Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

''Dinamo'' neizmanto iespējas vairākumā un sīvā cīņā piekāpjas SKA

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Dinamo'' neizmanto iespējas vairākumā un sīvā cīņā piekāpjas SKA
Lauris Dārziņš un Pāvels Dacjuks. Foto: Dinamo Rīga

Otro zaudējumu divās spēlēs šosezon pret Sanktpēterburgas SKA piedzīvojuši Rīgas ''Dinamo'' hokejisti, piekāpjoties ar 1:3. Spēles gaitā rīdzinieki tika gan pie piecu, gan četru minūšu vairākuma, tomēr nespēja tos realizēt. Vienīgos vārtus ''Dinamo'' labā guva pirmās maiņas uzbrucējs Kevins Klārks.

Spēles teksta tiešraide

Pēc iepriekšējās spēles, kurā ''Dinamo'' ar 3:0 pieveica Omskas ''Avangard'', rīdzinieku sastāvā tika veikta viena vienīga izmaiņa, proti, Timura Biļalova vietā vārtos stājās Kristers Gudļevskis, kuram tā bija otrā spēle šomēnes.

Jau spēles pirmajās minūtēs SKA komanda radīja spiedienu uz Gudļevska vārtiem, un piektajā minūtē izvirzījās vadībā. Vasilija Tokranova metienu Kristers atvairīja, tomēr izlaida ripu sev blakus. Vārtu priekšā divcīņu ar Uvi Balinski uzvarēja Nikolajs Prohorkins, ieraidot ripu tukšajos vārtos (0:1). Par kļūdu zaudētajos vārtos Gudļevskis reabilitētējās nedaudz vēlāk, kad glāba savu komandu skaitliskajā mazākumā, atvairot Viktora Tihonova metienu brīvā vārtu stūrī.

SKA hokejists vēl nebija paguvis izciest divu minūšu sodu, kad Jevgeņijs Ketovs atstāja savu komandu četratā uz vēl četrām minūtēm, dodot iespēju rīdziniekiem panākt izlīdzinājumu. Otrajā vairākumā rīdzinieki uzbruka krietni bīstamāk, tomēr labas iespējas neizmantoja Artjoms Aļajevs, Metjū Majone un Matiass Mitinens. Pēc sešām vairākumā pavadītām minūtēm ''Dinamo'' spēja pārņemt iniciatīvu arī vienādos sastāvos. Vislielākos draudus Magnusa Helberja sargātajiem vārtiem radīja rīdzinieku pirmā maiņa. Koltona Gilīsa metiens trāpīja pa vārtu pārliktni, bet Kevins Klārks pēc teicamas piespēles no Brendona Makmilana nespēja pārspēt vārtsargu no vārtu priekšas.

Arī otrā trešdaļa sākās ar SKA pārsvaru. Savu meistarību apliecināja pieredzējušais Pāvels Dacjuks, apspēlējot vairākus pretinieku hokejistus, tomēr Gudļevski pārspēt nespēja. ''Dinamo'' nācās spēlēt arī mazākumā, bet kopīgiem spēkiem Ģirta Ankipāna vadītā komanda spēja vārtus nosargāt neskartus. Turpinājumā ar labiem momentiem apmainījās abas komandas, rīdzinieku rindās izceļoties Majonem, Andrim Džeriņam un Aļajevam, bet Gudļevskim nācās atvairīt spēcīgus Davida Rundblada un Aleksandra Barabanova metienus no distances.

