Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

40 gadus vecais Jerjomenko pagarina līgumu ar Maskavas "Dynamo"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

40 gadus vecais Jerjomenko pagarina līgumu ar Maskavas "Dynamo"
Aleksandrs Jerjomenko. Foto: dynamo.ru

Kontinentālās hokeja līgas klubs Maskavas "Dynamo", kas nākamās sezonas sakarā tiek pieskaitīts galvenajiem favorītiem, uz vienu gadu pagarinājis sadarbību ar pieredzējušo vārtsargu Aleksandru Jerjomenko.

Nākamā sezona Aleksandram Jerjomenko būs 16. Maskavas "Dynamo" rindās, un kluba vēsturē vairāk ir tikai diviem hokejistiem – Valērijam Vasiļjevam un Aleksandram Maļcevam, abi aizvadījuši 17 sezonas. Jerjomenko atgriezās 2011. gadā, pirms tam pārstāvot Ufas "Salavat Yulaev" un Kazaņas "Ak Bars".

Aizvadītajā sezonā pieredzējušais vārtsargs piedalījās 20 regulārā čempionāta spēlēs, atvairot 92,1% metienu un vidēji ielaižot 2,57 ripas. Savukārt Gagarina kausa izcīņā Jerjomenko kontā piecas spēles, 93,6% un 1,99 ripas ik maču.

Jerjomenko ir trīskārtējs Gagarina kausa ieguvējs. Ja Ufā viņš bija izteikts otrais numurs, tad "Dynamo" rindās viņš bija komandas līderis. Gan 2012., gan 2013. gada titulos Jerjomenko tika atzīts par MVP. Viņa trofeju plauktā atrodams arī pilns pasaules čempionāta medaļu komplekts – divi zelti, viens sudrabs un divas bronzas.

"Priecājamies paziņot, ka esam pagarinājuši līgumu arī oficiāli. Vienošanās tika panākta jau aprīļa sākumā, bet tālāk sekoja formalitātes. Galvenais – ka Aleksandrs jūt sevi spēku turpināt spēlēt augstākajā līmenī. Tas ir svarīgi mums un arī viņam pašam," teica kluba ģenerāldirektors Jevgeņijs Krovopuskovs.

Izmantotie resursi:
https://dynamo.ru/news/109159-aleks...