Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: makgaivers

Kas sagaidāms šī gada KHL jauno spēlētāju draftā?

Kas sagaidāms šī gada KHL jauno spēlētāju draftā?
KHL drafts 2013, Doņecka.
Attēls: KHL.ru

2013.gada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jauno spēlētāju drafts notiks Ukrainas pilsētā Doņeckā, KHL komandas ‘’Donbass’’ mājas arēnā. Šī būs pirmā reize, kad drafts notiks ārpus Krievijas. Draftā piedalīsies arī KHL jaunpienācējas – Zagrebas ‘’ Medveščak’’ un Vladivostokas klubs, kuram nosaukums vēl nav dots.

Drafts norisināsies 25. un 26.maijā Ukrainas pilsētā Doņeckā. Pēc skaita šis būs jau piektais KHL jauno spēlētāju drafts, bet šī būs pirmā reize, kad drafts notiks ārpus Krievijas (iepriekš drafts norisinājies Maskavā, Mitiščos un Čeļabinskā).

Kā draftos gājis līdz šim?
Līdz šim KHL draftā ir izvēlēti 574 spēlētāji no 15 dažādām valstīm. Saprotams, ka ievērojamākais skaits draftēto spēlētāju ir no Krievijas (343 spēlētāji), kurai seko Zviedrija (57 spēlētāji), Somija (37 spēlētāji) un Čehija (34 spēlētāji). Šajā laikā ir draftēti arī 16 Latvijas spēlētāji, kas septītais labākais rezultāts.

2009.gada drafts
Par pirmo izvēli kļuva aizsargs Mihails Pašņins (Krievija), kuru izvēlējās Maskavas ‘’CSKA”. Debijas sezonā (2009./2010.) Maskavas kluba rindās aizsargs 44 spēlēs guva 5 punktus (1+4) un izcēlās ar lietderības koeficentu +1. Pagājušo sezonu Pašņins aizvadīja Jaroslavļas ‘’Lokomotiv’’ rindās, kur 32 spēlēs nopelnīja 2 punktus (1+1) un lietderības koeficentu +4. Kopā KHL 168 spēlēs gūti 16 punkti (7+9).
2.vieta. Mihails Stefanovičs (Baltkrievija), Minskas ‘’Dynamo’’. Kopā KHL 21 spēle un 1 gūti vārti.
3.vieta. Dmitrijs Šikins (Krievija), Habarovskas ‘’Amur’’. KHL vēl nav debitējis, spēlē MHL.
Kopumā draftēti 85 spēlētāji, t.sk. 4 spēlētāji no Latvijas.
Rīgas ‘’Dinamo’’ izvēlētie spēlētāji: Roberts Bukarts (#13), Roberts Jekimovs (#36), Ainārs Podziņš (#59) un Andris Džeriņš (#82).
Ņižņinovgorodas ‘’Torpedo’’ ar 35.kārtas numurus izvēlējās Kasparu Daugaviņu.

2010.gada drafts
Par pirmo izvēli kļuva Krievijā dzimušais čehu uzbrucējs Dmitrijs Jaškins, kuru izvēlējās Novosibirsksas ‘’Sibirj’’. KHL nav debitējis, spēlē Nacionālajā hokeja līgā (NHL) komandā Sentlūisas ‘’Blues’’.
2.vieta. Sami Vatanens, Novokuzņeckas ‘’Metallurg”. KHL nav debitējis, NHL komandā Anaheimas ‘’Ducks’’.
3.vieta. Dmitrijs Ismagilovs, Habarovskas ‘’Amur’’. KHL nav debitējis, spēlē MHL B divīzijā.
Kopumā draftēti 188 spēlētāji, t.sk. 4 spēlētāji no Latvijas.
Rīgas ‘’Dinamo’’ izvēlētie spēlētāji: Edijs Rinke-Leitāns (#37), Edgars Lipsbergs (#59), Viktors Rasks (Zviedrija) (#89), Niklass Luceniuss (#122), Kristers Gudļevskis (#147) un Kristiāns Pelšs (#175).
Maskavas ‘’Dynamo’’ ar 183.kārtas numuru izvēlējās Artjomu Dašutinu.

