Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Ak Bars", "Avangard" un "Kunlun" papildina zviedri, Ābola komandai tuvojas čehs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Ak Bars", "Avangard" un "Kunlun" papildina zviedri, Ābola komandai tuvojas čehs
Soms Anti Rānta un zviedrs Magnuss Helberjs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Kazaņas "Ak Bars" vienojies par līgumu ar zviedru uzbrucēju Antonu Landeru, tikmēr Pekinas "Kunlun Red Star" pievienosies šosezon divus mačus Ņujorkas "Rangers" aizvadījis vārtsargs.

Kazaņas "Ak Bars" allaž bijusi starp līgas bagātākajām un labākajām komandām. Aizvadītajā sezonā izdevās sasniegt Austrumu konferences finālu, tomēr ar 0-4 tika atzīts Magņitogorskas "Metallurg" pārākums.

Šodien vienība vienojusies ar 26 gadus veco zviedru centra uzbrucēju Antonu Landeru, kurš kopš 2011. gada cīnījās Ziemeļamerikā. Pavadījis sešas sezonas Edmontonas "Oilers" sistēmā, viņš NHL devās laukumā 215 mačos un savāca 35 rezultativitātes punktus. 2015. gadā Landers pārstāvēja Zviedrijas izlasi pasaules čempionātā, astoņās spēlēs sakrājot septiņus punktus.

Šajā sezonā Landera kontā 22 spēles un četri punkti "Oilers" rindās, bet lielāko daļu sezonas viņš pavadīja fārmklubā. Amerikas Hokeja līgā zviedrs 42 spēlēs iemeta 25 vārtus un savāca 55 punktus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju komandā. Pirms tam viņš bija arī kapteinis, tomēr NHL līmenī nostabilizēties neizdevās.

Tikmēr ar Pekinas "Kunlun Red Star" vienojies 26 gadus vecais zviedru vārtsargs Magnuss Helberjs, kurš šajā sezonā piedalījās divos mačos Ņujorkas "Rangers" kreklā, atvairot 92,9% metienu. Pirms tam viņš NHL līmenī aizvadījis divas spēles – vēl vienu "Rangers" un vienu Nešvilas "Predators" vārtos. 2015. gadā Helberjs piedalījās AHL Zvaigžņu spēlē, pirms tam viņš ticis atzīts arī par mēneša labāko vārtsargu.

Omskas "Avangard" uz divām sezonām pievienojies 24 gadus vecais centra uzbrucējs Jūhans Sundstrems. Arī viņš izmēģinājis laimi Ziemeļamerikā, tomēr trīs gadu laikā aizvadīja tikai 11 spēles Ņujorkas "Islanders" rindās, izceļoties ar vienu piespēli. Sekoja atgriešanās Zviedrijā un pievienošanās "Frolunda", ar kuru divas reizes pēc kārtas uzvarēts Čempionu līgā. Tāpat 2016. gadā Sundstrems kļuva par Zviedrijas čempionu un izslēgšanas spēļu vērtīgāko hokejistu.

Kazahstānas medijos atrodama informācija, ka Astanas "Bays" parakstījis līgumu uz vienu sezonu ar 25 gadus veco kanādieti Lindenu Veju. Uzbrucējs, kurš pārstāvējis Losandželosas "Kings" un Vankūveras "Canucks", šajā sezonā AHL 61 spēlē sakrāja 55 punktus, bet četros mačos NHL palika bez punktiem.

Tikmēr Krievijas mediji raksta, ka latvieša Arta Ābola vadītajai Toljati "Lada" tuvākajā laikā varētu pievienoties čehu centra uzbrucējs Robins Hanzls. Puses sākušas sarunas vēl pirms pasaules čempionāta, bet turnīra laikā čehs, kurš astoņās spēlēs izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu piespēli, ieturējis pauzi. 2015. gadā Hanzls kļuva par Čehijas čempionu un izslēgšanas spēļu rezultatīvāko spēlētāju.