Ja pirmajā trešdaļā uzbrukumā vārtu gūšanas momentus radīja tikai pirmā maiņa, tad otrajā ļoti bīstami uzbruka visi ''Dinamo'' uzbrucēju trijnieki, katram vismaz vienu reizi izdevās iespiest pretiniekus aizsardzībā. Lieliskā metiena pozīcijā bija nonācis Frenks Razgals, kurš arī šodien spēlēja kopā ar Miķeli Rēdlihu un Lauri Dārziņu, taču Helberju nepārspēja. Riskanti uz pretinieku zilās līnijas nospēlēja Majone, pazaudējot ripu un ļaujot Barabanovam izslidot izgājienā viens pret vienu, tomēr SKA uzbrucēja metiens bija neprecīzs. Uz ģērbtuvēm gan ar priecīgāku noskaņojumu devās ''Dinamo'', kas 39. minūtē panāca izlīdzinājumu - Kevins Klārks pārspēja vārtsargu ar teicamu plaukstas metienu, atrodoties tieši pretī vārtiem (1:1).

Pašā trešā perioda sākumā rīdziniekiem bija iespēja vairākumā izvirzīties vadībā, taču skaitlisko pārsvaru ''Dinamo'' realizēt nespēja. 43. minūtē SKA izdevās atgūt vadību, kad ''Dinamo'' aizsardzībā vienu pašu labajā malā bija atstājuši Dacjuku - uzbrucējs iespēju garām nelaida un ar plaukstas metienu pārspēja Gudļevski (1:2). Rīdzinieku treneru korpuss gan pieprasīja video atkārtojumu, jo Maksims Karpovs atradās vārtsarga laukumā, taču tiesneši lēma ''Dinamo'' par sliktu, vārtus ieskaitot.

Trešdaļas vidū ''Dinamo'' tika pie lieliskas iespējas visu veikt par labu. Dinars Hafizuļins rupji nospēlēja pret Emīlu Ģēģeri, uzāķējot uzbrucēju ar savu nūju pretinieka kājstarpē. SKA aizsargs tika noraidīts līdz spēles beigām un atstāja savu komandu mazākumā uz piecām minūtēm. Diemžēl ''Dinamo'' neprata šo iespēju izmantot, lieliskas iespējas no vārtu priekšas neizmantoja ne Rēdlihs, ne Razgals, savukārt ļoti spēcīgs Majones metiens trāpīja pa vārtu stabu. Atlikušajā laikā ''Dinamo'' labas iespējas izraut kaut punktu vairs netika dotas, bet septiņas sekundes līdz spēles beigām Barabanovs noformēja mača gala rezultātu, raidot ripu tukšos vārtos - 1:3.

Rīgas ''Dinamo'' - Sanktpēterburgas SKA 1:3 (0:1;1:0;0:3)

Vārti: 04:33 Prohorkins (Tokranovs, Gusevs) 0:1, 38:02 Klārks (Gilīss) 0:2, 42:51 Dacjuks (Gusevs, Karpovs) 1:2, 59:53 Barabanovs (t.v.) 1:3.
Soda minūtes: 2:33
Metieni: 22:32
Vārtsargi: Kristers Gudļevskis - Magnuss Helberjs

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

Kristers Gudļevskis (Timurs Biļalovs); Kristaps Sotnieks - Uvis Balinskis, Artjoms Aļajevs - Nerijus Ališausks, Metjū Majone - Dmitrijs Šuļeņins, Sergejs Gimajevs; Kevins Klārks - Brendons Makmilans - Koltons Gilīss, Emīls Ģēģeris - Andris Džeriņš - Gints Meija, Lauris Dārziņš - Matiass Mitinens - Miķelis Rēdlihs, Rihards Marenis - Daniels Bērziņš - Frenks Razgals, Vitālijs Pavlovs.

1 2 41 komentārs

  +2 [+] [-]

, 2018-11-26 22:59, pirms 5 gadiem
3. perioda vidū bija izcila izdevība izlīdzināt un pat izvirzīties vadībā, tam bija 5 minūtes vairākuma. Bez Videla uzbrukumā tik švaki, ka pat vairākumā Razgals jālaiž

Lai gan tas ir SKA un nākamie ir CSKA, pret viņiem uzvaras neviens diži negaida

     [+] [-]

, 2018-11-26 23:00, pirms 5 gadiem
Sūdīgi.

