Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Skudra: "Zinu, cik katram ir grūti pēc visām šīm karantīnām un slimībām"

Skudra: "Zinu, cik katram ir grūti pēc visām šīm karantīnām un slimībām"
Pēteris Skudra. Foto: Raimonds Volonts, dinamoriga.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra uzskata, ka neveiksmīgais sezonas sākums lielā mērā skaidrojams ar koronavīrusa epidēmiju komandā. Skudra viedokli piedāvājis medijam "Izvestia".

Kas tagad tiek darīts, lai uzlabotu "Dinamo" pozīciju turnīra tabulā?
- Ziniet, ja godīgi, es pats līdz galam nesaprotu, kas notiek šajā sezonā. Čempionāta laikā slimojām tikai mēs, “Jokerit” un nedaudz “Barys”, bet pārējie - pirms sezonas vai pašā sākumā. Kad slimība tevi skar jau spēļu laikā, esi spiests izlaist 40 dienas no 60, tad nezinu, kas ir maksimums šādā situācijā. Man vienkārši trūkst vārdu.

Tātad šajos apstākļos nebija vērts gaidīt būtiski atšķirīgu rezultātu?
- Pat negribu par to runāt. Teikšu ko citu. Kad uz 40 dienām komanda izslīd no rokām, tad pēc tam ir ļoti grūti tikt augstās vietās. Šādā situācijā nav viennozīmīgu atbilžu, ka jādara tā un tā.

Pastāv viedoklis, ka var palīdzēt trīs faktoru kombinācija: vārtsargs atvaira daudz metienu, laukuma spēlētāji rada priekšrocības uzbrukuma zonā un izprovocē noraidījumus, komanda efektīvi realizē skaitliskos vairākumus.
- Teikšu vairāk: tas nav tikai par Rīgas "Dinamo". Jūs nosaucāt katrai komandai svarīgas lietas, un mēs neesam izņēmums. Šobrīd mums nav pietiekamas fiziskās sagatavotības, lai varētu spēlēt ļoti ātri, piemēram, kā pret "Kunlun Red Star". Tajā pašā laikā mačā pret Ķīnas klubu mūsu vājākā vieta bija darbības mazākumā, šī problēma mūs vajā visu sezonu. Sākām labi, bet tad bija neveiksme, joprojām nevaram atgūties. Dažu mazu lietu dēļ pastāvīgi ielaižam, spēlējot nepilnā sastāvā. Kopā ar komandas fizisko stāvokli tas ir galvenais atslēgas moments, kas mums jāuzlabo.

Vai jūtat, ka neesat paņēmuši vismaz piecus sešus "savus" punktus?
- Uz šo jautājumu nav atbildes. Redzu katra hokejista stāvokli, zinu, cik katram no puišiem ir grūti pēc visām šīm karantīnām un slimībām. [Piemēram, vārtsargs Iļja Proskurjakovs slimoja salīdzinoši smagi un turpina ciest no sekām]. Teikt, ka esam kaut kur 100% nepaņēmuši? Jā, varbūt kaut kur neņēmām pāris punktus, gribētos vairāk. Stāvoklis turnīra tabulā mūs absolūti neapmierina. Iepriekšējā mājas spēļu sērijā pirmajos divos mačos mēs zaudējām "Neftekhimik" un Sočiem, lai gan visos, es uzsveru, visos rādītājos, izņemot rezultātu uz tablo, mēs viņus apspēlējām.

Vai "Dinamo" vadībai ir tāda pati situācijas izpratne un uzticēšanās jums, ņemot vērā visu iepriekš minēto?
- Šis ir jautājums vadībai, es uz to nevaru atbildēt.

Vai, neskarot šo sezonu, jums ir izpratne par to, kā atgriezt Rīgu tajās pozīcijās, kad izslēgšanas spēlēs "Dinamo" izsita SKA un Maskavas "Dynamo"?
- Tas ir labs jautājums. Ir daudz nianšu, kas slēpjas smagajā ikdienas darbā un ar kurām man nācās saskarties Rīgā. Mēs dodamies tādā virzienā, lai katru dienu kluba darbība uzlabotos, ieskaitot sīkumus, kas man ir svarīgi un kurus cenšos nostiprināt, izmantojot pieredzi. Tomēr es nācu ar zināmu darba pieredzi KHL - atšķirībā no treneriem, kuri strādāja "Dinamo" pirms manis. Kā atgriezties tajās pozīcijās? Tikai ar darbu. Bet teikšu, ka jaunajā koronavīrusa laikmetā, kad saskaņā ar Latvijas likumiem mums vajadzētu būt tikai karantīnā, kad veselīgi puiši nonāk pašizolācijā uz 10 diennaktīm, tas noteikti nospiež komandu. Bet mēs tur neko nevaram izdarīt, tādi ir likumi, esam šīs situācijas ķīlnieki.