Vakar Kontinentālās hokeja līgas vadība paziņoja 27 klubus, kas piedalīsies nākamajā sezonā, un starp tiem bija arī Rīgas "Dinamo".

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/IgorEronko/stat...
Официальный сайт омского хоккейного клуба...
https://shaiba.kz
Р-Спорт. Все главные новости спорта.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-25 17:11, pirms 7 gadiem
Kas tur ģinamkai pietuvojies? Balinskis, ja?

     [+] [-]

, 2017-05-25 18:21, pirms 7 gadiem
Vairak jau nau Uvis Balinskis Khl majas lapa ir Roberts Bļugers

     [+] [-]

, 2017-05-25 19:18, pirms 7 gadiem
Pēc neoficiālas informācijas tiek runāts, ka Dinamo varētu noslēgt līgumus kā pirmos ar:

1. Māris Bičevskis
2. Guntis Galviņš
3. Jānis Kalniņš
4. Gints Meija

Par leģionāriem vēl netiek runāts, sāksies līgumu parakstīšana ap 5.jūniju

  -1 [+] [-]

, 2017-05-25 19:24, pirms 7 gadiem
A, Dinamo savā stilā, kamēr visi kko ņem un paraksta, Dinamo neko vēl neparaksta un tad čīkstēs, ka bij problēmas ar komplektāciju....

     [+] [-]

, 2017-05-25 19:24, pirms 7 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Pēc neoficiālas informācijas tiek runāts, ka Dinamo varētu noslēgt līgumus kā pirmos ar:

1. Māris Bičevskis
2. Guntis Galviņš
3. Jānis Kalniņš
4. Gints Meija

Par leģionāriem vēl netiek runāts, sāksies līgumu parakstīšana ap 5.jūniju
Nu par šiem bij skaidrs, ka šie toč būs Dinamo.

     [+] [-]

, 2017-05-25 20:04, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: A, Dinamo savā stilā, kamēr visi kko ņem un paraksta, Dinamo neko vēl neparaksta un tad čīkstēs, ka bij problēmas ar komplektāciju....
Bet protams, vecā labā Dinamo stratēģija- sagaidīt, kuri ārzemnieki paliek bez darba, par mazāku summu dabūt pie sevis un tad pēc 3 mēnešiem atlaist, jo spēlētājam nav motivācijas (diez kāpēc?).

     [+] [-]

, 2017-05-26 04:22, pirms 7 gadiem
Interesanti, kam ir jānotiek, lai daudzi Dinamo nīdēji spētu atgriezties pie veselā saprāta un vēlēt labu savējiem spēlētājiem, nevis sliktu?! Es nerunāju par Dinamo vadību, par to ir atsevišķa runa!
Pieņemsim, ka vadībā nav Savickis vai kas tamlīdzīgs, ka finanses nāk no Latvijas uzņēmējiem - vai arī tad tik daudzi vēlētu sliktu savas valsts klubam? Ja vien tas tikai KHL līgā, ar visiem tās trūkumiem, spēlētu?

  +1 [+] [-]

, 2017-05-26 07:39, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Interesanti, kam ir jānotiek, lai daudzi Dinamo nīdēji spētu atgriezties pie veselā saprāta un vēlēt labu savējiem spēlētājiem, nevis sliktu?! Es nerunāju par Dinamo vadību, par to ir atsevišķa runa!
Pieņemsim, ka vadībā nav Savickis vai kas tamlīdzīgs, ka finanses nāk no Latvijas uzņēmējiem - vai arī tad tik daudzi vēlētu sliktu savas valsts klubam? Ja vien tas tikai KHL līgā, ar visiem tās trūkumiem, spēlētu?
Tapec ka tada ir musu tauta, apskaust, nodir... Pasi dzive neko nav sasniegusi bet caur internetu baigi lielos teelo