2011.gada drafts
Par pirmo izvēli kļuva uzbrucējs Antons Sļepiševs (Krievija), kuru izvēlējās Novokuzņeckas ‘’Metallurg”. Debiju KHL piedzīvoja 2011./2012.gada sezonā kluba rindās aizvadot 39 spēles un gūstot 7 punktus (4+3), lietderības koeficents -8. Pagājušajā sezonā 15 spēlēs guva 3 vārtus un nopelnīja lietderības koeficentu -5. Kopā NHL 65 spēles un gūtis 16 punktis (11+5).
2.vieta. Igors Išajevs (Krievija), Habarovskas ‘’Amur’’. KHL vēl debitējis, spēlē MHL.
3.vieta. Aleksandrs Timirajevs (Krievija), Maskavas ‘’CSKA”. KHL nav debitējis, spēlē MHL.
Kopumā draftēti 134 spēlētāji, t.sk. 3 spēlētāji no Latvijas.
Rīgas ‘’Dinamo’’ izvēlētie spēlētāji: Teodors Bļuģers (#39), Aleksanders Rūtu (Somija) (#68), Džerods Rebijs (ASV) (#121) un Toms Andersons (#128).

2012.gada drafts
Par pirmo izvēli kļuva aizsargs Deniss Aleksandrovs (Krievija), kuru izvēlējās Sanktpēterburgas ‘’SKA”. KHL vēl nav debitējis. Pagājušajā sezonā spēlēja ‘’SKA-1946’’ rindās Jaunatnes hokeja līgā (MHL), aizvadot 49 spēles un gūstot 9 punktus (4+5), nopelnot lietderības koeficents +31. KHL vēl nav debitējis.
2.vieta. Aleksandrs Barkovs (Krievija/ Somija), Jaroslavļas ‘’Lokomotiv’’. KHL nav debitējis, spēlē Somijas SM-līgā.
3.vieta. Rinats Valijevs (Krievija), Kazaņas ‘’Ak Bars”. KHL nav debitējis, spēlē ASV junioru hokeja līgā.
Kopumā draftēti 166 spēlētāji, t.sk. 3 spēlētāji no Latvijas.
Rīgas ‘’Dinamo’’ izvēlētie spēlētāji: Rihards Bukarts (#9), Georgs Golovkovs (#48), Elvis Merzļikins (#87) un Ralfs Rinke (Vācija) (#146).

Kas mūs sagaida 2013.gada draftā?
25.maijā norisināsies paraugspēle, kurā piedalīsies ‘’Austrumu’’ un ‘’Rietumu’’ komandām, kuras veidos labākie spēlētāji KHL skautu biroja vērtējumā. Jaunajiem spēlētājiem būs lieliska iespēja komandu skautiem parādīt, uz ko tie ir spējīgi. Bet pati drafta procedūru norisināsies nākamajā dienā, 26.maijā.
KHL jauno spēlētāju draftā piedalīsies sekojošas spēlētāju kategorijas:
1) Krievijas hokeja skolu audzēkņi, kuri sasnieguši 17 gadu vecumu (dz. 1996.g.)
2) 17-21 gadu veci (1992.-1996.g.dz.) hokejisti, kuri piedalās sacensībās ārpus Krievijas Federācijas robežām un kuriem nav līgumattiecību ar KHL, VHL un MHL klubiem, vai tādu spēlētāji, uz kuriem tiesības nav nostiprinātas Līgas sistēmā.
Šogad draftā piedalīsies 1561 spēlētājs, t.sk. spēlētāji no Krievijas (1381 spēlētājs, 1317 laukuma spēlētāji un 164 vārtsargi), Eiropas (100 spēlētājs, 90 laukuma spēlētāji un 10 vārtsargi) un Ziemeļamerikas (100 spēlētājs, 90 laukuma spēlētāji un 10 vārtsargi). 2013.gada draftā spēlētāji no Latvijas nepiedalīsies.

