Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Bārtuļa "Admiral" pirmā uzvara konferences ceturtdaļfinālā

Bārtuļa "Admiral" pirmā uzvara konferences ceturtdaļfinālā
Oskars Bārtulis
Foto: hcadmiral.ru

Pirmo uzvaru Kontinentālās hokeja līgas Austrumu konferences ceturtdaļfinālā izcīnīja Oskara Bārtuļa "Admiral", kas Vladivostokā pārspēja "Avangard" ar 4:3 un samazināja rezultāta starpību sērijā - 1:2. Vēl divos pāros uzvaru starpība ir minimāla, bet Magņitogorskas "Metallurg" atrodas vadība pret Pekinas "Kunlun Red Star" ar 3:0

”Avangard” pret “Admiral”

Spēle Vladivostokā uzsākās ar abpusējiem uzbrukumiem, un tādā garā arī norisinājās visas trešdaļas garumā. Tomēr periodā tika gūti tikai vieni vārti. “Avangard” mazākumā nespēja izmest ripu no zonas, tā nokļuva vārtu priekšā, kur precīzs metiens padevās Sergejam Barbašovam 1:0.

Otrajā periodā turpinājās “play-off” netipiska, uzbrūkošā spēle. Pie sava momenta tika arī Oskars Bārtulis, kurš saņēma piespēli vārtu tuvumā, tomēr īsu brīdi pirms metiena “Avangard” spēlētājs pacēla aizsarga nūju un metiens izpalika. Trešdaļas vidū “Admiral” hokejisti otro reizi sodīja viesus par paviršu spēli aizsardzībā – pēc laukuma stūrī izcīnītas ripas sekoja piespēle vārtu priekšā, un Maksims Kazakovs guva savus trešos vārtus sērijā – 2:0. “Avangard” uzreiz atspēlēja vienus vārtus – pēc metiena no zilās līnijas ripa ilgi slīdēja vārtu priekšā, un čehu uzbrucējs Vladimīrs Sobotka bija vienīgais, kurš paguva pa to uzsist – 2:1. Drīz pēc pirmajiem vārtiem viesi saņēma vairākumu, tomēr palaida garām pretuzbrukumu, un Vadims Krasnoslobodcevs iemeta tuvajā stūrī – 3:1. Tomēr “Avangard” izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam – 24 sekundes pirms perioda beigām Pjanovs apspēlēja pretinieku, no iemetiena apļa pārvietojās tuvāk vārtiem un meta – 3:2.

Pirmais uzbrukums trešajā trešdaļā izradījās rezultatīvs – Pjotrs Hohrjakovs pēc partnera piespēles iemeta tukšos vārtos 3:3. Turpinājumā viesi uzbruka arvien aktīvāk, tomēr vienu no nedaudziem momentiem izmantoja tieši mājinieki. Pēc Kazakova metiena ripa tik ātri izlidoja no vārtiem, ka tiesneši vārtu guvumu ieraudzīja tikai pēc video atkārtojuma noskatīšanas – 4:3. Lai gan “Avangard” spiediens kļuva arvien lielāks, mājinieki to izturēja un svinēja pirmo uzvaru ceturtdaļfinālā, sērijā atrodoties iedzinējos ar 1:2.

Bārtulis laukumā pavadīja 21:32 minūtes (otrs radītājs komandā), kuru laikā atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem un diviem bloķētiem metieniem. Nākamā spēle notiks otrdien plkst. 11:30 pēc Latvijas laika.

”Metallurg” pret “Kunlun Red Star”

Pēc divām spēlēm Magņitogorskā ciņa starp Gagarina kausa ieguvējiem un hokeja komandu no Ķīnas pārcēlās uz Pekinu. Mājas spēle neizraisīja ažiotāžu un tribīnes bija gandrīz tukšas, lai gan protokolā ir atzīmēts, ka uz spēli ieradās 7200 skatītāju.

Pirmos vārtus spēlē guva mājinieki, kad pirmā perioda astoņpadsmitajā minūtē Linuss Videls uzsaka sologājienu no savas zonas, pa ceļam apspēlēja četrus “Metallurg” hokejistus un iestūma ripu vārtos – 1:0. Otrajā periodā viesi guva divus vārtus – Deniss Platonovs pielaboja ripu pēc partnera metiena – 1:1, bet pēc četrām minūtēm Sergejs Mozjakins ar atkārtoto metienu pārspēja “Kunlun” vārtsargu un izvirzīja savu komandu vadībā – 2:1.

