Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Daugaviņš rezultatīvs pret bijušo klubu, rekordistam Mozjakinam 900. punkts KHL

Daugaviņš rezultatīvs pret bijušo klubu, rekordistam Mozjakinam 900. punkts KHL
Kaspars Daugaviņš. Foto: HC Vityaz

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) uz uzvaru takas atgriezusies Podoļskas "Vityaz", kas viesos ar 5:1 sagrāva Maskavas "Dynamo". Savas bijušās komandas apbēdināšanu sekmēja Kaspars Daugaviņš, kurš rezultatīvi asistēja, kad Aleksandrs Dergačovs guva "Vityaz" piektos vārtus.

Pirmajā maiņā spēlējušais latviešu uzbrucējs uz ledus pavadīja 21:12 minūtes, izpelnoties savu 17. (6+11) rezultativitātes punktu šosezon, kā arī nopelnot vienu noraidījumu, bloķējot divus pretinieku metienus un zaudējot visos piecos iemetienos.

"Vityaz" labā rezultatīvākais ar vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli šovakar bija Matiass Tedenbijs. "Vityaz" ar 19 punktiem tikpat mačos saglabāja devīto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Dynamo" ar 20 punktiem 18 mačos ir septītā.

KHL rekordista Sergeja Mozjakina vārti un rezultatīva piespēle neglāba Magņitogorskas "Metallurg" no zaudējuma 2:3 pagarinājumā pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Mozjakins otrā perioda 12. minūtē panāca 1:1, nopelnot savu 900. punktu turnīra vēsturē. Zīmīgi, ka šāds sasniegums 39 gadus vecajam hokejistam izdevies 798 spēlēs.

Lieliskā formā atrodas Jaroslavļas "Lokomotiv", kas izbraukumā ar 5:0 samala miltos Ufas "Salavat Yulaev", izcīnot devīto uzvaru pēc kārtas un ar 29 punktiem 19 mačos nostiprinoties Rietumu konferences "top 3". Interesanti, ka četrās no šīm deviņām spēlēm "Lokomotiv" savus vārtus noturējusi neieņemtus. Pirmoreiz savā KHL hokejista karjerā divus vārtus vienā spēlē guva Georgijs Ivanovs.

Notikumiem bagātākā šovakar bija spēle starp Rietumu konferences vicelīderi Sanktpēterburgas SKA (27 punkti) un Latvijas valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Austrumu konferences vicelīderi Omskas "Avangard" (28 punkti), kurā pārāka ar 5:2 izrādījās SKA. Iespējams, ātrāko 5+20 minūšu noraidījumu līgas vēsturē nopelnīja armijnieks Jevgeņijs Ketovs, kurš 12. sekundē pretinieku neatļauti rupji iegrūda mugurā. Desmitajā minūtē Ketova komandas biedrs Lindens Vejs nerealizēja bullīti, savukārt 14. minūtē 5+20 minūšu noraidījumu saņēma "Avangard" aizsargs Aleksejs Jemeļins.

Otrajā periodā omskieši divreiz ieguva minimālu pārsvaru, taču abos gadījumos SKA spēja atspēlēties - 2:2. Izšķirošais izrādījās trešais periods, kurā SKA guva trīs bezatbildes vārtus. Savu pirmo "hat-trick" KHL karjerā nopelnīja Emils Gaļimovs. Viņa maiņas biedram Lindenam Vejam šovakar četras rezultatīvas piespēles, savukārt citam SKA pirmās maiņas uzbrucējam Kirilam Marčenko - viens vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/


, 2020-10-27 08:23, pirms 3 gadiem
Mozjakins ir īsts KHL kolhoza saimnieks. Tas pats, kas Veins Greckis NHL.
, 2020-10-27 10:19, pirms 3 gadiem
yankeezulu rakstīja: Mozjakins ir īsts KHL kolhoza saimnieks. Tas pats, kas Veins Greckis NHL.
Cerams, ka savāks 1000punktus un aizies kā karalis.
, 2020-10-27 13:55, pirms 3 gadiem
Kādu 900. punktu KHL? Pēc Eliteprospects datiem viņam ir 653 spēles un 739 punkti. Vai krievi kā vienmēr kaut ko klāt pieskaitījuši?
, 2020-10-27 18:45, pirms 3 gadiem
san4ito rakstīja: Kādu 900. punktu KHL? Pēc Eliteprospects datiem viņam ir 653 spēles un 739 punkti. Vai krievi kā vienmēr kaut ko klāt pieskaitījuši?
nav nav te ktkas pareizi
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.