Spēlētāji tiks iedalīti 3 kategorijas – spēlētāji no Krievijas, spēlētājos no Eiropas un spēlētāji no Ziemeļamerikas.
Pēc pašreizējām prognozēm, spēlētāji savu kategoriju ietvaros tiek ierindoti sekojoši:

Reitings Spēlētāji no Ziemeļamerikas Spēletāji no Eiropas Spēlētāji no Krievijas
1 Ārons Ekblads (A) Jakubs Vrana (U) Arhips Ņekoļenko (U)
2 Breidens Points (U) Viljams Nīlanders Alteliuss (U) Jevģenijs Svečņikovs (U)
3 Maikls Dāls Kollijs (U) Ramuss Andersons (A) Vladislavs Kameņevs (U)
4 Džareds Makkens (U) Miko Rantanens (U) Aleksandrs Protapovičs
5 Rolends Makauns (A) Davids Pastarņaks (U) Aleksandrs Mikulovičs (A)
6 Džeks Aikels (U) Adrians Kempe (U) Arturs Lauta (U)
7 Sonijs Milano (U) Filips Pirohta (U) Kirils Piļipenko (U))
8 Žuljēns Bals (A) Jakobs Forsbaks-Karlsons (U) Maksims Lazarevs (U)
9 Sems Benets (U) Mario Hubers (U) Pāvels Kraskovskis (U)
10 Bleiks Klārks (U) Kasperi Kapanens (U) Radeļs Fazļejevs (U)

Reitings Spēlētāji no Ziemeļamerikas Spēletāji no Eiropas Spēlētāji no Krievijas
1 Alekss Nedeļkovičs (V) Jespers Eriksons (V) Maksims Tretjaks (V)
2 Peitons Lī (V) Kaapo Kjahkenens (V) Maksims Sidorovs (V)
3 Mets Mensina (V) Kristofers Rivalks (V) Vjačeslavs Novickis (V)

Pēc prognozēm kā pirmais šī gada draftā tiks izvēlēts Arhips Ņekoļenko, kurš šo sezonu aizvadīja Maskavas ‘’Spartak’’ jauniešu komandas rindās MHL. 41 spēlē gūstot 22 punktus (11+11).

No eiropiešu groza visaugstāk kotējas čehs Jakubs Vrana. Jaunais uzbrucējs spēlē Zviedrijā un ir paspējis uzspēlēt gan ‘’Linköping’’ U18 komandā, gan junioru komandā, gan pieauguši komandā Elites sērijā. Lielāko daļu sezonas aizvadījis junioru komandā, 32 spēlēs gūstot 32 punktus (20+12). Elites sērijā 5 spēles, punktus nav guvis.

No amerikāņu groza par labāko tiek uzskatīts aizsards Ārons Ekblads. Šosezon pārtāvēja Ontario hokeja līgas (OHL) klubu Bērijas ‘’Colts’’, kuras rindās aizvadīja 54 spēles, gūstot 34 punktus (7+27).

No vārtsargiem jāatzīmē Vladislava Trejaka mazdēls Maksims Tretjaks, kurš pēc prognozēm būs visaugstāk izvēlētais vārtsargs. Šo sezonu slavenā vārtsarga mazdēls aizvadīja Maskavas ‘’CSKA-Krasnaja Armija’’ rindās. MHL aizvadījis 17 spēlēs, vidēji spēlē ielaižot 2.75 vārtus un atvairot 91.8% metienu.

Savukārt, no eiropiešu vidus visaugstāk tiek vērtēts Jespers Eriksons, kurš spēlē Zviedrijas komandas ‘’Skellefteå’’ rindās U18 čempionātā. Šogad 10 spēles, vidēji spēlē ielaisti 1.91 vārti un atvairīti 91.4% metienu.

Bet par labāko starp Ziemeļamerikā spēlējošajiem vārtsargiem tiek uzskatīts Alekss Nedeļkovičs no OHL kluba Plīmutas ‘’Whalers’’. Šosezon 26 spēles, vidēji spēlē ielaisti 2.28 vārti un 92.3% atvairītu metienu.

Šī gada pirmās izvēles tiesības pieder Ņižņekamskas ''Ņeftjehimik'' komandai, kura tās ieguva no Maskavas ''Spartak'', apmaiņā pret Eduardu Levandovski.

Kurš kļūs par drafta pirmo numuru? Ko šogad draftēs Rīgas ‘’Dinamo’’? Atbildes uz šiem jautājumiem saņemsim 26.jūnija vakarā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-25 12:58, pirms 11 gadiem
tvens rakstīja: Dinamo šogad pirmā izvēle draftā, saistībā ar to, ka ir izcīnīts Cerības kauss. Būs interesanti pasekot līdz, ko izvēlēsies.
Dinamo būs nevis pirmā izvēle draftā, bet KHL piederošā pirmās kārtas izvēle.
, 2013-05-25 13:01, pirms 11 gadiem
kāds tolks,,tāpat tas spēlētaajs Rīgā nespēlēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-25 13:06, pirms 11 gadiem
trakais_v21 rakstīja: kas šogad ir karstākie pīrāgi draftā,ja neskaita latviešus?

khl.tv rādīs?
Latvieši šogad draftā vispār nepiedalīsies.