Trešā perioda otrajā pusē komandas vienas minūtes laikā apmainījās ar vārtu guvumiem – Daniss Zaripovs netraucēti iemeta no iemetiena apļa - 3:1, bet Oļegs Jašins atjaunoja “Kunlun” cerības uz uzvaru spēlē – 3:2. Ķīnas komandai bija iespēja arī izlīdzināt rezultātu vairākumā, kas netika izmantota un “Kunlun” piedzīvoja trešo zaudējumi trijās sērijas spēlēs. Nākamā, iespējams pēdējā spēle notiks otrdien plkst. 13:30 pēc Latvijas laika.

”Traktor” pret “Barys”

Spēles rezultāts tika atklāts pirmā perioda pēdējā minūtē. “Barys” vārtsargs Henriks Karlsons mēģināja pārtvert Dmitrija Pestunova piespēli gar vārtiem, bet mēģinājums izrādījās neveiksmīgs, un ripa ieslīdēja vārtos – 1:0. Kazahstānas komanda atguva vārtus dažas minūtes vēlāk – Konstantīns Puškarjovs ar piespēli atrada Naidželu Dousu, kurš pietuvojās vārtiem un neatvairāmi meta – 1:1.

Trešā perioda sākumā Douss ar sologājienu nonāca uzbrukuma zonā un meta no asa leņķa, pārsteidzot nesagatavotu Pāvelu Francouzu – 1:2. Līdz pat trešdaļas priekšpēdējai minūtei šāds rezultāts arī palika, kad viesi mainīja vārtsargu uz sesto laukuma spēlētāju. Vairākums netika izmantots, bet Kori Trivino iemeta tukšos vārtus un spēle beidzās ar rezultātu 1:3. Sērijā ar 2:1 vadībā “Barys”, nākamā spēle notiks otrdien plkst. 14:30 pēc Latvijas laika.

”Ak Bars” pret “Salavat Yulaev”

Pēc alkohola skandāla uz pirmo konferences ceturtdaļfināla mājas spēli Ufas hokejisti iznāca ļoti svaigi un uzreiz ķērās pie darīšanas. Pēc ilgstoša uzbrukuma Linuss Umarks piespēlēja Kirilam Kaprizovam, kura metienu vārtsargs atvairīja un ripa nonāca atpakaļ pie Umarka. Kombinācija uzreiz tika atkārtota, tikai šoreiz Kaprizova metiens bija precīzs – 1:0. Nedaudz vēlāk Medvedevs no zilās līnijas trāpīja vārtu devītniekā – 2:0.

Otrajā perioda bija nospēlētas trīs minūtes, kad rezultāts kļuva 3:0 mājinieku labā – Umarks pieturēja ripu un pārvietojās pa uzbrukuma zonu, tad izdomāja mest, un pretinieku vārtsargs bija bezspēcīgs. Šķita, ka Ufa tiešam iespēlējās, bet “Ak Bars” ātri vienus vārtus atspēlēja – pēc Fjodora Malihina metiena rezultāts kļuva 3:1. Kazaņa turpināja uzbrukt, un kā rezultāts vēl divi gūtie vārti – pēc ilgstošās saspēles sekoja metiens no zilās līnijas, vārtsarga atvairīta ripa nonāca pie Irži Sekača, kurš netraucēti meta tukšajā stūrī – 3:2, bet divas minūtes vēlāk Džastins Azevedo izlīdzināja rezultātu – 3:3 un aizsūtīja Ufas vārtsargu Andreju Gavrilovu uz komandas soliņu.

Trešajā periodā komandas spēlēja uz uzvaru, un abiem vārtsargiem bija bieži jāiesaistās spēlē. Ceturtos vārtus “Salavat Yulaev” labā guva Envers Ļisins, kurš saņēma ripu iemetiena aplī pēc partnera uzvarētās cīņas laukuma stūrī – 4:3. Turpinājumā gan viesiem, gan mājiniekiem bija iespējas gūt vārtus, tomēr spēles rezultāts nemainījās un Ufas komanda izcīnīja pirmo uzvaru sērijā, vadībā ar 2:1 joprojām atrodas “Ak Bars”. Nākamā spēle notiks otrdien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.

Austrumu konference

DuelisRezultātsSērijā
Metallurg - Kunlun Red Star3:23-0
Avangard - Admiral3:42-1
Ak Bars - Salavat Yulaev3:42-1
Traktor - Barys1:31-2

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

     [+] [-]

, 2017-02-26 21:27, pirms 7 gadiem
Meli par Kunlun spēli
Arēna ir ar 15 000, tāpēc 7000 arī izskatījās patukša arēna