Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Daugaviņa un Karsuma "Dynamo" atspēlējas un sāk ar uzvaru

Daugaviņa un Karsuma "Dynamo" atspēlējas un sāk ar uzvaru
Kaspars Daugaviņš un Maskavas "Dynamo" atspēlējās un pirmajā izslēgšanas mačā svinēja panākumu
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Neskatoties uz nonākšanu iedzinējos pašā spēles ievadā, Kontinentālās hokeja līgas izslēgšanas mačus ar panākumu sāka latviešu uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā un Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva trenētā Maskavas "Dynamo", kas savā laukumā, pirmās divas ripas iemetot ar 22 sekunžu intervālu, ar 3:1 pieveica Jaroslavļas "Lokomotiv".

Jaroslavļas "Lokomotiv" vadībā izvirzījās jau 66. sekundē, kad zviedru uzbrucējs Martins Tērnbergs pēc metiena no šaura leņķa cīņā par atlēkušo ripu apsteidza laukuma saimnieku uzbrucēju Alekseju Cvetkovu. Taču Maskavas "Dynamo", kas Rietumu konferences kopvērtējumā finišēja trīs vietas un 26 punktus priekšā sāncenšiem, pēc nonākšanas iedzinējos tikai aktivizējās, veidojot iespēju pēc iespējas.

Ja pirmajā trešdaļā pēc Andreja Mironova metiena viesiem talkā nāca veiksme, jo ripa, atradusi ceļu starp Vitālija Koļesņika kājsargiem, atsitās pret vārtu stabu, tad nākamajā nogrieznī Maskavas "Dynamo" kļūdas un paviršības nepiedeva, 24. minūtē ar 22 sekunžu intervālu gūstot divus vārtus un izvirzoties vadībā ar 2:1. Vispirms pēc Denisa Mosaļova piespēles no aizvārtes ripa kuriozi atsitās pret pretinieku spēlētāja slidu un nodevīgi šķērsoja vārtu līniju, bet tūdaļ Vladimirs Brjukvins pretuzbrukumā no labā iemetiena apļa trāpīja starp Koļesņika kājsargiem.

Maskavas "Dynamo" apgriezienus nesamazināja arī noslēdzošajā trešdaļā. Ja vairākumā pēc raidījuma no distances Jaroslavļas "Lokomotiv" vēlreiz talkā nāca vārtu stabs, tad 11. minūtes pirms beigām laukuma saimnieku pārsvaru dubultoja Konstantīns Gorovikovs, kuram pēc varena šāviena talkā nāca rikošets, ripai ielidojot tālajā augšējā stūrī, - 3:1. Viesus neglāba arī vārtsarga nomainīšana pret sesto laukuma spēlētāju, tādēļ sērijā rezultāts kļuvis 1-0 divkārtējās Gagarina kausa čempiones labā.

Kaspars Daugaviņš laukumā pavadīja 16:05 minūtes, kuru laikā izdarīja trīs metienus, kamēr Mārtiņš Karsums spēlēja mazāk (14:48 minūtes), bet tas netraucēja izcelties ar sešiem spēka paņēmieniem, kas kļuva par pārliecinoši labāko rādītāju abu vienību rindās. Tāpat Karsums izdarīja vienu metienu, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus un uzvarēja vienā no četriem iemetieniem.

Arī Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas SKA izmanto sava laukuma priekšrocības

Ātri vārtus guva arī abas Rietumu konferences labākās komandas regulārajā čempionātā Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas SKA, savā laukumā izcīnot pārliecinošus panākumus. CSKA jau 47. sekundē izmantoja haosu "Sochi" vārtu priekšā, izceļoties zviedram Simonam Hjalmarsonam, taču līdz atlikušajiem vārtiem nācās pagaidīt. Pārsvaru nepilnas trīs ar pusi minūtes pirms beigām dubultoja Jevgeņijs Artjuhins, bet punktu ar metienu tukšos vārtos pielika slovēnis Jans Muršaks - 3:0. Kanādietis Kevins Lalands mājinieku vārtos tika galā ar visiem 23 sāncenšu metieniem.

Sanktpēterburgas SKA rezultāta atklāšanai bija nepieciešamas 69 sekundes, bet pēc desmit minūtēm tablo vēstīja 3:0 laukuma saimnieku labā, tāpēc Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galvenais treneris Pēteris Skudra izšķīrās par vārtsarga maiņu. Tas komandu sapurināja, tomēr tikai uz īsu mirkli, jo arī otrajā trešdaļā SKA guva trīs vārtus pēc kārtas, turklāt divas reizes realizēja vairākumu - 6:1. Jāizceļ, ka bija izcēlušies seši dažādi hokejisti. Lai gan "Torpedo" 46. un 51. minūtē divas ripas atguva, apdraudēt sāncenšu pozīcijas neizdevās.

Vienīgā komanda, kas uzvarēja izbraukumā, bija Minskas "Dinamo", lai gan pēc divām trešdaļām tā atradās iedzinējos ar divu vārtu deficītu mačā pret Helsinku "Jokerit", kas regulāro turnīru noslēdza ar 19 punktiem azotē vairāk. Taču 52. minūtē amerikānis Raiens Veske realizēja vairākumu, bet 2:2 minūti un 27 sekundes pirms pamatlaika noslēguma pēc cīņas vārtu priekšā panāca kanādietis Šarls Lenglē.

