Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Čempionu līga piekristu ļaut KHL klubiem izlaist grupu turnīra fāzi

Rolands Eliņš

Čempionu līga piekristu ļaut KHL klubiem izlaist grupu turnīra fāzi
Martins Baumans
Foto: Roman Kučera /Championshockeyleague.net

Čempionu hokeja līgas (CHL) izpilddirektors Martins Baumans Krievijas medijiem norādījis, ka līga joprojām cenšas panākt KHL klubu piedalīšanos un ir gatava dažos aspektos piekāpties, piemēram, ļaujot KHL klubiem izlaist grupu turnīru un sākt spēles no "play-off" fāzes.

"Ideja par mača aizvadīšanu starp CHL uzvarētāju un Gagarina kausa ieguvēju ir interesanta, taču tā neietilpst mūsu plānos," izteicies CHL izpilddirektors Martins Baumans. "Tādu spēli patiesībā būtu ļoti grūti noorganizēt - mūsu līga sākas augustā un uzvarētājs ir zināms jau februārī, bet Kontinentālajā hokeja līgā fināls būs tikai aprīlī. Tāpēc pieturamies pie sava mērķa - iesaistīt KHL klubus Čempionu līgā."

Čempionu hokeja līga, kas tika izveidota 2013. gadā pēc vairāku Eiropas klubu un līgu un IIHF iniciatīvas, jau sākotnēji pozicionējusi sevi kā līgu, kurā piedalās Eiropas labākās komandas. CHL vadība jau no paša sākuma centusies piesaistīt arī KHL klubus, kas uzlabotu Čempionu līgas līmeni un prestižu, kā arī palīdzētu ieiet jaunā tirgū. Taču pagaidām sarunas par KHL iesaistīšanos nav vainagojušās ar taustāmiem rezultātiem.

"Esam apsprieduši ideju, ka KHL klubi varētu iesaistīties tā sauktajā Četru finālā, kur divas labākās KHL komandas spēlētu pret Čempionu līgas finālistēm," turpināja Baumans. "Taču mūsu komandu vadītāji to nesaprastu, tas būtu pārāk negodīgi pret viņiem. Esam gatavi atbrīvot KHL klubus no grupu turnīra, taču izslēgšanas spēļu fāze gan viņiem būtu jāizspēlē pilnībā."

Pašreizējā CHL formātā sezonā piedalās 48 komandas, kuras sadalītas 16 apakšgrupās pa trīs, un divas labākās grupas komandas iekļūst 1/16 finālā. Pirms gada CHL atteicās no sākotnējā principa par dalībnieču sastāvu līgā, un šobrīd līgā var iekļūt tikai ar sportisko rezultātu palīdzību vietējos čempionātos. Līgu pārstāvniecību nosaka CHL rangs, kurā tiek ņemti vērā klubu rezultāti iepriekšējās Čempionu līgas sezonās.

"Ceram, ka tas varētu notikt jau nākamajā sezonā," izteicās Baumans. "Saprotams, ka olimpiskajā gadā to varētu būt grūti noorganizēt, taču, ja vien iesaistītās puses to patiešām vēlas, tad iespējas varēs atrast. Sākumā mēs vēlamies, lai Čempionu līgā ienāk vismaz divas komandas, bet mūsu īstais mērķis - četras KHL komandas. Runa pārsvarā ir par Krievijas lielākajiem klubiem, tādiem kā CSKA vai SKA. Ja gribam to panākt jau nākamsezon, tad līdz lēmumam jānonāk līdz aprīļa beigām, jo maijā jau būs Čempionu līgas jaunās sezonas izloze."

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...

  -4 [+] [-]

, 2017-02-27 18:10, pirms 7 gadiem
irsā līdēji. Tik cenšas par katru cenu kolhozu ievilkt. Kas tās par s.da privilēģijām? Tas tik parāda, ka KHL ir vāja līga, ja tos šitā jāvelk.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-27 18:11, pirms 7 gadiem
Varētu KHL playoff neiekļuvušie klubi pieslēgties uz ČL playoff fāzi. Lielos grandus un pārējos nopietnos klubus nav ko traucēt.

