Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Skudra aizved "Traktor" līdz uzvarai turnīrā Magņitogorskā, latviešu klubiem četri zaudējumi

Skudra aizved "Traktor" līdz uzvarai turnīrā Magņitogorskā, latviešu klubiem četri zaudējumi
Pēteris Skudra. Foto: hctraktor.org

Pārbaudes turnīrā pirms gaidāmās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas Pētera Skudras trenētā Čeļabinskas "Traktor" ar 2:1 pārspēja tā rīkotāju Magņitogorskas "Metallurg", izcīnot pirmo vietu četru komandu konkurencē.

Četru klubu turnīrā vēl piedalījās Novosibirskas "Sibir" un Ķīnas "Kunlun Red Star". Šodien uzvaras vārtus "Traktor" labā trešā perioda sākumā skaitliskajā vairākumā guva pieredzējušais Sergejs Koņkovs. Jāatzīmē, ka Skudras trenētie vīri šajā starpsezonā rādījuši teju izcilu sniegumu aizsardzībā - astoņās spēlēs izcīnītas septiņas uzvaras, no kurām sešos mačos "Traktor" ielaidusi vienus vai nevienus vārtus.

Savukārt turnīru Sanktpēterburgā uz augstas nots noslēgusi Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard", kas otrajā trešdaļā iemeta piecus vārtus un ar 5:4 pārspēja trenera asistenta Sanda Ozoliņa Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Šajā pašā turnīrā uzvaru izcīnīja mājiniece Sanktpēterburgas SKA, kas pēdējā cīņā ar 4:1 apspēlēja vārtsarga Jāņa Kalniņa Helsinku "Jokerit". Latvietis pamatlaikā nespēja atvairīt trīs SKA metienus, ceturtajai ripai ielidojot tukšos "Jokerit" vārtos, kamēr pēcspēles metienu sērijā Kalniņš tika pārspēts divos no četriem izgājieniem.

Neveiksmīgu maču aizvadīja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Spartak", kas ar 1:2 atzina Podoļskas "Vityaz" pārākumu. Uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kurš šodien spēlēja "Spartak" uzbrucēju pirmajā trijniekā nopelnīja divu minūšu noraidījumu par turēšanu ar nūju. Kaspars Daugaviņš šoreiz tika iespēlēts "Spartak" otrajā uzbrucēju trijniekā.

Citā spēlē, kas notika Maskavā Gagarina kausa čempione CSKA ar 2:1 pārspēja Maskavas "Dynamo". Uzbrucējs Miks Indrašis palika ārpus "Dynamo" komandas pieteikuma.

Gan "Spartak", gan "Dynamo" pirms KHL sezonas vēl aizvadīs pa vienai pārbaudes spēlei - "Spartak" 28. augustā tiksies ar Vladivostokas "Admiral", savukārt "Dynamo" dienu vēlāk aizvadīs spēli ar "Vityaz".

Visbeidzot Čehijas Ekstralīgas klubs Hradeckrāloves "Mountfield" pēdējā pārbaudē pirms oficiālās sezonas ar 1:2 piekāpās Berlīnes "Eisbären". Aizsargs Oskars Cibuļskis uz ledus gāja "Mountfield" otrajā aizsargu pārī, kamēr uzbrucējs Māris Bičevskis spēlēja ceturtajā maiņā.

Sezonu "Mountfield" uzsāks ar spēlēm IIHF Čempionu līgā, kur vienā grupā ar čehiem ielozētas Kārdifas "Devils", turnīra trīskārtējā čempione "Frölunda Indians" no Zviedrijas, kā arī uzbrucēja Zinta Naura Zuševica pārstāvētais Austrijas klubs Grācas "Moser Medical 99ers".

Izmantotie resursi:
https://www.ska.ru/#close
https://spartak.ru/
https://www.dynamo.ru/
HKM 1:2 EIS | Mountfield HK - Eisbären Berlín...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.