     [+] [-]

, 2018-11-26 23:00, pirms 5 gadiem
Pret SKA nav vērts spēlēt, jo rezultātu jau tiesneši zin pirms spēles
Slēpts komentārs: FUNS

  +1 [+] [-]

, 2018-11-26 23:01, pirms 5 gadiem
Spēle laba, bet:

1) Kas ar to vārtusarga laukumu? Izdomā noteikumus un tad spēlē hokeju!
2) Kas b.e tas par vairākumu???? 13 min tīrais vairākums un 0 goli! Ankipān b.e...
3) Linuss pietrūkst + Majone nosēdies
4) Gudis teicams šodien!

  -1 [+] [-]

, 2018-11-26 23:02, pirms 5 gadiem
Iespēja uzvarēt bija apaļa nulle...

  -1 [+] [-]

, 2018-11-26 23:03, pirms 5 gadiem
Dārziņš pavisam lēns un neturas uz slidām, drīz uz Kurbadu blakus Spruktam.. Jā Videla trūkums jūtams, nav kas var iemest.. Bija labas iespējas, arī veiksme nebija sabiedrotā..

  -4 [+] [-]

, 2018-11-26 23:04, pirms 5 gadiem
Tiesnešu kļūdas neredzēju. Vārti bija jāskaita, vārtu redzes leņķi neaizsedza, vārtsargam netraucēja. Tiesneši deva gan 5 min. SKA, gan 2+2. Ie DR līdzjutēji kuri vienmēr pie pirmās iespējas kritizēs tiesnešus un īpaši ja ir SKA, tad automātiski komentē pēc stereotipa. SKA - tātad vienmēr tiesneši velk. Jāskatās katra spēle atsevišķi. Šodien neredzēju ne mazāko mājienu ka palīdzētu SKA. Mums neiedeva vairākus noraidījumus ko varēja dot, SKA iedeva padaudz. Tiesneši bija līmenī.

     [+] [-]

, 2018-11-26 23:06, pirms 5 gadiem
DR tika aizsūtīts uz Šveici pazemošanai, taču krieviņi vīlās un nācās prasīt tiesnešu palīdzību, lai SKA nepaliktu ar seju mēslos. Pretīgie sovoki, viņi pat hokeju nespēj godīgi pēc vieniem noteikumiem spēlēt.
Slēpts komentārs: FUNS

  +2 [+] [-]

, 2018-11-26 23:08, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Tiesnešu kļūdas neredzēju. Vārti bija jāskaita, vārtu redzes leņķi neaizsedza, vārtsargam netraucēja. Tiesneši deva gan 5 min. SKA, gan 2+2. Ie DR līdzjutēji kuri vienmēr pie pirmās iespējas kritizēs tiesnešus un īpaši ja ir SKA, tad automātiski komentē pēc stereotipa. SKA - tātad vienmēr tiesneši velk. Jāskatās katra spēle atsevišķi. Šodien neredzēju ne mazāko mājienu ka palīdzētu SKA. Mums neiedeva vairākus noraidījumus ko varēja dot, SKA iedeva padaudz. Tiesneši bija līmenī.
Te jau neviens neredzēs, ka kalpo un locies okupantiem.Ej uz vēstniecību trepes pamazgā, moš kādu rubli atmetīs vai vismaz uzspļaus un par blēģu nosauks.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-26 23:12, pirms 5 gadiem
golu ieskaitīja nepareizi, bet pašiem jāgūst vārti vairākumā, ja grib vinnēt resursa klubu
vissāpīgāk ģēģerim
visās nozīmēs
Slēpts komentārs: FUNS

  -1 [+] [-]

, 2018-11-26 23:17, pirms 5 gadiem
Nevis SKA vinneja , bet Rīga zaudēja . 2 vārtu stabi 13 minūtes vairākums un 0 vārtu. Butu pretī bik vājāka komanda tā būtu sagrauta. SKA tomēr ir salasīta no NHL spēletājam , un Rīga izskatījās ļoti pat cienījāmi. Respect .

