Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Zaripovs: "Par NHL nedomāju – gribu spēlēt Krievijā. Cīnīšos par taisnību"

Zaripovs: "Par NHL nedomāju – gribu spēlēt Krievijā. Cīnīšos par taisnību"
Daniss Zaripovs
Foto: metallurg.ru

Vakar par dopinga lietošanu uz diviem gadiem tika diskvalificēts Kontinentālās hokeja līgas kluba Kazaņas "Ak Bars" uzbrucējs Daniss Zaripovs, kurš četras reizes virs galvas cēlis Gagarina kausu. 36 gadus vecais hokejists apgalvo, ka ir nevainīgs, un Ziemeļamerikas virzienā viņš nelūkojas.

"Turpinās treniņu process, turpinās gatavošanās sezonai," sacīja Daniss Zaripovs. "Negribu nevienu vainot, negribu meklēt vainīgos. Pagaidām esmu šoka stāvoklī, jo neko tādu negaidīju. Turpināšu strādāt un cīnīšos, lai situācija tiktu izlabota. Negrasos beigt karjeru."

"Iesniegšu apelāciju, cīnīšos līdz galam. Nekad mūžā neesmu lietojis dopingu," kateogirsks apgalvojumos bija Zaripovs. "Kā sapratu, vielas varēju uzņemt arī ar ēdienu vai dzērieniem. Kā saprotu, mani sodīja par preparātu, kas varētu slēpt dopinga pēdas."

"Neviens pie manis nevērsās personīgi. Jaunumus uzzināju tikai šodien – no medijiem. Tostarp no KHL paziņojuma par manu diskvalifikāciju. Visu uzzinu no trešās personas. Tagad sēžu, mēģinu sagremot informāciju un domāju, kā dzīvot tālāk," norādīja Zaripovs. "Man aiz muguras ir ilga karjera, bet varu teikt, ka nekad neko neesmu lietojis."

"Nenotiek sarunas par pārcelšanos uz Ziemeļameriku. Atzīšos – ne visai gribu skatīties NHL virzienā. Gribu turpināt karjeru Krievijā," sacīja Zaripovs. "Tagad ir skandāls pa visu pasauli. Gribētu, lai medijos uzstātos mediķis, kurš izskaidrotu cilvēkiem atrastā preparāta darbību. Lai pateiktu, ka tas nav stimulators. Tas ir atrodams daudzos produktos."

"Patiesību sakot, starp IIHF un NHL ir panākta vienošanās, ka abas puses cienīs pieņemtos disciplināros lēmumus. Tātad mūsu piešķirtā diskvalifikācija var būt spēkā arī Ziemeļamerikā. No otras puses, aizliegto vielu saraksti atšķiras, tāpat ir atkarīgs, ko un cik daudz lietojis sportists," teica IIHF prezidents Renē Fāzels.

"Pastāv iespēja, ka mūsu diskvalifikācija tur nebūs spēkā, bet viss ir atkarīgs no juridiskajām detaļām. Ir mutiska vienošanās, bet ir svarīga viela, kas tikusi lietota. Tāpat nedrīkst aizmirst, ka viņam jau ir 36 gadi. Lai gan – viss ir iespējams," Zaripova situāciju komentēja Fāzels.

"Saistībā ar situāciju ap Danisu Zaripovu Kazaņas "Ak Bars" paziņo, ka pieliks visus spēkus, lai ar to tiktu galā. Pēcāk būs pieejami plašāki komentāri. Zaripovs joprojām ir kluba leģenda, un "Ak Bars" uzskata, ka šajā situācijā jāatbalsta spēlētājs, ar kuru saistītas svarīgas lappuses vēstures grāmatā," teikts kluba paziņojumā. "Ak Bars" kopā ar Zaripova bijušo komandu Magņitogorskas "Metallurg" gatavojot apelāciju.

Viskategoriskākais bija Magņitogorskas "Metallurg" īpašnieks Genādijs Veličkins: "Ar Danisu vienmēr aprunājamies. Protams, pašlaik noskaņojums nav no labākajiem. Taču tās ir muļķības. Gan tiksim galā. Jūs taču ziniet, kāpēc pieņēma sankcijas pret Krieviju. Kāpēc nepiedalījāmies paralimpiskajās spēlēs. Domāju, ka šeit ir tieši tas pats."

Izmantotie resursi:
https://life.ru/t/%D1%81%D0%BF%D0%B...
Данис Зарипов: Я никогда ничего запрещенного не...
Рене Фазель: "Дисквалификация Зарипова может...
Заявление Хоккейного клуба «Ак Барс»
Геннадий Величкин: "Зарипов? Будем разбираться...


, 2017-07-26 14:46, pirms 7 gadiem
Neviens blusainais tak nelieto dopinguDDD kāds NHL, sètas zvaigzne.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-07-26 15:08, pirms 7 gadiem
Pats jau droši vien apzinās savus spēkus un saprot, ka NHL viņam nekas nespīd.
, 2017-07-26 15:11, pirms 7 gadiem
...skandāls pa visu pasauli...
Tas laikam domāts krievija...
, 2017-07-26 15:18, pirms 7 gadiem
Daņis var izprast. Multimiljonārs 36 gadu vecumā nelauzīs kaulus ar malkas zāģētājiem. Protams, to, ko nedara par naudu, dara par ļoti lielu naudu.
, 2017-07-26 15:33, pirms 7 gadiem
NHL nepavilktu nesūda
, 2017-07-26 15:40, pirms 7 gadiem
bezcers .. jo komplektā dopings un tieši viela, kas palīdz to izvadīt un slēpt pēdas..
, 2017-07-26 16:36, pirms 7 gadiem
Malacis. Ja es butu hokejists tad es ari speletu tikai KHL un NHL butu tikai ka izmisuma variants.
, 2017-07-26 16:47, pirms 7 gadiem
Kāds tev NHL?
Bet vispār skumji, ka krievi tgd visus dopinga u.c. starptautiskos skandālus noraksta uz "sankcijas pret Krieviju"... kaut kā nav dzirdēts arī, ka parējie krievi, kas dzīvo un strādā ārzemēs, būtu uz kaut ko uzķerti. Īsāk sakot, cirks turpināsies tik ilgi, kamēr valsti un visus tās orgānus vadīs slimi, post-soviet militāristi
, 2017-07-26 16:50, pirms 7 gadiem
Daņiss - Patriots! Cīnīsies par spelēšanu Krievija, nevis notīsies uz NHL!
, 2017-07-26 16:54, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: bezcers .. jo komplektā dopings un tieši viela, kas palīdz to izvadīt un slēpt pēdas..
Pagaidām runa ir tikai par kādu no diurētiķiem, t.i., preparāts, kas veicina urīna viedošanos un tā izvadīšanu no organisma.

Piemēram, kofeīns arī ir diurētiķis, taču ar piebildi, ka tas šobrīd nav aizliegts no WADA puses.
, 2017-07-26 18:40, pirms 7 gadiem
Pizdjošs, maigi sakot. Drošvien jau bija apņēmies beigt karjeru un krievi izdomāja parādīt, ka redz cīnās ar dopingu. Tāpat rekur NHL ar Horkofu (vai kā viņu tur no Ducks sauca) izdarīja, lai tik atkratās IIHF
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.