Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņa "Jokerit" uz 1+1 sezonu pagarinājusi līgumu ar kapteini Antilu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kalniņa "Jokerit" uz 1+1 sezonu pagarinājusi līgumu ar kapteini Antilu
Marko Antila. Foto: jokerit.com

Vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētais Kontinentālās hokeja līgas klubs Helsinku “Jokerit” pagarinājis līgumu ar 35 gadus veco kapteini Marko Antilu. Vienošanās noslēgta uz vienu gadu, bet kontraktā iekļauta iespēja līgumu pagarināt uz vēl vienu sezonu.

“Marko Antila ir svarīgs spēlētājs gan laukumā, gan ārpus tā. Viņš ir līderis arī ģērbtuvēs, saliedējis komandu vienotā dūrē un pierādījis sevi kā lielisku kapteini. Uz ledus viņa labākās īpašības redzamas vienādos sastāvos un mazākumā, plus viņš ir apveltīts ar vārtu gūšanas talantu,” teica Jari Kuri, Helsinku “Jokerit” ģenerālmenedžeris.

“Ir radusies ģimenes sajūta. Izbaudu spēlēšanu komandā un savu lomu laukumā. Vienmēr esmu gribējis spēlēt augstākajā līgā, un KHL ir otrā labākā līga pasaulē. Izbaudu izaicinājumus, ko tā piedāvā,” teica Marko Antila. Pagājušajā sezonā 203 centimetrus garais uzbrucējs bija kapteiņa asistents, bet šajā sezonā saņēma kapteiņa uzšuvi.

Viņš “Jokerit” pievienojās pirms 2016./17. gada sezonas, pirms tam spēlējot Zviedrijā. Helsinku vienības rindās Antila aizvadījis 250 spēles regulārajā čempionātā, izceļoties ar 44 vārtiem un 76 punktiem.

2019. gadā Antila kļuva par pasaules čempionu, turklāt tieši viņš bija Somijas izlases kapteinis un guva uzvaras vārtus finālspēlē. Vēlāk Antila tika atzīts par Somijas gada hokejistu.

Izmantotie resursi:
https://www.jokerit.com/anttila-pys...