Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "Pēc karjeras beigām gribētu būt kluba ģenerālmenedžeris"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daugaviņš: "Pēc karjeras beigām gribētu būt kluba ģenerālmenedžeris"
Kaspars Daugaviņš. Foto: Oksana Džadana/F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Maskavas "Spartak" uzbrucējs Kaspars Daugaviņš krievu klubam atklāj, ka vēl nav īsti izlēmis, ko darīs pēc karjeras beigām, taču gribētu pamēģināt strādāt kā ģenerālmenedžeris. Interesanti, ka šī intervija notika marta pirmajā pusē, bet kluba mājaslapā to publicēja tikai šodien (marta otrajā pusē parādījās neoficiāla informācija par to, ka latvieši Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums nepaliks šajā klubā uz nākamo sezonu).

Ko nopirkāt par hokejā nopelnīto pirmo algu?
- Ādas jaku un datoru, bet par otro algu - motorolleri, ar kuru braucu kādus divus gadus. Motors mazs, vadītāja tiesības nevajadzēja.

Aizvadītajā regulārajā sezonā sakrājāt 40 rezultativitātes punktus, kas ir jūsu personiskais rekords.
- Jā, patīkami, ka spēju savākt tik daudz punktu. Katru gadu cenšos uzlabot savus rādītājus. Zinu, ka varēju nopelnīt vēl vairāk punktu, taču sezonas sākums sanāca ne pārāk labs. Galvenais, ka "Spartak" pārliecinoši iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Stāstījāt par savu nelielo biznesu Rīgā, kur jums ir sporta bārs.
- Biznesa vairs nav. Nolēmu to bāru pārdot. Kad notiek sezona, ir grūti nodarboties ar biznesu. Nav iespējams kontrolēt situāciju, it īpaši, ja strādā ārzemēs. Pamēģināju un sapratu, ka profesionālo sportu savienot ar biznesu ir ļoti grūti. Varbūt pēc karjeras beigām atkal atgriezīšos pie tā.

Esat domājis, ar ko gribētu nodarboties pēc karjeras beigām?
- Pagaidām nezinu. Man šķiet, ka varu padalīties ar savu pieredzi. Patīk trenēt bērnus, kaut ko mācīt viņiem. Bet tagad vēl nezinu, vai nākotnē būšu treneris. Šajā sakarā esmu domājis, man negribētos strādāt par profesionālu treneri - tas nozīmētu atkal neredzēt ģimeni un palikt bez daudz brīva laika. Bet strādāt par kāda kluba ģenerālmenedžeri es pamēģinātu. Tur nevajadzētu daudz lidot, kas man galīgi nepatīk, hokeja kontakti man ir, protu runāt ar cilvēkiem, tā kā tas man būtu kas tuvāks.

Jūs tēvs strādā Rīgas "Dinamo", kas jau sešus gadus nespēj iekļūt izslēgšanas spēlēs.
- Tēvs nav saistīts ar klubu pa tiešo. Viņš ir tehniskais direktors arēnā, kur spēlē Rīgas "Dinamo". Atbild par to, lai mājiniekiem, viesiem un treneriem būtu visi vajadzīgie apstākļi. Tādējādi nodarbojas ar hokeja tehnisko pusi. Tieši klubā viņš nestrādā un hokeja daļā nelien. Protams, viņš ir apbēdināts, ka komanda daudzus gadus netiek izslēgšanas spēlēs un neveiksmīgo rezultātu dēļ krītas apmeklētība. Rīgā taču ļoti mīl hokeju.

Izmantotie resursi:
spartak.ru

     [+] [-]

, 2020-04-25 21:42, pirms 4 gadiem
Daugava molodčiks! Cerams, ka vēl gadus 10 kapās un nemenedžēs!