Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

''AK Bars'' pieveic Ufu, ''MVD'' - ''Spartak''

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

''AK Bars'' pieveic Ufu, ''MVD'' - ''Spartak''
Šodien Maskavas ''Dinamo'' zaudēja Rīgas ''Dinamo'' iepriekšējam pāridarītājam Ņižņijnovgorodas ''Torpedo'' - 1:2.
Foto: Itar - Tass

Šodien tika aizvadītas astoņas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles. Centrālajā mačā sezonu slikti uzsākusī čempionvienība Kazaņas ''AK Bars'' viesos ar 4:3 uzvarēja Ufas ''Salavat Yulaev'', lai gan bija vadībā pat ar 4:0.

Kārtas centrālajā mačā Ufā vietējais ''Salavat Yulaev'', kas kļuva par pagājušās sezonas regulārā čempionāta uzvarētāju, tikās ar Kazaņas ''AK Bars'' - vienību, kas pagājušajā sezonā izcīnīja Gagarina kausu, taču šo sezonu uzsākusi neveiksmīgi. Pirmajā trešdaļā rezultāts atklāts netika, bet otrajā periodā četrus vārtus pēc kārtas guva viesi, turklāt trīs no tiem - vairākumā. Tiesa, trešajā trešdaļā ufieši trīs vārtus prata atgūt, tomēr uzvarai ar to nepietika - zaudējums 3:4. Uzvarētāju rindās Aleksejam Morozovam 1+2, Danisam Zaripovam 2+0, savukārt ''Salavat Yulaev'' kluba rindās 0+3 sapelnīja Oļegs Tverdovskis.

Balašihā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā ''MVD'' ar 5:3 pieveica Maskavas ''Spartak'', kas sezonu sākusi daudz veiksmīgāk. Bijušais Rīgas ''Dinamo'' aizsargs Filips Novāks atzīmējās ar rezultatīvu piespēli un četrām soda minūtēm. Čehovā vietējais ''Vityaz'' ar 5:3 apspēlēja Minskas ''Dinamo''. Minskiešu rindās kārtējo reizi laukumā nedevās latvietis Kaspars Saulietis. Spēles rezultatīvākā bija trešā trešdaļa, kad tika gūti seši vārti, kā arī sapelnīts lērums soda minūšu.

Rīgas ''Dinamo'' iepriekšējie pāridarītāji Ņižņijnovgorodas ''Torpedo'' savā laukumā ar 2:1 pieveica Maskavas ''Dinamo'', taču mača gaitā atradās zaudētājos, turklāt vārtus ielaižot mazākumā - vaininieks bija čehu leģionārs Jirži Hudlers. ''Torpedo'' sapelnīja arī uz pusi vairāk soda minūšu, taču tas netraucēja tikt pie trim punktiem.

Izmantotie resursi:
khl.ru

     [+] [-]

, 2009-09-26 18:49, pirms 15 gadiem
Žēl, ka minskieši zaudēja Vitjaz! Vitjaz joprojām pārsteidz!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-26 19:11, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Toties Spartak, laikam nolēmuši, ka sestdiena ir brīvdiena, un tāpēc nav ko pārpūlēties. Pagājušā sestdienā arī zaudēja RD.
Spartak normāli atlaiž! Piktdiena, Sestdiena, Svētdien sāk kapāt atkal!

     [+] [-]

, 2009-09-26 19:16, pirms 15 gadiem
Spēka hokejs tomēr palīdz,nevajag aizmirst ka 80 gados padomijā spēka hokeju piekopa tieši mūsējie un Kijevas Sokil un ne bez panākumiem.

     [+] [-]

, 2009-09-26 19:19, pirms 15 gadiem
Ak jā jā apsveic harlamovs viņa mīluļi uzveikuši pašu Salavatu.

     [+] [-]

, 2009-09-26 19:50, pirms 15 gadiem
coffijs rakstīja: Spēka hokejs tomēr palīdz,nevajag aizmirst ka 80 gados padomijā spēka hokeju piekopa tieši mūsējie un Kijevas Sokil un ne bez panākumiem.
Pliks spēka hokejs īsti nedod neko, bez "skila" tam ir nulles vērtība (skatīt - CHL un līgas "uz leju"). Taču kopā ar meistarību tas ir ļoti bīstams.

Un, starp citu, pārbaudes spēļu lūzeri "MVD" tīri labi spēlē... toties čempioniem tā visai smagi punkti nāk. Tas tā, nevis komandām, bet dažiem vasarā eiforijā kritušajiem... .

     [+] [-]

, 2009-09-26 19:56, pirms 15 gadiem
Vitjaz ir progresējusi komanda, beidzot sāk spēlēt nevis tikai kauties, bet tik un tā dažubrīd ir nevajadzīgi asumi un neprofesionāla rīcība. Citi saka, ka šie iebiedē, bet ja pat Cinks runāja pretī, tad nav pamati ticēt, ka kāds tiešām baidās. Hokejisti ir dzelzs veči! =)

Līdz šim citu it kā vājāko komandu uzvaras pār stiprākajām mums neko labu nedara, tas tikai vēl vairāk pasliktina situāciju tabulā. Par nožēlu...

