Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Karsums: "Gājām kā pa viļņiem un nevarējām atrast spēli, bet tagad ir normāli"

Karsums: "Gājām kā pa viļņiem un nevarējām atrast spēli, bet tagad ir normāli"
Mārtiņš Karsums un Kevins Klārks. Foto: Dāvis Ūlands, f64

Vakar zaudējumu piedzīvoja Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā ar 1:3 piekāpās Maskavas "Spartak". Pretinieku rindās laukumā devās divi Latvijas izlases spēlētāji – Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja par kluba nomainīšanu, par agresīvo hokeju un dzīvošanu blakus Daugaviņam.

Maskavas "Spartak" pamatus uzvarai ielika pirmajā trešdaļā, nospiežot mājiniekus uz ceļiem un iemetot trīs ripas. Ciemiņi izskatījās daudz aktīvāki un mērķtiecīgāki. "Agresīvi no pirmā iemetiena spēlējām ne tikai pret Rīgas "Dinamo" – tāds mums ir uzstādījums pret visām komandām. Zinājām, ka arī viņi agresīvi spēlēs, un mēģinājām rādīt tādu pašu hokeju. Ja varam uzsēsties virsū, tad ejam virsū ar trīs uzbrucējiem. Mums galvenais ir sava spēle. Sezonas sākumā nevarējām atrast, bet tagad – kādas trīs četras spēles – sāk iet normāli," pēc uzvaras teica Mārtiņš Karsums.

"Sezonas sākums bija labs, pirmajās spēlēs rādījām cienījamu sniegumu un punkti nāca. Tad aizbraucām uz Minsku un salūzām. Viņi skaitījās pēdējā vietā, bet mēs izgājām negatavi un tikām apspēlēti bez jebkādiem variantiem. Tas mums bija kā maziņš lūzuma punkts, bet tagad esam atpakaļ uz strīpas," pauda Karsums. Pirms viesošanās Rīgā izdevās ar 6:1 sakaut Čeļabinskas "Traktor", un latviešu uzbrucējs izcēlās ar vārtiem un piespēli, kamēr Kaspara Daugaviņa kontā bija 1+2.

"Otro un trešo trešdaļu palaidām," par maču pret rīdziniekiem teica Karsums. "Sākām agresīvi un iemetām trīs golus. No ledus nokāpām ar labu sajūtu, bet laikam atgriezāmies ar domām, ka turpinājumā būs vieglāk. Iedevām viņiem gaisu, un Rīga sāka spiest. Tāpēc otrā un trešā trešdaļa sanāca kā mazas mocības." Noslēdzošajās 40 minūtēs viesi izdarīja 11 metienus pa vārtiem, kamēr Rīgas "Dinamo" – tieši divas reizes vairāk. Tomēr laukuma saimniekiem izglābties neizdevās.

Karsums un Daugaviņš spēlēja vienā maiņā ar čehu Robinu Hanzlu, un tieši viņu virknējums guva uzvaras vārtus. Karsums meta, ripa trāpīja partnerim pa kāju un atrada ceļu vārtos. "Rikošetā iegāja, bet gols paliek gols, tas ir pats galvenais," norādīja Karsums. "Kad esam laukumā, darba valoda ir angļu. Protams, ar Daugavu runājam latviski. Reizēm sanāk iemest arī kādu krievu vārdu, bet tie vairāk lamuvārdi," smejot norādīja uzbrucējs.

"Ar savstarpējo ķīmiju pagaidām viss ir kārtībā. Kopā salika jau pirms sezonas, domājām, ka spēlēsim vienā maiņā. Tad treneris izdomāja kaut ko samainīt. Bet tagad ielika atpakaļ, un sākam rādīt kaut kādu spēli," pareizo partneru meklēšanu komentēja Karsums, kura kontā šajā sezonā ir 2+2.

"Ar Daugavu dzīvojam blakus mājās. Visu laiku kaut ko darām kopā, ejam vakariņās, plus viņš man šogad ir šoferis," spēlēšanu kopā ar citu Latvijas izlases hokejistu komentēja Karsums. Abi divas reizes paguvuši satikties ar citu latvieti, kurš dzīvo Maskavā, bet pārstāv citu komandu – "Dynamo" uzbrucēju Miku Indraši.

Karsums Maskavā dzīvo kopš 2013. gada, taču iepriekšējās sezonās viņš pārstāvēja "Dynamo". Tiesa, ikdienas dzīvē nekas nav mainījies. "Dzīvoju turpat – dzīvoklis man ir tas pats. Halle arī palikusi tā pati, tikai no vienas ģērbtuves esmu pārcēlies uz citu," teica Karsums. "Negribu salīdzināt komandas – kas labāks vai sliktāks. "Dynamo" bija "Dynamo", paldies par labajiem gadiem, bet tagad esmu citā klubā. Jauns klubs, jauna vadība, pie visa esmu pieradis. Tur bija savs, šeit – savs."

"Komandai ir augstākās ambīcijas, bet pirmais mērķis ir tikšana play-off," norādīja Karsums. "Viss vēl priekšā, un cerams, ka izdosies. Jāspēlē kā pēdējos pāris mačus, tad viss būs labi. Galvenais, ka komanda vinnē. Gājām kā pa viļņiem, nevarējām atrast īsto spēli, bet tagad viss ir normāli."


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.