Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Viena no Dānijas lielākajām zvaigznēm Hansens pēc Gagarina kausa izcīnīšanas beidz karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Viena no Dānijas lielākajām zvaigznēm Hansens pēc Gagarina kausa izcīnīšanas beidz karjeru
Janniks Hansens. Foto: Sputnik/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas kluba Maskavas CSKA prezidents Igors Jesmantovičs atklāja, ka izdevies pagarināt līgumus ar teju visiem ārzemniekiem, kuri pārstāvēja komandu aizvadītajā sezonā. Taču dānis Janniks Hansens CSKA nepaliks, jo nolēmis noslēgt karjeru.

"Budžets paliks iepriekšējā līmenī. Gandrīz visi leģionāri ir parakstījuši jaunus līgumus – Klāss Dalbeks, Mets Robinsons, Lāšs Juhansons. Pašlaik apspriežam situāciju ar Gregu Skotu, strādājam pie tā, lai tuvākajās dienās varētu paziņot par vēl viena ārzemju uzbrucēja piesaistīšanu. Hansens beidzis karjeru," atklāja Jesmantovičs.

33 gadus vecajam dānim šī bija pirmā sezona KHL, un viņš Maskavas kluba rindās piedalījās 45 regulārā čempionāta spēlēs, izceļoties ar septiņiem vārtiem un 11 piespēlēm. Hansens tika plānots kā viens no komandas līderiem, bet bija spiests samierināties ar vietu ceturtajā maiņā.

Gagarina kausā viņa kontā deviņas spēles, vieni vārti un divas piespēles. Pusfinālā pret Sanktpēterburgas SKA viņš piedalījās tikai divos mačos, bet finālā pret Omskas "Avangard" laukumā neizgāja.

No 2006. līdz 2018. gadam Hansens spēlēja NHL, pārstāvot Vankūveras "Canucks" un Sanhosē "Sharks", kuras rindās aizvadīja pēdējās divas sezonas Ziemeļamerikā. Pasaulē spēcīgākajā līgā Hansens aizvadīja 626 spēles, kurās izcēlās ar 109+147. Rezultatīvākajā sezonā (2011./12.) viņš sakrāja 39 punktus.

Hansens pagājušajā gadā devās palīgā Dānijai uz pasaules čempionātu, tomēr četrās spēlēs pie punktiem viņš netika. Mājinieki izšķirošajā cīņā ar 0:1 zaudēja Latvijai un netika ceturtdaļfinālā. Karjeras laikā Hansens piedalījies septiņos pasaules čempionātos. Pirmais viņam bija 2005. gadā, neilgi pēc 19. dzimšanas dienas.

Izmantotie resursi:
https://tass.ru/sport/6382356