāva Omskas "Avangard" pārsvaru ar netraucētu metienu no vidējas distances dubultot Vladimiram Sobotkam. Lai gan Astanas "Barys" mēģināja izglābties, vārtsargu nomainot pret sesto laukuma spēlētāju, tas noveda pie vēl diviem ielaistiem vārtiem un neveiksmes ar 2:5.

Oskars Bārtulis laukumā pavadīja 19:51 minūti, atpaliekot tikai no Astanas "Barys" vadošajiem aizsargiem - Kevina Dalmena un Maika Landīna. Latvieša kontā arī viens bloķēts metiens, viens spēka paņēmiens un divi metieni pa Konstantīna Baruļina sargāto mājinieku cietoksni.

Ar 60 minūtēm uzvaras izcīnīšanai nepietika Kazaņas "Ak Bars", kas Jekaterinburgas "Avtomobilist" regulārā turnīra ietvaros apsteidza par 39 punktiem, - panākumu 62. minūtē atnesa zviedrs Oskars Mellers, kurš realizēja vairākumu un panāca 3:2. Pamatlaika ietvaros abas komandas apmainījās diviem rezultatīviem metieniem 15 minūšu laikā, turklāt pirmie izcēlās viesi.

Tādējādi par vienīgo komandu Austrumu konferencē, kas pirmajā spēlē neizmantoja sava laukuma priekšrocības, kļuva Novosibirskas "Sibir". Lai gan jau sestajā minūtē izmantojusi vairākumu un izvirzījusies vadībā, pirmās trešdaļas turpinājumā tā ielaida vārtus ar 44 sekunžu intervālu un ar 1:4 atzina regulāro čempionātu septītajā vietā beigušās Čeļabinskas "Traktor" pārākumu. Ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās pieredzējušais amerikāņu aizsargs Derons Kvints, kamēr kanādietis Maikls Gārnets atvairīja 33 sāncenšu metienus.

Austrumu konferences izslēgšanas spēles

SērijaMačsSērijā
Kazaņas "Ak Bars" (1) – Jekaterinburgas "Avtomobilist" (8)3:2 P1-0
Novosibirskas "Sibir" (2) – Čeļabinskas "Traktor" (7)1:40-1
Magņitogorskas "Metallurg" (3) – Ufas "Salavat Yulaev" (6)2:01-0
Omskas "Avangard" (4) – Astanas "Barys" (5)5:21-0

  +1 [+] [-]

, 2015-02-28 16:13, pirms 9 gadiem
Ufa noteikti vēl pacīnīsies. Būtībā viens spēlētājs šoreiz iegāza visu komandu, jo citu momentu MMg bija gaužām maz.

  +1 [+] [-]

, 2015-02-28 16:34, pirms 9 gadiem
Bārtulis savā elementā. Pagājušgad Doņeckā bija viens no aizsargiem ar lielāko nelietderību.

     [+] [-]

, 2015-02-28 17:05, pirms 9 gadiem
Bārtulim vienkārši katastrofāls mačs šodien, daudz pozicionāli kļūdijās, neprata lasīt spēli, nebrīnīšos, ja nākamajās spēlēs paliks ārpus sastāva. Vienārd sakot totāla melnā diena...

     [+] [-]

, 2015-02-28 17:59, pirms 9 gadiem
Mārča!

     [+] [-]

, 2015-02-28 18:14, pirms 9 gadiem
SKA jau 1. kārtā var pagrūzt
Pielika bikses pret Torpedo jau mājas spēlē

Kovaļčuks atkal nemāk zaudēt

     [+] [-]

, 2015-02-28 18:23, pirms 9 gadiem
Katrā gadījumā otrā spēle jau atbilda kārtīgam plejofu mačam. Viss vēl priekšā, tik CSKA pagaidām atpūšas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja