Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

SKA un CSKA duelis atklās KHL astoto sezonu

SKA un CSKA duelis atklās KHL astoto sezonu
Iļja Kovaļčuks - Sanktpēterburgas SKA kapteinis
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šovakar pulksten 19:30 ar spēli starp pagājušās sezonas Gagarina kausa čempioni Sanktpēterburgas SKA un pagājušā regulārā čempionāta uzvarētāju Maskavas CSKA startēs Kontinentālās hokeja līgas astotā sezona. Cīņā par trofeju atkal metīsies 14 komandas Rietumu un 14 komandas Austrumu konferencē.

Pagājušajā sezonā par Kontinentālās hokeja līgas čempioni pirmo reizi kļuva Sanktpēterburgas SKA, kas finālā ar 4-1 pieveica Kazaņas "Ak Bars". Ja trīs no pirmajām četrām cīņām noslēdzās ar vienu vārtu pārsvaru, tad noslēdzošajā mačā SKA pirmajā trešdaļā iemeta četras bezatbildes ripas un svinēja pārliecinošu panākumu ar 6:1. Fināls pirms fināla notika Rietumu konferences izšķirošajos mačos, SKA kļūstot par pirmo komandu līgas vēsturē, kurai izdevies atspēlēties pēc trim zaudējumiem trīs spēlēs - tika pieveikta šodienas pretiniece Maskavas CSKA.

Par Gagarina kausa vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika atzīts Sanktpēterburgas SKA kapteinis Iļja Kovaļčuks, kurš 22 izslēgšanas spēlēs izcēlās ar 19 rezultativitātes punktiem. Ierindā ir arī 15 vārtus guvušais Jevgeņijs Dadonovs, taču komandā notikušas citas izmaiņas. Protams, vispirms jāizceļ galvenā trenera maiņa - Vjačeslava Bikova vietā stājās Andrejs Nazarovs, un līdz pirmajam skandālam ilgi nebija jāgaida: tika piekauts kluba ārsts.

Prom devušies Sanktpēterburgas SKA rezultatīvākais spēlētājs regulārajā sezonā Artēmijs Panarins un Viktors Tihonovs (abi - uz Nacionālās hokeja līgas čempioni Čikāgas "Blackhawks"), tāpat arī vairāki vadošie leģionāri - norvēģis Patriks Tūresens (uz "Djurgårdens IF"), zviedri Jimmijs Ēriksons ("Skellefteå AIK") un Tonijs Martensons ("Lugano"), čehs Romāns Červenka. Protams, vieta tukša nav palikusi - pievienojies soms Jarno Koskiranta (no Novosibirskas "Sibir") un zviedrs Juakims Lidstrēms (Toronto "Maple Leafs").

Maskavas CSKA regulārajā čempionātā uzvarēja vairāk nekā pārliecinoši - 139 punkti 60 spēlēs, bet tuvākajai sekotājai Sanktpēterburgas SKA bija tikai 123 punkti. Arī Gagarina kausā fantastisks turpināja būt Aleksandrs Radulovs, sakrājot 21 punktu 16 cīņās, bet ar to nepietika. Taču starpsezonā vienībā nav notikušas lielas izmaiņas - saglabāts līderu kodols, kam pievienojies kanādietis Džefs Plets (no Jaroslavļas "Lokomotiv") un zviedru vārtsargs Viktors Fāsts (Edmontonas "Oilers").

Favorītu pulkam jāpieskaita arī Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētais Maskavas "Dynamo", kas veica somu aizsargu nomaiņu - Janni Jalasvāru aizstāja Jūso Hietanens no Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Austrumu konferences uzvarētāja Kazaņas "Ak Bars" cietusi vairākus zaudējumus - zviedru vārtsargs Andešs Nilsons pievienojies Edmontonas "Oilers", uzbrucējs Kirils Petrovs devies uz Ņujorkas "Islanders", Aleksandrs Burmistrovs devies uz Vinipegas "Jets", bet aizsargs Jevgeņijs Medvedevs pievienojies Filadelfijas "Flyers".

Atgriezties virsotnē gatava Magņitogorskas "Metallurg", kuru pastiprinājis Ņižņijnovgorodas "Torpedo" bijušais kapteinis Vojteks Voļskis, cīņā par titulu jāiesaistās arī Omskas "Avangard" un Ufas "Salavat Yulaev". Taču atkārtot pagājušās sezonas panākumu - pusfināla sasniegšanu - grūti būs Novosibirskas "Sibir", kas palikusi bez četriem no pieciem rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Bez Daugaviņa un Karsuma ārpus Rīgas "Dinamo" spēlēs arī Edgars Masaļskis, kurš izturēja pārbaudes laiku Toljati "Lada", un aizsargi Oskars Bārtulis (Vladivostokas "Admiral") un Georgijs Pujacs (Ņižņekamskas "Neftekhimik"). Tikmēr Artis Ābols kļuvis par galvenā trenera palīgu "Lada", bet Ģirts Ankipāns asistēs Pēterim Skudram pie Ņižņijnovgorodas "Torpedo" stūres. Par Jaroslavļas "Lokomotiv" vārtsargiem šajā sezonā gādās Sergejs Naumovs.

Starpsezonas laikā Kontinentālajā hokeja līgā notikusi viena izmaiņa dalībnieku sastāvā - Mitišču "Atlant", kas palika trīs punktu attālumā no izslēgšanas spēlēm, vietā spēlēs Maskavas "Spartak". Par vārtu drošību gādās soms Ate Engrēns, aizsardzībā darbosies amerikānis Mets Gilrojs un kanādietis Čejs Genovejs.

Regulārajā čempionātā atkal katra vienība aizvadīs 60 spēles. Vienu reizi ar katru komandu jāspēlē mājās, vienu reizi - viesos, plus sešas spēles pret principiāliem pretiniekiem. Sezona noslēgsies 18. februārī, un pēdējā mačā laukumā dosies Sanktpēterburgas SKA un Rīgas "Dinamo". Sekos Gagarina kausa izslēgšanas spēles.

KHL dalībnieku sastāvs

Bobrova divīzijaTarasova divīzijaHarlamova divīzijaČerņišova divīzija
Minskas "DInamo"Maskavas CSKAKazaņas "Ak Bars"Vladivostokas "Admiral"
Rīgas "Dinamo"Maskavas "Dynamo"Jekaterinburgas "Avtomobilist"Habarovskas "Amur"
Helsinku "Jokerit""Sochi"Toljati "Lada"Omskas "Avangard"
Zagrebas "Medveščak"Jaroslavļas "Lokomotiv"Magņitogorskas "Metallurg"Astanas "Barys"
Sanktpēterburgas SKAČerepovecas "Severstal"Ņižņekamskas "Neftekhimik"Novokuzņeckas "Metallurg"
Bratislavas "Slovan"Ņižņijnovgorodas "Torpedo"Čeļabinskas "Traktor"Ufas "Salavat Yulaev"
Maskavas "Spartak"Podoļskas "Vityaz"Hantimansijskas "Yugra"Novosibirskas "Sibir"

Pirmo divu dienu kalendārs

DatumsLaiksSpēle
24. augusts19:30Sanktpēterburgas SKA - Maskavas CSKA
25. augusts16:30Omskas "Avangard" - Ufas "Salavat Yulaev"
25. augusts16:30Astanas "Barys" - Magņitogorskas "Metallurg"
25. augusts18:30Helsinku "Jokerit" - Čerepovecas "Severstal"
25. augusts19:00Ņižņijnovgorodas "Torpedo" - Jaroslavļas "Lokomotiv"
25. augusts19:30Maskavas "Spartak" - Minskas "Dinamo"
25. augusts19:30"Sochi" - Toljati "Lada"
25. augusts19:30Rīgas "Dinamo" - Kazaņas "Ak Bars"

Slēpts komentārs: loook ploik!
Slēpts komentārs: ekspertu eksperts
, 2015-08-24 09:51, pirms 9 gadiem
Tikai par RD un Jokerit šosezon!
, 2015-08-24 09:56, pirms 9 gadiem
ekspertu eksperts rakstīja: pluss Funim
Jā, šodien tāds kā "cepurnieku" 1. septembris!
Slēpts komentārs: Banss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-24 10:03, pirms 9 gadiem
Kā saka rivalry night CSKA VS SKA.
Slēpts komentārs: loook ploik!
, 2015-08-24 10:19, pirms 9 gadiem
Galvenais lai mūsējiem veicas...Novēlu arī veiksmīgu sezonu Karsumam un Daugaviņam!
Personīgi es priecāšos par katru Ska neveiksmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-24 10:39, pirms 9 gadiem
Khl mājas lapā rakstīts spēle sākās 19.30 bet pēc Latvijas laika spēle tad sāksies 18.30 nu tad beidzot hokejs klāt un nhl arī drīz sāksies tā kā būs beidzot ko skatīties pa tv.
, 2015-08-24 10:55, pirms 9 gadiem
Beidzot svinīgais un ilgi gaidītais brīdis ir klāt! Lielais hokejs ir atpakaļ! Apsveicu visus dinamiešu fanus ar aizraujošās sezonas sākumu!
, 2015-08-24 11:00, pirms 9 gadiem
loook ploik! rakstīja: Īstenībā viss tas KHL jau kādu laiku ir apnicis. Bet nu lai veicas, play off gan, visticamāk, netiksim.
Īstenībā vesela saprāta cilvēks nekomentē to, kas viņam jau kādu laiku ir apnicis...
, 2015-08-24 11:03, pirms 9 gadiem
Pilnīgi nepamatoti autors pie favorītiem nemin Jokerit
Lai gan aizgāja Mozes, papildinājumi ir ļoti kvalitatīvi. Pag. sezonā pievīla Kapanena trauma un tiesnešu darbības, kā arī kolektīvs nebija tik spēcīgs. Otrreiz somi nepieļaus tādas vaļības un šogad, ja nepatraucēs tiesneši un vārtsargi spēlēs labāk, tituls ir ļoti reāls
, 2015-08-24 11:05, pirms 9 gadiem
Da tas jebaļņiks bildē pasaka visu pa KHL...tik un tā,lai DR veicas jaunajā sezonā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Jirgens Adrians Rozenbergs J.A.R.
, 2015-08-24 11:14, pirms 9 gadiem
Ehh 2 gadus nevienu citu KHL spēli, bez Dinamo, neesmu skatijies, tad jau laikam šodien jaapskatās bus atklāšanas spēle lidz Overtime TV.
Varētu but skatāms hokejs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-24 11:38, pirms 9 gadiem
un svētki var sākties !
, 2015-08-24 11:40, pirms 9 gadiem
Haha, Viktors Fāsts no Oileriem uz CSKA. Tā ir, ka nav vietas pamatsastāvā vienā no vājākajām NHL komandām. +Nilsons vēl tagad Edmontonā, kur jau Skrivenss un Talbots stāv priekšā. Anyway, KHL voncī, tikai rīdzinieku spēles un šādu smagsvaru dueļus būs vērts (iespējams) paskatīties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-24 11:57, pirms 9 gadiem
ooo Cirks arī sāk savu sezonu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-24 12:01, pirms 9 gadiem
HuliManiBano rakstīja: Aha. DEL2 un FRA liigas aizgajusas prieksaa. Tagad KHL ir aiz DEL2 (DEL gan nee), FRA, FIN, NLA,NLB,NLC,NLD,NLŽ (karoc visas sveices izslaveetas sistemas kas tapat kaa mes vislaik pavasarii kko gaida un nesaaida), protams SWE, CZE un slovaaku varenaas liigas kur legjis pat nevarigajam Liepajas sastaavam nebija vajadzigs. Rezumee - ja neskaita infrastruktuuru kur KHL ieliek vienos vaartos, tiri hokeja zinaa kada 15. liiga Eiropaa. Pasaulee kada 35, aiz visiem amiishu minoriem un Jaunzelandes varenaas liigas
Zviedrija, Šveice stabili priekšā, Somija, DEL, Čehija arī nu jau. Talāk KHL.
Slēpts komentārs: Emka3-95
Slēpts komentārs: Emka3-95
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-24 12:09, pirms 9 gadiem
Iesildīs mani pirms NHL.
, 2015-08-24 12:15, pirms 9 gadiem
Ja kadam nepatik vai garlaicigi, tad neraksti savus stu...s komentarus! Neviens tevi naprasa skatities un vel komentet! Ir pietiekami daudz cilveki kuriem tas KHL intrese ka sports, nevajag sportu ar politiku atkal jaukt kopa!
, 2015-08-24 12:16, pirms 9 gadiem
A-Burts-33 rakstīja: Kas par enivejiem, normālā mēlē nevari izteikties?
21. gs barbarisms, nekas vairāk. 19. gs ķēmojās pakaļ vāciešiem, tad krieviem, tagad angļu valoda cieņā. Man pašam gan anglicismi vairāk griež ausis nekā rucifismi, tādā ziņā arī piekrītu.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.