  -2 [+] [-]

, 2017-02-27 18:14, pirms 7 gadiem
Jirgens mauc kā rūdīts *īds!
nevar saprast- uz kuru pusi šis sarkasms ir vērsts D

  +5 [+] [-]

, 2017-02-27 18:22, pirms 7 gadiem
naida parpilns agresivs jaunietis 120102935163046 rakstīja: Varētu KHL playoff neiekļuvušie klubi pieslēgties uz ČL playoff fāzi. Lielos grandus un pārējos nopietnos klubus nav ko traucēt.
Tu vispār saproti par ko raksti.Jo ČL fināls jau ir izspēlēts un tur neviens negaidīs ,kad khl beigsies sezona.Un kam Eiropā interesē Automobīlistam līdzīgi klubi.

  +3 [+] [-]

, 2017-02-27 18:25, pirms 7 gadiem
Vajag tos kolhoza klubus iesaistīt - kaut vai, lai redzētu, kādas atrunas izdomās parašas troļļi, pēc tam, kad kolhoza klubi, viens pēc otra, izlidos no turnīra.
Slēpts komentārs: pernambucano

  -1 [+] [-]

, 2017-02-27 18:32, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Tu vispār saproti par ko raksti.Jo ČL fināls jau ir izspēlēts un tur neviens negaidīs ,kad khl beigsies sezona.Un kam Eiropā interesē Automobīlistam līdzīgi klubi.
Tad jau ČL finālu pārcels uz vēlāku laiku, lai KHL klubiem būtu ērtāk pieslēgties klāt.
Slēpts komentārs: naida_parpilns_agresivs_jaunietis_120102935163046

  -2 [+] [-]

, 2017-02-27 18:39, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Tu vispār saproti par ko raksti.Jo ČL fināls jau ir izspēlēts un tur neviens negaidīs ,kad khl beigsies sezona.Un kam Eiropā interesē Automobīlistam līdzīgi klubi.
Speciāli tev par godu nenoslinkoju un paskatījos...tad lūk: 2017. gada 27. janvāris, Helsinki. Jokerit-Avtomobiļist. 9262 līdzjūtēji. Somija, ja nemaldos joprojām ir Eiropā....

  +2 [+] [-]

, 2017-02-27 18:40, pirms 7 gadiem
Laba ideja - kur problema?
Futbolaa jau ari - LA LIGA vai BUNDESLIGA komandas tacu neuzsaaks CL vienlaikus ar Jurmalas Spartaku. Lai svakie izspelejaas sava starpaa un stiprie pievienojas veelaak.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-02-27 19:25, pirms 7 gadiem
Tāda sajūta ka cilvēki vispār no hokeja nesaprot lai paskatās khl čempionāta ilgumu kad beidzas nhl spēles kad beidzas čempionlīga viss ir mārketings ja naudu nevaram nopelnīt tad liksim tā lai būtu ienākumi(IHF).Nhl komandas tāpat jau arī nebrauks par brīvu uz Eiropu nauda bizness tad arī Amerikānņi kā lētas meitenes uzvedas jo pēdējā laikā ar eiropas tip komandām spēlēt nevēlas...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-27 19:55, pirms 7 gadiem
Nebūtu slikti, ja KHL un NHL labākie klubi spēlētu Čempionu līgā, varētu redzēt reālos spēku samērus, bet tas prasītu Čempionu līgas formāta izmaiņas.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-27 20:14, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Vajag tos kolhoza klubus iesaistīt - kaut vai, lai redzētu, kādas atrunas izdomās parašas troļļi, pēc tam, kad kolhoza klubi, viens pēc otra, izlidos no turnīra.
Pilnīgi noteikti visas KHL komandas zaudētu jebkurai čempionu hokeja līgas komandai. SKA, CSKA, Magņitka varbūt zaudētu ar godu , pārējās droši vien ciestu graujošas sakāves, DR zaudētu ar divciparu skaitļiem. Ceru, ka visu pareizi uzrakstīju.

