Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Hārtlijs: "Uz divām nedēļām esmu karantīnā"

Hārtlijs: "Uz divām nedēļām esmu karantīnā"
Bobs Hārtlijs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Omskas "Avangard" un Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs sezonu noslēdza ar zaudējumu KHL izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Koronavīrusa pandēmijas dēļ kanādiešu speciālists tagad atrodas karantīnā. Runājot ar krievu reportieri Igoru Jeronko, treneris sākumā pretojās interesei par momentu, kas varēja būt ļoti svarīgs sērijā pret Ufas "Salavat Yulaev" (2-4).

Kā jūsu veselība?
- Viss labi, arī noskaņojums labs. Esmu pieradis baudīt dzīvi, bet tagad uz divām nedēļām esmu karantīnā. Izolācija gan nav pamats ieslīgt īgnumā.

Atcerēsimies "play-off" otrā mača beigas. Biju pārsteigts, ka izšķirošajās minūtēs laidāt laukumā Bondarevu.
- Tas ir jūsu viedoklis. Esmu treneris, bet jūs - žurnālists. Sakiet, Igor, cik kausus esat izcīnījis?

Hokejā nevienu.
- Paldies, ka atbildējāt uz jautājumu. Bet ko viņš izdarīja ne tā?

Metās virsū Ūmarkam. Pēc tam pats man teica, ka droši vien vajadzēja nospēlēt citādi. Viņš visu izdarīja pareizi?
- Sarunājam, ka nevērtēsim katru maču pa minūtēm. Ja gribat darīt tieši tā, tad es neatradīšu laiku [sarunai ar] jums. Sērija beigusies. Mūs apspēlēja. Sezona noslēgusies. Viss, par ko es domāju, ir nākamā sezona. Pirms gada Bondarevs iemeta izšķirošo ripu sērijā pret "Severstal". Šogad viņš bija laukumā droši vien sērijas izšķirošo vārtu laikā. Viņš tobrīd visu izdarīja pareizi. Ja kādi saka, ka viņš kaut kā kļūdījās, tad viņi neko nesaprot no hokeja.

---

Krievu reportieris neinteresējās par Latvijas izlasi un turpināja uzdot jautājumus par KHL mačos novērotajām niansēm. Hārtlijs pārsvarā vairs nedusmojās un detalizēti atbildēja. Vienreiz trenerim gan paspruka šāds teikums: "Zinu, ka [jaunā spēlētāja] Gricjuka dēļ jūsu paziņa Aleksejs Ševčenko [sport-express.ru žurnālists] pastāvīgi mani kritizēja, visu gadu kritizēja."

Teksta gūzmā izcēlās 21. gadsimtā nepieredzētas pandēmijas apstākļos aktuāls izteikums: "Ja mēs jau iepriekš zinātu atbildes uz visiem jautājumiem, pasaulē nebūtu koronavīrusa, nabadzības, karu. Tad neviens nekļūdītos un iegūtu, ko grib," norādīja kanādietis.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru


, 2020-03-27 03:32, pirms 4 gadiem
Hārtlijs ir ļoti gudrs treneris. Pat tupam žurnālistam liekas,ka ja ielaiž golu vai beigās nospēlē ne tā , tad uzreiz vo nebija pareizi viņu laist laukumā. Kāds vienmēr uzvar un kāds vienmēr zaud.
, 2020-03-27 07:34, pirms 4 gadiem
Normāls žurnaļuga,būtu mums tādu sportā vairāk!
, 2020-03-27 11:04, pirms 4 gadiem
RAGNARS rakstīja: Hārtlijs ir ļoti gudrs treneris. Pat tupam žurnālistam liekas,ka ja ielaiž golu vai beigās nospēlē ne tā , tad uzreiz vo nebija pareizi viņu laist laukumā. Kāds vienmēr uzvar un kāds vienmēr zaud.
Sports express žurnālis Sevčenko ir tāds, kurš tēlo gudrīti. Man sen jau izbesījies.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.