 +10 [+] [-]

, 2018-11-26 23:17, pirms 5 gadiem
FUNS... - Tu vienkārši esi debīls,jeb par tādu izliecies?
Slēpts komentārs: FUNS

     [+] [-]

, 2018-11-26 23:19, pirms 5 gadiem
Par spēli... - reāli iesūkā mūsu vairākums! Tas tā maigi izsakoties! Žēl,ka tā,jo cerēju,ka mūsējie spēs revanšēties pēc iepriekšējā zaudējuma pret ska
Slēpts komentārs: FUNS
Slēpts komentārs: FUNS

     [+] [-]

, 2018-11-26 23:26, pirms 5 gadiem
Krievi komentājiem gan nevar pārmest:
Kad skatījās vai vārti jāskaita, viens teica, ka noteikti jāieskaita vārti, taču, otrs sāka runāt par to, ka tieši tādus pašu Dinamo vārtus Rīgā neieskaitīja mums.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-26 23:27, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Neskatos cik vārti, bet šodienas vairākums mums šodien bija pat lielisks, Sen nebiju redzējis tik labas izspēles. Iespējams lielais laukums arī palīdzēju, bet kopumā tā turpināt.
Ja tev svarīgi ir TIKAI gūtie vārti, tad paskaties statistiku un izdari secinājumus. Var sliktā vairākumā gūt spēlē arī 2 vārtus un var labā neko neiemest.
Tev sieva sniedz minetu?
Slēpts komentārs: FUNS

  -1 [+] [-]

, 2018-11-26 23:39, pirms 5 gadiem
man tagad laikam kā kārtīgam heiterim būtu jāizlien no tumsas un jāpaspārda pakritušais dinamo? bet galīgi pie kājas... gan tādi Dinamo, gan VEFi, kur mūsu džeki dzīvo siltumnīcā, kamēr rezultātu mēģina taisīt visādi melnie un 2. ešelona ZA amerikāņi... labāk taisiet puikas, laidiet viņus hokejā un tad izjutīsiet īstas līdzjušanas emocijas...

  -2 [+] [-]

, 2018-11-26 23:40, pirms 5 gadiem
Vitok rakstīja: Iespēja uzvarēt bija apaļa nulle...
Tāpat kā iespēja, ka tu kādreiz pieņemsies prātā

  -1 [+] [-]

, 2018-11-26 23:40, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Vai tēlo HMB?
Veicu aptauju SC.

     [+] [-]

, 2018-11-27 00:27, pirms 5 gadiem
Razgals jau atkal neizmanto savus momentus, kur par 90% jābūt golam...
Miķelim un Laurim vairākumā blakus jāliek Džeriņš+Klārks šobrīd un ar vienu defu Majoni laist. otrā brigādē Makmilans, Mitinens, Gilīss, Balinskis, Sotnieks. Videla ļoti pietrūkst šobrīd, bet kopumā pēdējās spēles ir acīmredzams, ja GK velk, tad varam mierīgi spēlēt ar jebkuru komandu

  +1 [+] [-]

, 2018-11-27 01:55, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Tad kad Rīgā SKA uzvarēja 2-1 es ļoti kritizēju tiesnešus un to ka SKA velk. Es atšķiru melnu no balta, bet tev stereotipi laikam visu laiku galvā. Rakstu to ko redzu. Tad pirmajā Rīgas spēlē es arī locījos okupantiem? Konkŗēts jautājums, gaidu konkrētu atbildi.
Neesi nekāds Jēzus lai man būtu jāseko ko tu katrā reizē svepsti.Bet kopējais tavas attieksmes fons ir izteikti kolabracionistisks. Galvenais čekists uz savu ložu nav aicinājis? Būsiet visi kopā.

     [+] [-]

, 2018-11-27 04:18, pirms 5 gadiem
RuncisPuncis rakstīja: man tagad laikam kā kārtīgam heiterim būtu jāizlien no tumsas un jāpaspārda pakritušais dinamo? bet galīgi pie kājas...
dinamkas fani čekas kuci nospārdīja gaismā!