Jā, KHL tv rādīs, būs arī teksta tiešraide mājaslapā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-25 13:19, pirms 11 gadiem
trakais_v21 rakstīja: okey,bet ja latvieši nepiedalās draftā? Ko mums būtu izdevīgi savākt no drafta,ir idejas?
Labs jautājums. Jāņem vērā, ka Rīgas Dinamo politika ir vēsta uz izvairīšanos no Krievijas spēlētāju iekļaušanas sastāvā (ir viens izņēmums, Karamnovs un pat to Rīgas Dinamo nedraftēja). Tātad, ņemot vērā, ka latviešu spēlētāji šogad draftā nebūs, visticamāk Dinamo izvēlēsies kādu no eiropiešiem vai ziemeļamerikāņiem. Šajā gadījumā labāk izvēlēties eiropiešus, ja pastāv ļoti maza iespēja, ka kāds no ziemeļamerikāņiem dosies spēlēt uz KHL, pirms viņš nebūs izsities AHL un sapratis, ka nav iespēju tikt NHL. Arī izvēloties eiropiešus, nedrīkst aizmirst, ka arī jaunie eiropieši vairāk kāro spēlēt NHL, nevis KHL. No visiem ārzemju spēlētājiem, ko ir draftējusi Rīga (neskaitam Podziņu, viņam jau ir latviešu saknes), spēlejis ir tikai Niklass Luceniuss. No tā visa izejot, labākais būs kāds viduvējs soms, zviedrs vai čehs, kurš daudz maz apzinās, ka NHL viņam netikt. Bet vispār - top 3 no Eiropas spēlētājiem izskatās pietiekoši interesanti, lai Dinamo noriskētu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-25 13:54, pirms 11 gadiem
makgaivers rakstīja: Latvieši šogad draftā vispār nepiedalīsies.

Jā, KHL tv rādīs, būs arī teksta tiešraide mājaslapā.
kādas muļķības, tas saraksts ir bulšits, kā iepriekšējos gadus.
Dinamo kā draftēja pārsvarā latviešus tā draftēs.
Ja tu neesi KHL izdomātā sarakstā tas nenozīmē, ka tevi nevar draftēt.
, 2013-05-25 14:15, pirms 11 gadiem
Maza jēga no šī drafta.
, 2013-05-25 14:39, pirms 11 gadiem
Tomēr šogad Dinamo būtu pamats uztvert šo pasākumu kaut cik nopietni, jo būs viena no pirmajām četrām izvēlēm un vēl desmitā izvēle no Jugra, vēl jau esot šī KHL dotā pirmās kārtas izvēle no KHL par Naģeždas savaldzināšanu. Ja neņemtu latviešus un pieietu nopietni, varētu mēģināt nolasīt nopietnus kadrus, kuri jau nākamgad varētu spēlēt...
, 2013-05-25 15:05, pirms 11 gadiem
kalvis00 rakstīja: Tomēr šogad Dinamo būtu pamats uztvert šo pasākumu kaut cik nopietni, jo būs viena no pirmajām četrām izvēlēm un vēl desmitā izvēle no Jugra, vēl jau esot šī KHL dotā pirmās kārtas izvēle no KHL par Naģeždas savaldzināšanu. Ja neņemtu latviešus un pieietu nopietni, varētu mēģināt nolasīt nopietnus kadrus, kuri jau nākamgad varētu spēlēt...
nakosgad spelet?nesmidini cik daudz no draftetajiem ari reali KHL spele, vai kaut domaa spelet? visi tomer vairak vai mazak brauc uz ameriku un megina tur, ja nesanak tad KHL...

