Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Mičels: "Esmu priecīgs, ka aizbraucu prom no Rīgas"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Mičels: "Esmu priecīgs, ka aizbraucu prom no Rīgas"
Zeks Mičels. Foto: Zumapress/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Minskas "Dinamo" kanādiešu uzbrucējs Zeks atklāj, ka tagad no spēlēm gūst daudz lielāku gandarījumu, salīdzinot ar Rīgas "Dinamo" pavadīto laiku.

Atgādinām, ka šajā sezonā Mičels sāka Rīgas ''Dinamo" rindās un 24 spēlēs sakrāja deviņus rezultativitātes punktus. Decembrī tika ievietots atteikumu draftā, kur viņu izvēlējās Čerepovecas "Severstal". Mičels negribēja pievienoties minētajam klubam, sekoja KHL Disciplinārlietu komitejas iejaukšanās, kas atzina šī uzbrucēja tiesības nonākt brīvā aģenta statusā. Pēc tam viņš pievienojās Minskas ''Dinamo'' un deviņās spēlēs tagad nopelnījis septiņus punktus.

Kāpēc šis sezonas laikā pameti Rīgas "Dinamo"?
- Viss vienkārši: nebiju tur vajadzīgs. Klubs netiek izslēgšanas spēlēs un samazina budžetu... Vispār mani tas īpaši neuztrauc - tur pieņēma tādu lēmumu, nu tad lai tā būtu. Ja godīgi, esmu priecīgs, ka aizbraucu prom no Rīgas. Minskā ir spēcīgāka komanda un spēle dod daudz lielāku gandarījumu.

No atteikumu drafta tevi paņēma "Severstal", taču tu atteicies parakstīt līgumu. Negribēji doties uz Čerepovecu?
- Ne pilsētas dēļ, problēma bija tieši līgumā. Nezinu visas detaļas, pārrunas veica mans aģents, bet es viņam uzticējos. Galu galā viss izvērtās labi - nokļuvu Minskā.

2019. gadā tu pirmoreiz ieradies KHL un pievienojies Ņižņekamskas "Neftekhimik". Ko zināji par līgu un šo pasaules daļu?
- Tas, ko biju dzirdējis Ziemeļamerikā, ne vienmēr izrādījās patiesība. Tiecos ar personisko pieredzi uzzināt, kas ir KHL. Šī līga nav ideāla, tomēr ir daudz kas labs. Pilsētas dažādas - ir skaistas un ne sevišķi. Kā jau visur, jebkurā valstī. Esmu priecīgs, ka devos uz tādu nelielu pilsētu kā Ņižņekamska. Pirmā pieredze sanāca neslikta. Kas attiecas uz Minsku, zināju, ka tāda ir, bet, godīgi sakot, biju domājis, ka kaut kur Krievijā. Kad ierados KHL, ātri vien sapratu, ka tā pilsēta atrodas Baltkrievijā.

Kurā baltkrievu spēlētājā redzi lielāko potenciālu?
- Droši vien tas ir Stepans Falkovskis [Minskas "Dinamo" aizsargs, 24 gadi, 205 centimetri, 100 kilogrami]. Fiziski jaudīgs, daudz met un bieži gūst vārtus - pretiniekiem pret viņu klājas grūti.

Izmantotie resursi:
Pressball / hockey.by

 +10 [+] [-]

, 2021-01-26 16:38, pirms 3 gadiem
domāju gan, ka priecīgs, ka aizbrauca prom no šīs bomāru komandas

  +6 [+] [-]

, 2021-01-26 16:55, pirms 3 gadiem
Katrs, kurš tiek prom no čekas ķetnām, ir priecīgs.

 +13 [+] [-]

, 2021-01-26 17:03, pirms 3 gadiem
īpatnis rakstīja: Katrs, kurš tiek prom no čekas ķetnām, ir priecīgs.
Minskā tieši tāds pats čekas klubelis

 +10 [+] [-]

, 2021-01-26 17:09, pirms 3 gadiem
Neredzu lielu atšķirību starp Rīgas un Minskas Dinamo. Divi politprojekti ar Krievijas finansējumu. Tabulā pa lejasgalu vien kuļas.

  +7 [+] [-]

, 2021-01-26 17:10, pirms 3 gadiem
Reti kurš leģis priecājas tikt prom no Rīgas,bet nu laikam Petaks to klubu ir uztaisījis par īstu ,čekista utaino varzas, midzeni.
Slēpts komentārs: andromons2

  +8 [+] [-]

, 2021-01-26 17:16, pirms 3 gadiem
Samazina budžetu vēl? Nu tad drīz gan jau atklāsies, ka utainos baro pa taisno no kombikorma siles ar sniega lāpstu.

  +4 [+] [-]

, 2021-01-26 18:10, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Neredzu lielu atšķirību starp Rīgas un Minskas Dinamo. Divi politprojekti ar Krievijas finansējumu. Tabulā pa lejasgalu vien kuļas.
tiešām, starpības praktiski nav. 57 punkti un pleyofi vai 23punkti un pārliecinoši pēdējā vieta līgā. Praktiski tas pats

  -4 [+] [-]

, 2021-01-26 20:25, pirms 3 gadiem
profesorsk rakstīja: tiešām, starpības praktiski nav. 57 punkti un pleyofi vai 23punkti un pārliecinoši pēdējā vieta līgā. Praktiski tas pats
Es nesekoju līdzi. Tik atceros, ka pagājušajā sezonā abi sacentās par pēdējo vietu.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-27 01:12, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Es nesekoju līdzi. Tik atceros, ka pagājušajā sezonā abi sacentās par pēdējo vietu.
Ja neseko līdzi, rodas loğisks jautājums - ko Tu te esi pazaudējis ???😂