Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Karsumam piespēle, "Spartak" Tallinā zaudē "Jokerit"

Andrejs Siliņš

Karsumam piespēle, "Spartak" Tallinā zaudē "Jokerit"
Mārtiņš Karsums. Foto: Raimonds Volonts, dinamoriga.lv

Lai gan Mārtiņš Karsums izcēlās ar rezultatīvu piespēli, viņa un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, kas norisinājās Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, ar rezultātu 3:4 papildlaikā atzina vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētās Helsinku "Jokerit" vienības pārākumu.

"Kunlun Red Star" savā laukumā Šanhajā ar 1:2 pēcspēles metienos piekāpās "Torpedo", piedzīvojot trešo neveiksmi pēdējās piecās spēlēs. Krišjānis Rēdlihs spēlēja tikai trīs ar pusi minūtes un nopelnīja divu minūšu noraidījumu jau pirmās trešdaļas sestajā minūtē par spēli ar augsti paceltu nūju.

Augstākās raudzes hokejs šovakar viesojās Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kur Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" uzņēma Maskavas "Spartak" ar Mārtiņu Karsumu un Kasparu Daugaviņu sastāvā. Viesi nenoturēja divu vārtu pārsvaru (2:0, 3:1) un pamatlaiks noslēdzās neizšķirti - 3:3. Pagarinājuma trešajā minūtē Stīvs Mozess atnesa uzvaru nosacītajiem mājiniekiem "Jokerit" - 4:3.

Vārtsargs Jānis Kalniņš palika Helsinku komandas rezervē. Mārtiņš Karsums "Spartak" rindās asistēja pirmo vārtu guvumā, ar rezultativitātes punktu izceļoties trešo spēli pēc kārtas. Laukumā uzbrucējs pavadīja nepilnas 15 minūtes, izdarīja vienu metienu, saņēma divas soda minūtes, uzvarēja divus no četriem iemetieniem, veica divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu. Jau pēc spēles beigām Karsums saņēma 20 minūšu disciplināro sodu. Kaspars Daugaviņš laukumā bija 21 ar pusi minūti, veica vienu metienu pa vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja vienu no četriem iemetieniem.

Karsumam šī bija sestā piespēle šajā sezonā un desmitais rezultativitātes punkts 19 aizvadītajos mačos. "Spartak" ar 23 punktiem 22 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Jokerit", kam šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas, ar 33 punktiem 20 mačos ir vicelīdere.

"Tondiraba" ledus halle Tallinā bija pilnībā aizpildīta - maču klātienē noraudzījās 5800 līdzjutēji.

Spēle šovakar norisinājās arī Austrijas galvaspilsētā Vīnē, kur Bratislavas "Slovan" uzņēma CSKA un dabūja pamatīgu pērienu - 0:9. Lindens Vejs maskaviešiem guva divus vārtus. CSKA izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas un ir Rietumu līdere, kamēr "Slovan" ar trešo zaudējumu pēc kārtas noslīdējusi uz devīto vietu konferencē. Vīnē gan neizdevās savākt pilnu arēnu - Alberta Šulca vārda nosauktajā ledus pilī ir vietas septiņiem tūkstošiem līdzjutēju, bet šovakar uz KHL bija sapulcējušies mazāk nekā pieci ar pusi tūkstoši.

KHL regulārā sezona, 26. oktobris

SpēleRezultāts
Amur - Ak Bars2:4
Kunlun Red Star - Torpedo1:2 PM
Barys - Vityaz3:1
Jokerit - Spartak4:3 P
Dinamo R - SKA1:2
Slovan - CSKA0:9

  -1 [+] [-]

, 2018-10-26 21:53, pirms 5 gadiem
Mārča molodčiks!

  +1 [+] [-]

, 2018-10-26 22:47, pirms 5 gadiem
pernambucano rakstīja: Mārča molodčiks!
Īpaši, ja ņem vērā, ka dēļ viņa tika ielaisti pēdējie vārti.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-26 22:55, pirms 5 gadiem
Viespār Karsums iebakstēja golu arī, bet neieskaitīja jo ar slidu.
Tur gan tāda 50/50 situācija - kājai kustība bija, bet tāpēc, ka pretinieks grūda mugurā un K. mēģināja noturēties kājās

     [+] [-]

, 2018-10-27 08:18, pirms 5 gadiem
Spartaks pat 3-0 bija vadībā.