Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Avangard" atbrīvojas no Sušinska, bijušais prezidents neapmierināts ar teātri

"Avangard" atbrīvojas no Sušinska, bijušais prezidents neapmierināts ar teātri
Maksims Sušinskis. Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas kluba Omskas "Avangard" vadība pieņēmusi lēmumu atbrīvoties no prezidenta Maksima Sušinska, kurš par paziņojumu nebija sajūsmā.

Omskas "Avangard" vadība lēmumu pieņēmusi pēc vakar notikušās padomes sapulces, un tas pamatots ar budžeta samazināšanu un vēlmi optimizēt procesus kluba iekšienē. Likvidēti prezidenta un viceprezidenta amati, par visu tagad atbildēs ģenerāldirektors.

Sušinskis amatā stājās 2018. gadā, drīz pēc tam par galveno treneri apstiprinot Bobu Hārtliju. Sušinska un Hārtlija pirmajā sezonā "Avangard" sasniedza Gagarina kausa finālu, bet pagājušajā sezonā zaudēja jau play-off pirmajā kārtā.

"Varēja taču vienkārši pateikt, ka viņiem Sušinskis nav vajadzīgs, un viss. Tā vietā taisa teātri. Cik saprotu, padomes sapulcē pat nenotika nekāda apspriešanās – visus vienkārši nostādīja fakta priekšā," skaidroja pats Sušinskis. "Sākumā man piedāvāja samazināt algu par 50%. Un es piekritu. Acīmredzot domāja, ka strādāju naudas dēļ, bet tā nav. Tad viņiem nācās domāt par citu scenāriju."

"Pagaidām neviens no manis nav atvadījies, bet esmu pārliecināts, ka aiziešu. Nesaprotu, kāpēc lēmums bija jāslēpj aiz padomes sapulces. Dīvaini. Toties viņi labi prot Instagram dzēst nevēlamos komentārus. Taču cilvēkus šādi neapmānīsi," teica Sušinskis. Viņam 30. aprīlī beidzās līgums, un tagad tika lemts to nepagarināt.

"Mans galvenais uzdevums bija "Avangard" atgriezt hokeja elitē. Domāju, ka man tas izdevās. Tagad par klubu domā un raksta labu, nevis kā agrāk. Diemžēl agrāk uzdevumus deva cita vadība, šai tas nav saistoši. Neko, tagad klubu vadīs korespondents," pauda Sušinskis. Maijā par "Avangard" ģenerālmenedžera asistentu kļuva bijušais žurnālists un bijušais rīdzinieks Igors Jeronko. Viņš vēlāk Twitter ironizēja par Sušinska teikto.

Izmantotie resursi:
https://www.hawk.ru/news/39258/
https://sport24.ru/news/hockey/2020...
https://rsport.ria.ru/20200723/1574...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.