nemot latviesus ir ari kautkada realaka iespeja redzet vinus Dinamo, nevis pec 15-20 gadiem kad amerika vairs nevienam nebus vajadzigi, bet tuvakaja laika
, 2013-05-25 15:07, pirms 11 gadiem
Neinteresē KHL drafts. NHL drafts interesē minimāli.
, 2013-05-25 15:54, pirms 11 gadiem
Varētu kāds nodraftēt Obamu kā savulaik Vinipega Kosiginu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-26 09:31, pirms 11 gadiem
sita ir parodija
, 2013-05-26 10:27, pirms 11 gadiem
Šajā topikā (vai citā) vajadzētu jēdzīgu KHL drafta live translācijas tulkojumu latviski.
Kaut arī šī līga man nav simpātiska daudzu iemeslu dēļ, tomēr tajā spēlē un daudzi Latvijas hokejisti, un droši vien latvieši tiks draftēti arī šodien, tāpēc vēlos operatīvāk sekot tam, kas notiks draftā, nekā tiek publicēts bremzīgajā khl saitā (man nav khl tv, bet netā skatīties pārraidi negribu).
, 2013-05-26 12:05, pirms 11 gadiem
Dinamo Rīga savā elementā, krievi netiks ņemti.
Atdeva visas 3 izvēles pirmajā raundā
"Ак Барс" приобрел у "Атланта" и рижского "Динамо" шесть выборов на драфте юниоров КХЛ. После жеребьевки, прошедшей за час до процедуры драфта, рижское "Динамо" отдало "Ак Барсу" три выбора в первом раунде - №2, №11, №16. Так же поступил и "Атлант", отдав казанцам выборы №8 и №10 в первом раунде и №10 во втором.
, 2013-05-26 12:16, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: Dinamo Rīga savā elementā, krievi netiks ņemti.
Atdeva visas 3 izvēles pirmajā raundā
"Ак Барс" приобрел у "Атланта" и рижского "Динамо" шесть выборов на драфте юниоров КХЛ. После жеребьевки, прошедшей за час до процедуры драфта, рижское "Динамо" отдало "Ак Барсу" три выбора в первом раунде - №2, №11, №16. Так же поступил и "Атлант", отдав казанцам выборы №8 и №10 в первом раунде и №10 во втором.
Bruģē ceļu,lai Dārziņu savāktu
, 2013-05-26 12:18, pirms 11 gadiem
Vilis15 rakstīja: Bruģē ceļu,lai Dārziņu savāktu
Dinamo nepavilks šo Dārziņa līgumu, vispirms Ak Bars jālauž līgums.
, 2013-05-26 12:23, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: Dinamo nepavilks šo Dārziņa līgumu, vispirms Ak Bars jālauž līgums.
Tad RD ar labdarību nodarbojas jau?? Galvenais, ka vienu no tiem draftiem pret Galviņu iemainīja ... vai arī, drīzāk, pārdeva kā pusdienu talonus
, 2013-05-26 12:33, pirms 11 gadiem
pirmais numurs drafta tiek paņemts kā 14, neviens nenoriskēja ņemt
KHL drafta absurds
Ak Bars jau visas 5 sarkanās izmantoja un tagad Ak Bars skola tiks iztīrīta

14. Спартак: Архип Неколенко. Нападающий, школа - Спартак
, 2013-05-26 12:39, pirms 11 gadiem
Lokomativ paņem Haraldu Egli
te nu bija Dinamo atkal abloms atdodod pirmo raundu.
Tāpat CSKA pāgājušogad nocēla Girgensonu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-26 12:42, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Tas ir slikti ? Izvēle izbrīnīja.
Nesaku slikti vai labi.
Bet Dinamo neņem krievus un labākos latviešus ar nepaņem
Vienkārši konstatēju , ka dīvainas izvēles jau kuro gadu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-26 12:46, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Piekrītu. Laikam neuzskata,ka draftā var ko izcelt. Tas tiešām ir jocīgi. Jo RD pie gudras izvēles būtu iespēja tikt pie laba kadra.
Protams, pie tam pie labākajiem latviešiem pat netiek klāt
, 2013-05-26 12:46, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: Lokomativ paņem Haraldu Egli
te nu bija Dinamo atkal abloms atdodod pirmo raundu.
Tāpat CSKA pāgājušogad nocēla Girgensonu
Sējējs savā stilā izceļas ar stulbumu! Vnk nav ko teikt!
Nenodraftēja Girgensonu, tagad H.Egli, taču draftē visādus Luseniusus tt utjp, kuri vai nav nekādi vai arī vispār nespēlē RD.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.