Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Bārtulim vārti mazākumā, Spruktam trešais punkts šosezon

Bārtulim vārti mazākumā, Spruktam trešais punkts šosezon
Oskars Bārtulis
Foto: hcdonbass.com

Pēc olimpiskā pārtraukuma atsākušies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mači. Šodienas jubilāra Mārtiņa Karsuma (28) pārstāvētais Maskavas "Dynamo" izbraukumā pārspēja Čeļabinskas "Traktor" (5:3). Savukārt Jānis Sprukts ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Jaroslavļas "Lokomotiv" mājās pieveikt Jekaterinburgas "Avtomobilist" (5:3), bet Oskara Bārtuļa vārti neglāba "Donbass" no zaudējuma "Lev" (1:4).

"Avtomobilist" vadībā izvirzījās jau 53.sekundē, bet otrās trešdaļas sākumā pārsvars tika dubultots – 2:0. "Lokomotiv" gan trešdaļas vidū ļoti ātri ne tikai atspēlējās, bet pat pārņēma vadību – septiņu minūšu laikā tika gūti trīs vārti vienādos sastāvos, un trešajos vārtos asistēja arī Sprukts (3:2). "Avtomobilist" trešo reizi pēc kārtas izcēlās trešdaļas sākumā un panāca izlīdzinājumu (3:3), tomēr 46.minūtē "Lokomotiv" atguva vadību – vairākumā vārtus guva Jūness Hūless. Pamatlaika izskaņā viesi noņēma vārtsargu, un Jegors Averins pielika mačam punktu (5:3).

Jānis Sprukts laukumā pavadīja tieši 16 minūtes, uzvarēja deviņos no 15 iemetieniem (60.0%) un izdarīja divus spēka paņēmienus. Sprukts ar rezultatīvu piespēli nopelnīja trešo (1+2) punktu sezonas 11 spēlēs. Savukārt Miķelis Rēdlihs laukumā bija 14 minūtes un 25 sekundes, izdarīja četrus metienus pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un izprovocēja vienu noraidījumu.

Tikmēr Doņeckas "Donbass" viesos ar 1:4 atzina Prāgas "Lev" pārākumu. Oskars Bārtulis laukumā pavadīja 18 minūtes un četras sekundes, izdarīja divus metienus un guva vienus vārtus, mazākumā pēc uzvarēta iemetiena trāpot no zilās līnijas. Tobrīd rezultāts jau bija 0:2. Tāpat Bārtuļa kontā divi spēka paņēmieni. Bārtulis šosezon 47 spēlēs ir guvis divus vārtus un izdarījis sešas rezultatīvas piespēles.

Čeļabinskā pirmais periods aizritēja ar līgas līdervienības pārsvaru, tomēr rezultātā uz tablo tas neatspoguļojās (0:0). Otrajā periodā notikumi risinājās interesantāk, jo nepilnu 13 minūšu laikā tika gūti četri vārti. Vispirms vadību pārņēma viesi no Maskavas, čeļabinskieši atbildēja ar diviem panākumiem, bet maskavieši panāca izlīdzinājumu (2:2). Izšķirošie notikumi risinājās pēdējā perioda pirmajās piecās minūtēs, kad iepriekšējo divu sezonu čempionvienība iemeta divas ripas (2:4). Čeļabinskieši gan samazināja deficītu līdz minimumam, taču līdzsvarot rezultātu viņiem neizdevās. Pēdējā minūtē maskavieši raidīja ripu tukšos vārtos (3:5). Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums šodien laukumā bija 13:52 minūtes un sekmīgi cīnījās savā vienīgajā iemetienā.

Pēc ilgāka pārtraukuma uz KHL ledus šodien atgriezās Piemaskavas "Vityaz" uzbrucējs Ainārs Podziņš, kurš iepriekš bija spēlējis 21. septembrī pret Rīgas "Dinamo". Piemaskaviešu vienība šajā sezonā jau zaudējusi cerību uz Gagarina kausa izcīņu un martā startēs Cerības kausā. Šodienas mačā Latvijas pilsonis tika pieteikts kā Krievijas pilsonis, laukumā devās ceturtajā maiņā un spēlēja 3:59 minūtes, bet viņa komanda izbraukumā pamanījās apspēlēt Austrumu konferences līderi Magņitogorskas "Metallurg" (2:0).

