Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Daugaviņš turpina rezultatīvi un gūst pirmos vārtus kopš oktobra sākuma

Daugaviņš turpina rezultatīvi un gūst pirmos vārtus kopš oktobra sākuma
Foto: Vityaz.ru

Latvijas hokejists Kaspars Daugaviņš turpinājis savu rezultatīvo sniegumu Kontinentālajā hokeja līgā, nopelnot 23. punktu šosezon. Viņš palīdzēja komandai izbraukuma mačā Minskā spēlēt neizšķirti pamatlaikā, taču papildlaikā tika ciests zaudējums ar 3:4.

Kaspars Daugaviņš aizvada ļoti rezultatīvu sezonu un ar 16 rezultatīvām piespēlēm dala sesto vietu visā līgā, taču ar vārtu guvumu viņam nebija izdevies izcelties jau ilgāku laiku. Sezonas pirmajā mēnesī Daugaviņš vārtos iemeta sešas ripas, divas no tām trešā oktobra mačā pret Rīgas "Dinamo", taču pēc tam nebija guvis nevienus vārtus līdz pat šodienai.

Šodienas mačā Daugaviņš nopelnīja savu 23. punktu (7+16) šosezon. Viņš 26. minūtē realizēja vairākumu, perfekti trāpot metienu ar pirmo pieskārienu no iemetiena punkta, pēc kura ripa nonāca vārtu tuvajā devītniekā. Jāpiemin, ka Daugaviņš komandas biedru apsveikumus par gūtajiem vārtiem sagaidīja visnotaļ vēsi un uzklausot vietējo līdzjutēju ūjināšanu. "Dinamo" tobrīd izcieta sodu par skaitliskā sastāva pārkāpumu, turklāt "Vityaz" komandai pirmajā periodā nebija ieskaitīts Daugaviņa maiņas partnera Džastina Denforta vārtu guvums.

Spēles turpinājumā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem, un "Vityaz" nebija tālu no uzvaras, jo izvirzījās vadībā 47. minūtē, kad Daugaviņa maiņa piespieda pretiniekus kļūdīties savā zonā, pārtvēra ripu un uzreiz raidīja to vārtos. Daugaviņš punktu šajā epizodē gan neguva. Taču 57. minūtē Raiens Spūners ar saviem otrajiem vārtiem panāca neizšķirtu 3:3, liekot spēlei turpināties papildlaikā. Tajā veiksmīgāka bija Minskas komanda, uzvarot ar 4:3.

Daugaviņš laukumā pavadīja 22:29 minūtes, izdarīja trīs metienus pa vārtiem un uzvarēja piecos no desmit iemetieniem.

Jānis Kalniņš šodien palika "Jokerit" rezervē, kamēr viņa komanda viesos ar 2:3 piekāpās "Torpedo". Somijas komandas vārtos stājās Annešs Lindbeks, kurš atvairīja 20 no 23 pretinieku metieniem. Izšķirošie vārti šajā spēlē tika gūti 58. minūtē.

Pie uzvaras tika Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard" vienība, kas ar 4:2 savā laukumā apspēlēja "Amur". Latvijas izlases galvenā trenera komandai šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas un ar 42 punktiem tā ieņem trešo vietu līgā, atpaliekot tikai no Kazaņas un Maskavas CSKA. Tikpat punktu arī "Traktor, kas šodien papildlaikā pieveica "Avtomolibist", sarūpējot vienai no Austrumu konferences spēcīgākajām komandām ceturto zaudējumu pēc kārtas.

"Severstal" bez Roberta Bukarta sastāvā gandrīz tika pie panākuma pret SKA, pēc pirmajiem diviem periodiem atrodoties vadībā ar 2:0, taču trešajā periodā ielaida trīs vārtus un cieta neveiksmi ar 2:3.

KHL spēļu rezultāti

KomandasRez.KomandasRez.
Avangard-Amur4:2Traktor-Avtomobilist4:3 P
Severstal-SKA2:3Torpedo-Jokerit3:2
Dinami Min – Vityaz2:3Dynamo M – Lokomotiv4:3 P
Sochi-CSKA1:4

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


, 2020-11-26 22:53, pirms 3 gadiem
KHL > NHL
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.