Ieviesti stingri algu griesti pirmoreiz KHL vēsturē. Vai esat to izjutuši?
- Domāju, ka tur ir savi plusi. Līga kļuvusi neparedzamāka, taču grūti pateikt: slimība vai griesti šeit ir galvenais iemesls. Jebkurā gadījumā domāju, ka stingri griesti noteikti ir pareizais līgas attīstības ceļš.

Vēl gaidāt pastiprinājumu vai šis jau ir optimālais sastāvs?
- Šis sastāvs šodien ir optimāls, taču, protams, mēs no dažiem spēlētājiem gaidām vairāk. Atgriezām pāris latviešu puišus, kuri sezonas sākumā pie mums nespēlēja. Pētām iespējas, bet tajā pašā laikā mums jābūt objektīviem attiecībā pret dažiem puišiem un viņu stāvokli. Visu laiku centīsimies uzlabot komandu, jo, es atkārtoju, neesam apmierināti ar mūsu pozīciju tabulā.

Hokejs nestāv uz vietas, tas visu laiku attīstās. Kādas tendences jums kā trenerim šobrīd ir aktuālas?
- Ātrums, ātrums un vēlreiz ātrums. Un visu uz ledus esošo spēlētāju dalība uzbrukumā, starp aizsargiem un uzbrucējiem starpība kaut kur vairs nav tik liela. Un iedalīšana centra un malējos uzbrucējos noteikti ir pagātne. Spēle kļuvusi daudzveidīgāka un ātrāka, vispirms jau uzbrukumā.

Izmantotie resursi:
iz.ru


, 2020-11-25 15:11, pirms 3 gadiem
Labi ka Petjkam ir uz ko novelt visu vainu par savu trenera impotenci.
, 2020-11-25 15:35, pirms 3 gadiem
Vari but apmierinats vai ne,bet augstaku poziciju tapat nedabusi
, 2020-11-25 16:54, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Labi ka Petjkam ir uz ko novelt visu vainu par savu trenera impotenci.
Atradies gudrība. Paspēlē pats pēc covid sekām. Būtu pretējas domas.
, 2020-11-25 17:30, pirms 3 gadiem
Džonnijs rakstīja: Atradies gudrība. Paspēlē pats pēc covid sekām. Būtu pretējas domas.
Es nesaku ka pēc COVID-19 ir viegli spēlēt, un tāds ne tuvu nebija mans stāsts.
Mans stāsts bija par to, ka Petķja stāsta lietas, kuras ne tuvu nav patiesība, jo ar COVID-19 slimoja pilnīgi visas KHL komandas. Vienīgā starpība, ka Rusņas komandas nesēdēja karantīnās, bet spēlēja ar jaunajiem no MHL.
Tas pats SKA, MnD utt. izslimoja gandrīz visi, trenerus ieskaitot. Un pilnīgi visām KHL komandām tika norauti pirmssezonas sagatavošanās plāni.
, 2020-11-25 18:31, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es nesaku ka pēc COVID-19 ir viegli spēlēt, un tāds ne tuvu nebija mans stāsts.
Mans stāsts bija par to, ka Petķja stāsta lietas, kuras ne tuvu nav patiesība, jo ar COVID-19 slimoja pilnīgi visas KHL komandas. Vienīgā starpība, ka Rusņas komandas nesēdēja karantīnās, bet spēlēja ar jaunajiem no MHL.
Tas pats SKA, MnD utt. izslimoja gandrīz visi, trenerus ieskaitot. Un pilnīgi visām KHL komandām tika norauti pirmssezonas sagatavošanās plāni.
Es saprotu, ka Tev savs darbs te jādara... Tu galvenais pats nezaudē ticību tam, ka visām komandām KHL šogad ir bijuši vienādi apstākļi, iespējas un viss pārējais. Jo biežāk atkārtosi pie sevis, jo vairāk sev noticēsi un varēsi naktīs labāk gulēt. 👍
, 2020-11-25 18:44, pirms 3 gadiem
Par to slimošanu- man nav saprotams, kā komanda var tik masveidīgi saslimt, ja "pasaules spēcīgākajā līgā" tiek piemēroti "visstingrākie" un "visefektīvākie" profilakses līdzekļi?
P.s. Tas attiecas ne tikai uz RD.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.