Ufā jau otrajā minūtē viesi no Ņižņijnovgorodas realizēja skaitlisko vairākumu. Turpinājumā noteikumus centās diktēt mājinieki, kuri izlīdzinājumu panāca otrā perioda sākumā (1:1). Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, bet papildlaikā uzvaras vārtus guva Baškortostānas vienība (2:1). Šis panākums ufiešiem ļāva pakāpties uz ceturto vietu Austrumu konferencē, kur Skudras trenētā komanda tagad noslīdējusi uz piekto pozīciju. Artūrs Kulda šodien spēlēja 24:43 minūtes (lielākais laiks mačā), vienreiz meta pa vārtiem un izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Izmantotie resursi:
khl.ru


, 2014-02-26 17:24, pirms 10 gadiem
Austrumos kaplis nepajokam Admiral, Avangard un Traktor sitaas par vieniigo vietu play off
Btw Mikelis&Sprukts Loko 1.mainjaa!
, 2014-02-26 17:31, pirms 10 gadiem
acmee23 rakstīja: Austrumos kaplis nepajokam Admiral, Avangard un Traktor sitaas par vieniigo vietu play off
Btw Mikelis&Sprukts Loko 1.mainjaa!
jaa un jau pirmajaa minuutee ielaida banku no Avto

kaa tad taa - giga,mega,ultra,super,puper Magnitkas pirmaa maina palika uz nulles ar visas olimpiades laikaa apraudaato Mozjakinu prieksgalaa....negaidiiti, negaidiiti...
, 2014-02-26 18:01, pirms 10 gadiem
ogreskijs rakstīja: jaa un jau pirmajaa minuutee ielaida banku no Avto
Vai tiešām uz laikuma bija Sprukts ar Miķeli? Man neizskatās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-26 19:47, pirms 10 gadiem
Varējāt jau pieminēt,ka Sprukts ar Rēdlihu spēlēja kopā pirmajā maiņā!
, 2014-02-26 19:48, pirms 10 gadiem
acmee23 rakstīja: Austrumos kaplis nepajokam Admiral, Avangard un Traktor sitaas par vieniigo vietu play off
Btw Mikelis&Sprukts Loko 1.mainjaa!
Nepajokam cīņa par 8 vietu arī Rietumos.
, 2014-02-26 19:52, pirms 10 gadiem
Janka līz sezonas beigām gan jau apdzīs punduri punktu ziņā
, 2014-02-26 22:30, pirms 10 gadiem
Malači malači
, 2014-02-26 22:52, pirms 10 gadiem
"Šodienas mačā Latvijas pilsonis tika pieteikts kā Krievijas pilsonis..."

This is fun! Vai kāds var paskaidrot?
, 2014-02-26 22:54, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Janka līz sezonas beigām gan jau apdzīs punduri punktu ziņā
Kur ta! Karsumam ir 25 punkti. Gribi teikt, ka būs 22 punkti 3 spēlēs???
, 2014-02-27 00:44, pirms 10 gadiem
Karsumu par punduri grūti nosaukt
maize rakstīja: Kur ta! Karsumam ir 25 punkti. Gribi teikt, ka būs 22 punkti 3 spēlēs???
, 2014-02-27 07:26, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Karsumu par punduri grūti nosaukt
Kuru tu biji domājis? VNK karsums ir īsākais vīrs izlasē, tad nu domāju, ka runā par viņu.
, 2014-02-27 12:10, pirms 10 gadiem
baisulis rakstīja: "Šodienas mačā Latvijas pilsonis tika pieteikts kā Krievijas pilsonis..."

This is fun! Vai kāds var paskaidrot?
acīmredzot, čalis noformējis dubultpilsonību, jo iepriekš kā leģionārs viņš netika pieteikumā uz maču.
ar krievu pilsonību tur ir daudz vieglāk tikt pieteikumā.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.