     [+] [-]

, 2009-09-26 20:01, pirms 15 gadiem
Miņinam....pilnīgi piekrītu,bet vai tad 80 meistarības trūka mūsējiem un Kijeviešiem un vai tagad trūkst Vitjaz spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2009-09-26 20:03, pirms 15 gadiem
sweet.caramel rakstīja: Vitjaz ir progresējusi komanda, beidzot sāk spēlēt nevis tikai kauties, bet tik un tā dažubrīd ir nevajadzīgi asumi un neprofesionāla rīcība. Citi saka, ka šie iebiedē, bet ja pat Cinks runāja pretī, tad nav pamati ticēt, ka kāds tiešām baidās. Hokejisti ir dzelzs veči! =)

Līdz šim citu it kā vājāko komandu uzvaras pār stiprākajām mums neko labu nedara, tas tikai vēl vairāk pasliktina situāciju tabulā. Par nožēlu...
Nevis iebiedē, bet spēlē ziemeļamerikas stilā, tb, kā teica Brendans Morovs (Dalasas "Stars" kapteinis): "Es visu laiku veicu spēka paņēmienus un spēlēju asi, nevis tāpēc, ka esmu huligāns, bet gan tāpēc, ka spēlētājs, cīņas beigās būs vairāk noguris un tad, kad es tuvošos, sāks domāt ko darīt, tādējādi zaudējot laiku un beigās, iespējams, pieņemot nepareizu lēmumu, kas manai komandai var dot izšķirošo pārsvaru." [Nu kkā aptuveni tā]

Arī te - tas ir spēles stils. Un priekš KHL šāda komanda ir ļoti interesanta (sportiskā ziņā) - ienes jaunas vēsmas kopumā visai konservatīvā hokejā.

     [+] [-]

, 2009-09-26 20:05, pirms 15 gadiem
coffijs rakstīja: Miņinam....pilnīgi piekrītu,bet vai tad 80 meistarības trūka mūsējiem un Kijeviešiem un vai tagad trūkst Vitjaz spēlētājiem.
"Dinamo" trūka (trūka, nevis nebija) gan (cik man ir sanācis redzēt tā laika spēles + lasīt tā laika hokeja cilvēku/spēlētāju/žurnālistu/treneru atmiņu stāstus), tieši tāpēc viņi arī sāka spēlēt sīkstu un disciplinētu spēka hokeju.

Un kombinācija nedaudz spēka + nedaudz skila tam laikam Padomju hokejā bija kkas negaidīts.

     [+] [-]

, 2009-09-26 20:07, pirms 15 gadiem
Un ja kas ,tad skatoties šodienas spēli man vismaz likās ,kamūsējiem pietrūka tieši agresivitātes gan savā zonā, bet visvairāk uzbrukumā.

     [+] [-]

, 2009-09-26 20:10, pirms 15 gadiem
coffijs rakstīja: Un ja kas ,tad skatoties šodienas spēli man vismaz likās ,kamūsējiem pietrūka tieši agresivitātes gan savā zonā, bet visvairāk uzbrukumā.
Man gan liekas, ka viņiem tādas pietrūkst, ar ļoti nelieliem izņēmumiem, jau otro sezonu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-26 20:15, pirms 15 gadiem
Daļēji piekrītu par meistarību,bet tomēr Froļikovs,kerčš,BEĻAVSKIS,SEMERJAKS un mūsu strelnieki...Vītoliņš,HEHTS 'Tomans bija gana meistarīgi un viņi to mācēja apvienot ar spēka hokeju.

     [+] [-]

, 2009-09-26 20:35, pirms 15 gadiem
coffijs rakstīja: Daļēji piekrītu par meistarību,bet tomēr Froļikovs,kerčš,BEĻAVSKIS,SEMERJAKS un mūsu strelnieki...Vītoliņš,HEHTS 'Tomans bija gana meistarīgi un viņi to mācēja apvienot ar spēka hokeju.
Gana meistarīgi salīdzinot ar ko? Pašreizējo paaudzi - noteikti, viņu priekšgājējiem "Dinamo" komandā - iespējams, ar tā laika konkurentiem - +/-, ne bez pamata uz Ziemeļamerikas tūri Rīgas "Dinamo" brauca ar vienu maiņu no Maskavas "adnaklubņikiem", pie tam tie "adnaklubņiki" bija starp līderiem.

Tb, protams, meistarības pietika, savādāk PSRS čempionāta komandā nemaz netiktu, taču "Dinamo" spēks bija SĪKSTA KOMANDAS spēle, DISCIPLĪNA un FIZISKĀ SAGATAVOTĪBA.

     [+] [-]

, 2009-09-26 21:29, pirms 15 gadiem
Nu braucot spēlēt pret NHL klubiem pastiprinājas visas krievu komandas varbūt izņemot acsk, mūsu Hatuļevs pat pastiprināja kriluškas.