  +4 [+] [-]

, 2017-02-27 20:16, pirms 7 gadiem
gunars1987 rakstīja: Tāda sajūta ka cilvēki vispār no hokeja nesaprot lai paskatās khl čempionāta ilgumu kad beidzas nhl spēles kad beidzas čempionlīga viss ir mārketings ja naudu nevaram nopelnīt tad liksim tā lai būtu ienākumi(IHF).Nhl komandas tāpat jau arī nebrauks par brīvu uz Eiropu nauda bizness tad arī Amerikānņi kā lētas meitenes uzvedas jo pēdējā laikā ar eiropas tip komandām spēlēt nevēlas...
zini, ir tāda lieta kā pieturzīmes. Šobrīd Tavs vārdu savārstījums ir drausmīgs un nelasāms.
starp citu, NHL iepriekš šeit netika minēts - to jau Tu pats piefantazēji

  +2 [+] [-]

, 2017-02-27 20:39, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: DR zaudētu ar divciparu skaitļiem.
Aizmirstam, kas bijis un naivi ceram, ka nākamsezon būs pasaka : )))

  -2 [+] [-]

, 2017-02-27 21:30, pirms 7 gadiem
gunars1987 rakstīja: Tāda sajūta ka cilvēki vispār no hokeja nesaprot lai paskatās khl čempionāta ilgumu kad beidzas nhl spēles kad beidzas čempionlīga viss ir mārketings ja naudu nevaram nopelnīt tad liksim tā lai būtu ienākumi(IHF).Nhl komandas tāpat jau arī nebrauks par brīvu uz Eiropu nauda bizness tad arī Amerikānņi kā lētas meitenes uzvedas jo pēdējā laikā ar eiropas tip komandām spēlēt nevēlas...
Aprēķins ir vienkāršs. Daudzos joprojām mājo mīts par NHĻ kā neuzvaramas līgas oreolu.Taču patiesībā tie spēku samēri ir diezgan līdzīgi, ko nemaz nav izdevīgi atklāt. Eiropā ir gana daudz klubu, kuri ŅHĻ komandas ģērētu un ne tikai no KHL.

  +2 [+] [-]

, 2017-02-27 21:41, pirms 7 gadiem
Eiropas hokejs ir attīstījies un šobrīd spēcīgākie klubi var sastādīt konkurenci vidusmēra krievijas klubiem, pie veiksmes arī vinnēt top klubus kādā spēlē, tā kā ideja atbalstāma. ČL finālisti piemēram varētu spēlēt Gubernatora kausā nižņijnovgorodā..vai dzelzceļnieku kausā tepat Rīgā! Man patika doma, ka naģeždas kausu varētu pārcelt uz ČL ceturtdaļfināliem un RD sezonas nebeigtos ti ātri..nja

  -3 [+] [-]

, 2017-02-27 22:22, pirms 7 gadiem
ČL, protams, ir ieinteresēta, lai viņu turnīrā piedalītos arī kāda komanda no pasaules otras spēcīgākās hokeja līgas.
Jautājums tikai viens, kā pret to atkal atiektos KHL vadība. Vai uz šo turnīru sūtītu vadošās līgas komandas, kuras tur visiem pābrauks pāri kā ceļa rullis, vai līgas pastarītes un lejasgala!?

  +1 [+] [-]

, 2017-02-28 09:37, pirms 7 gadiem
godīgāk pret Eiropas komandām, ja KHL komandas spēlē kā visi, piekārto KHL kalendāru.
ja no play-off, tad 1 sezonu ČL pamēģina uzaicinot max 1-2 KHL komandas, lai var novērtēt vai ir tā vērts

  +1 [+] [-]

, 2017-02-28 10:15, pirms 7 gadiem
Ja godīgi es labprāt paskatītos drīzāk Dinamo Rīga vs Modo vai pret Blues, Krēfeldes pingvīniem nekā pret kādu Kuzņu