Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Plotņikovam 2+1, SKA uzvar "Lokomotiv" arī otrajā spēlē

Plotņikovam 2+1, SKA uzvar "Lokomotiv" arī otrajā spēlē
Divu vārtu autors Sergejs Plotņikovs (nr. 16)
Foto: http://www.ska.ru

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas Rietumu konferences fināla spēlē izcīnīja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas savā laukumā pieveica Jaroslavļas "Lokomotiv" ar 4:1, gūstot otro panākumu sērijā līdz četrām uzvarām. Uzvarētāju rindās ar diviem vārtiem un vienu piespēli atzīmējās bijušais "Lokomotiv" un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Sergejs Plotņikovs.

Pirmā trešdaļa pagāja nospiedošā "Lokomotiv" pārsvara – Jaroslavļas komanda 14 reizes meta pa Mikas Koskinena vārtiem, uz ko SKA spēja atbildēt tikai ar sešiem. Uzbrūkošā spēle vainagojās ar iemesto golu vairākumā, kombinācijas izspēle prasīja 11 sekundes – Jegors Averins piespēlēja gar vārtu līniju Dmitrijam Luginam, kurš atklāja rezultātu ar metienu tukšos vārtos – 0:1. Tomēr neskatoties uz gūtiem vārtiem, par perioda labāko epizodi kļuva Koskinena seivs, kad somu vārtsargs kritienā ar nūju atsita ripu, kas lidoja vārtos.

Uzreiz pēc pārtraukuma mājinieki atspēlējās vairākumā pateicoties triecienmaiņai Šipačovs – Gusevs – Dadonovs, kuru saspēli ar metienu no iemetiena apļa noslēdza Ilja Kovaļčuks – 1:1. Citam spēlētājam no šīs maiņas bija iespēja izvirzīt SKA vadībā – Jevgeņijs Dadonovs izskrēja viens pret viesu vārtsargu, kurš pārliecinoši nospēlēja ar nūju un izsita ripu uzbrucējam. Arī "Lokomotiv" varēja gūt otros vārtus, bet pēc Denisa Mosaļova metiena Koskinens atsita ripu, kas tālāk trāpīja vārtu pārliktni un uzlidoja ārpus laukumā. SKA uzsāka periodu ar vārtu guvumu, un arī pabeidza ar golu – Sergejs Plotņikovs ceļā no savas aizsardzības zonas uz uzbrukuma zonu apspēlēja visus "Lokomotiv" spēlētājus, vārtsargu Aleksandru Sudņicinu ieskaitot – 2:1.

Trešajā periodā Plotņikovs atkal izskrēja uz "randiņu" ar vārtsargu, šoreiz Andrejs Loktionovs spēja pacelt viņam nūju un nepieļaut divu vārtu pārsvaru. Tomēr ilgi nebija jāgaida, kad SKA guva trešos vārtus – Nikolajs Prohorkins izmantoja Plotņikova piespēli uz tālo vārtu stabu – 3:1, bet pēc divām minūtēm atkal Plotņikovs bija notikumu centrā – uzbrucējs vēl vienu reizi izskrēja pret Sudņicinu un šoreiz "Lokomotiv" vārtsargs bija bezspēcīgs – 4:1.

Pēc SKA uzvaras rezultāts Rietumu konferences finālā kļuva 2:0 SKA komandas labā. Nākamā spēle tiks aizvadīta Jaroslavļā pirmdien, 27. martā plkst. 19:00 pēc Latvijas laika.

Kontinentālā hokeja līga, Rietumu konferences fināls, 2. spēle

Sankpēterburgas SKA – Jaroslavļas "Lokomotiv" 4:1 (0:1; 2:0; 2:0)
Vārti: 17:12 Lugins (Loktionovs, Averins, vair.) 0:1, 20:56 Kovaļčuks (Gusevs, Šipačovs, vair.) 1:1, 39:40 Plotņikovs (Zubarevs) 2:1, 51:05 Prohorkins (Plotņikovs, Širokovs) 3:1, 53:45 Plotņikovs (Širokovs, Prohorkins) 4:1
Soda minūtes: 8:6
Metieni: 22:29
Vārtsargi: Koskinens – Sudņicins

KHL konferenču fināli

KonferenceKomandasSērijā
RietumiSKA – "Lokomotiv"2:0
Austrumi"Metallurg" – "Ak Bars"1:0

Izmantotie avoti:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...