Laukuma saimnieki pagarinājumā nespēja izmantot skaitlisko vairākumu piecatā pret trim, un par momentu izšķērdēšanu un paviršībām aizsardzības zonā nācās samaksāt 73. minūtē, kad ilgstošu kombināciju pēc Nika Beilena un Lenglē piespēlēm ar metienu tukšos vārtos no tuvas distances noslēdza kanādietis Mets Elisons - 3:2 Minskas "Dinamo" labā.

Visas komandas rīt tiksies atkārtoti, taču pirms tam laukumā dosies Austrumu konferences astoņas labākās vienības. 13:30 maču viesos aizvadīs gan Artūrs Kulda un Ufas "Salavat Yulaev" (pret pašreizējo čempioni Magņitogorskas "Metallurg"), gan Oskars Bārtulis un Astanas "Barys" (pret Omskas "Avangard"). Tikmēr Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums uz ledus kāps divas ar pusi stundas vēlāk.

Rietumu konferences izslēgšanas spēles

SērijaMačsSērijā
Maskavas CSKA (1) – "Sochi" (8)3:01-0
Sanktpēterburgas SKA (2) – Ņižņijnovgorodas "Torpedo" (7)6:31-0
Maskavas "Dynamo" (3) – Jaroslavļas "Lokomotiv" (6)3:11-0
Helsinku "Jokerit" (4) – Minskas "Dinamo" (5)2:3 P0-1

, 2015-02-27 20:46, pirms 9 gadiem
Viss ok, tā tik uz priekšu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-27 21:01, pirms 9 gadiem
Sportists32. B#a Loko nav krievu komanda? Maskavā vismaz latvieši spēlē, trenē un apkalpo.
, 2015-02-27 21:02, pirms 9 gadiem
Lokomatīve arī ir krievu komanda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-27 21:07, pirms 9 gadiem
sportists32 rakstīja: Tizlā krievu komanda, jācer ka Lokomatīve sērijā uzvarēs!
Kopš kura laika Jaroslavļas pilsēta pārcelta no Krievijas uz citu valsti?
, 2015-02-27 21:11, pirms 9 gadiem
Dinamo patikamu hokeju demonstree. Skatāms vismaz
, 2015-02-27 21:16, pirms 9 gadiem
CSKA mājas spēlē play-ofā tikai 3300 skatītāju...Maskavas Dinamo vismaz Arēna bija gandrīz pilna,labs skatītāju atbalsts.Diezgan nepārliecinoši Dinamo izskatījās 1.trešdaļā,bet pēc tam jau uzspieda savu spēli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-27 21:22, pirms 9 gadiem
AlexUSA rakstīja: Shim nu "nav visi májás"
Dinamo iesáka léni, bet tad aizgája labi. Mártinsh bija loti centígs un noderígs. Daugava izskatás peronígi apvainots un psihologiski pusgrauts. Iespéjams, ka dabújis iekshá par attieksmi. Shajá spélé acis vinjam nemirdzéja. Vajadzígs gols, vai labák divi. Kaspar, Tu tápat zini, ka esi labákais! Piedod nastavnikiem un nelabvéljiem un tici tikai sev, un tá lieta atkal aizies! Es ticu Tev!
Piebiedrojos. Vislabākais!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-27 21:29, pirms 9 gadiem
Nupat Minska vinneja Jokerit.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-27 21:31, pirms 9 gadiem
Lai vai ka, bet vislabak skatities majas speles SKA, pilna halle, HD kvalitate, kvalitativs hokejs, laba muzika un atbalstosi fani.
, 2015-02-27 21:39, pirms 9 gadiem
Taa jokerit vajag.. pashi vainiigi...
, 2015-02-27 21:47, pirms 9 gadiem
Labi ka mums ir otrs Dinamo
, 2015-02-27 21:50, pirms 9 gadiem
es šokā, Jokerit, wtf??
, 2015-02-27 21:54, pirms 9 gadiem
Mārtiņam 6 hits
Laukuma apmales cerams kārtígi nostiprinātas
, 2015-02-27 21:59, pirms 9 gadiem
Par ko jūs tur esat šokā? Jokerit Minska, normāls 4-5 vietas matchups. Tur būs kapiņš līdz pašām beigām, Minskas leģionāri ne par kapeiku nav sūdīgāki par visu Jokerit.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-27 22:23, pirms 9 gadiem
Pirmās spēles bez pārsteigumiem,vienīgi Jokerit izgāzās,bet to viņi paši godam nopelnīja, nerealizējot lielo vairākumu overtaimā.
, 2015-02-27 22:36, pirms 9 gadiem
Šis nu galīgi neizskatījās pēc plejofu mača. Pilnīgi mierīga spēle, bez emocijām, bez razborkām.
Patiesībā, ja atskaita pirmās 7-10 minūtes, Lokko pilnīgi nekādu variantu šajā spēlē nebija.
, 2015-02-27 22:52, pirms 9 gadiem
Daugaviņu pelnīti 3 maiņā ielikuši. laikam piekusis ja rezultavitāte pazudusi
, 2015-02-27 23:24, pirms 9 gadiem
Tagad sākas hokejs, ko var,vismaz teorētiski, baudīt. Dažas spēles bij tīri aizraujošas, īpaši DM un Loko, arī klauni pret Minsku. Tomēr ploviem ir cits smeķis. Žēl, ka RD nav plovos, komanda noteikti pārvērstos. Iepriekšējo gadu pieredze to apliecina. Tagad čušš. Paniekojās ar pīrādziņiem un viss. Līdz īstai spēlei tā arī netika.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.