  -4 [+] [-]

, 2018-11-27 07:23, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Neesi nekāds Jēzus lai man būtu jāseko ko tu katrā reizē svepsti.Bet kopējais tavas attieksmes fons ir izteikti kolabracionistisks. Galvenais čekists uz savu ložu nav aicinājis? Būsiet visi kopā.
Skairds. Ja kāds izsaka viedokli kurš sakrīt ar kādas Krievijas komandas viedokli tad ir čekists un pielīdējs krieviem. Ja izsaka viedokli , kad aizstāv Latvijas komandu tad to nemana. Sanāk ka visu laiku viedoklim jābūt tādam , lai tas nenāktu par labu kādam Krievijas klubam.

     [+] [-]

, 2018-11-27 08:07, pirms 5 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: Pret SKA nav vērts spēlēt, jo rezultātu jau tiesneši zin pirms spēles
Tu labāk apskaties soda minūšu attiecību un tad kaut ko te iemurgo!!!

     [+] [-]

, 2018-11-27 08:09, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Tiesnešu kļūdas neredzēju. Vārti bija jāskaita, vārtu redzes leņķi neaizsedza, vārtsargam netraucēja. Tiesneši deva gan 5 min. SKA, gan 2+2. Ie DR līdzjutēji kuri vienmēr pie pirmās iespējas kritizēs tiesnešus un īpaši ja ir SKA, tad automātiski komentē pēc stereotipa. SKA - tātad vienmēr tiesneši velk. Jāskatās katra spēle atsevišķi. Šodien neredzēju ne mazāko mājienu ka palīdzētu SKA. Mums neiedeva vairākus noraidījumus ko varēja dot, SKA iedeva padaudz. Tiesneši bija līmenī.
Pat vairāk par DR!!!

  +7 [+] [-]

, 2018-11-27 08:10, pirms 5 gadiem
Ģirts pieprasīja videoatkārtojumu laikam tāpēc ,lai parādītu,ka mums vārtus neieskaita pret SKA,ja spēletājs bijis vārtu laukumā,bet SKA labā ieskaita un taisnība viņam ir.Gan rīdzinieku gūtie vārti Rīgā pret SKA,gan tagad Dacjuka gūtie vārti bija tīri,tikai vieniem ieskaita ,otriem nē.Tiesa,Rīgā bija laikam cita tiesnešu brigāde.Kas attiecās uz spēli,tad rīdzinieki paši šo maču zaudēja pieļaujot rupjas kļūdas aizsardzībā.Vāji šoreiz nospēlēja mans novadnieks aizsardzībā un SKA tādas kļūdas nepiedod.Tiesneši šoreiz SKA nevilka un pietiekami deva iespēju rīdziniekiem spēlēt vairākumā,diemžēl nekā,jo ar vārtu gūšanu ir lielas problēmas.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-27 08:10, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: DR tika aizsūtīts uz Šveici pazemošanai, taču krieviņi vīlās un nācās prasīt tiesnešu palīdzību, lai SKA nepaliktu ar seju mēslos. Pretīgie sovoki, viņi pat hokeju nespēj godīgi pēc vieniem noteikumiem spēlēt.
Šausmoņi! RD iedeva 2 min,bet krieviem 33!!!!!

     [+] [-]

, 2018-11-27 08:14, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tev sieva sniedz minetu?
Viņš lielījās ka ar to ko tu veic pilnīgi pietiekot!

  +2 [+] [-]

, 2018-11-27 08:21, pirms 5 gadiem
Pēc pievienotās spēles statistikas var saprast ka Dacjuks spēlē RD.
`Vārti: 04:33 Prohorkins (Tokranovs, Gusevs) 0:1, 38:02 Klārks (Gilīss) 0:2, 42:51 Dacjuks (Gusevs, Karpovs) 1:2, 59:53 Barabanovs (t.v.) 1:3.`
1 2 41 komentārs