Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš pēc hat-trick: "Patīkami, bet galvenais, ka spējām izvilkt tādu spēli"

Agris Suveizda

Daugaviņš pēc hat-trick: "Patīkami, bet galvenais, ka spējām izvilkt tādu spēli"
Kaspars Daugaviņš. Foto: spartak.ru

Iepriekš aizvadījis 386 spēles un astoņreiz guvis pa diviem vārtiem, ar pirmo hat-trick Kontinentālajā hokeja līgā izcēlies Kaspars Daugaviņš, kurš palīdzēja savā laukumā atspēlēties no 1:3 un 3:4 un pārspēt Pekinas "Kunlun Red Star" (7:4). Daugaviņš guva komandas pirmos divus, kā arī pēdējos, septītos, vārtus.

"Vienmēr patīkami gūt trīs vārtus, bet pats galvenais, ka pirms trešās trešdaļas [pie rezultāta 2:3] sapratām, ka gandrīz septiņas minūtes jāspēlē mazākumā [Iļja Arkalovs saņēma 2+5+20 soda minūtes – A.S.] un spējām izvilkt tādu spēli," kluba mājaslapā citēts Daugaviņš. "Par spēles atslēgu kļuva mazākums. Trijatā izturēt ir grūti [lielā mazākuma laikā "Spartak" palika arī trijatā – A.S.], bet, kad tas notiek, gūsti pozitīvas emocijas. Un vēl mazākumā iemetām [panākot 3:3, taču drīz pēc tam "Kunlun" gan vairākumā atguva vadību – A.S.]. Kad komandai ir emocijas, var uzvarēt jebkurā spēlē."

"Saprotam, ka varam pakāpties augstāk turnīra tabulā, katri divi punkti ir ļoti svarīgi. Kādēļ tik daudz noraidījumu? Pretiniekiem ir daudz kanādiešu, bet viņi jebkurā sadursmē nedaudz iesit, jo necieš zaudēt," Daugaviņš turpināja. "Laukumā samestās cepures man jau atnesa. Uzdāvināšu kādam."

Maskavas "Spartak" izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, dominējot tieši trešajās trešdaļās – pret Čerepovecas "Severstal" (3:0), Čeļabinskas "Traktor" (4:0) un "Kunlun" trešie periodi uzvarēti ar 11:1, kamēr pārējā spēles laikā kopējais rezultāts ir 3:3. "Grūti pateikt, kādēļ tā. Pirms trešā perioda ģērbtuvē parunājām un izlēmām, ka vēl nav viss zaudēts un varam labot spēles gaitu. Pēc tam parādījās pozitīvas emocijas, sapratām, ka viss ir iespējams." Maskavas klubs ar 68 punktiem 53 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē.

Daugaviņš sezonā 50 spēlēs sakrājis 35 (15+20) punktus, līgā ieņemot 18. vietu, 18 soda minūtes un pozitīvu lietderību +12. Komandā viņš ir otrais rezultatīvākais, atpaliekot vienīgi no sava maiņas biedra Artjoma Fjodorova (16+20), kurš arī šovakar tika pie trim (1+2) punktiem. Mārtiņš Karsums, kurš spēlēja "Spartak" pirmajā maiņā, 44 mačos ir ticis pie 21 (10+11) punkta. Kontinentālās hokeja līgas karjerā Daugaviņš regulārajā sezonā ir aizvadījis 354 spēles, nopelnot 220 (91+129) punktus un pozitīvu lietderību +38, bet Gagarina kausā viņa kontā ir 32 spēles, 15 (5+10) punkti un pozitīva lietderība +1.

Izmantotie resursi:
https://spartak.ru/news/interview/k...