Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Edgars Kulda: "Starpsezonā bija piedāvājumi arī no KHL komandām"

Edgars Kulda: "Starpsezonā bija piedāvājumi arī no KHL komandām"
Edgars Kulda
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Latvijas hokejistam Edgaram Kuldam šajā starpsezonā bija piedāvājumi no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandām, atzinis pats hokejists.

Kulda pagājušajā nedēļā pievienojās Čehijas augstākās līgas klubam Zlīnas "Aukro Berani". "Šobrīd jūtos labi un esmu priecīgs atrasties Čehijā," kluba mājaslapā citēts Kulda. "Lēmumu par pievienošanos komandai pieņēmu pirms aptuveni trīs nedēļām. Pirms tam runāju ar Ralfu Freibergu, kurš arī spēlē šajā komandā un vārtsargu Jakubu Sedlāčeku, kurš kādreiz spēlēja Rīgas "Dinamo". Viņi mani pārliecināja pievienoties klubam."

Iepriekšējās trīs sezonas 23 gadus vecais Kulda pavadīja Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", taču vadošu lomu šajā vienībā gan neieguva. Kopumā šajā čempionātā viņš aizvadījis 109 spēles, kurās guvis astoņus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles. Savukārt 2014.gadā Kulda tika nosaukts par prestižākā Kanādas junioru turnīra Memoriālā kausa vērtīgāko hokejistu, tomēr sekojošajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu vien septītajā kārtā ar 193.numuru izvēlējās Arizonas "Coyotes" komanda.

"Kanādā ieguvu jaunas zināšanas, taču vēlāk nolēmu doties atpakaļ uz Latviju," stāstīja Kulda. "Šosezon man bija piedāvājumi no citiem KHL klubiem, taču tie bija divvirziena līgumu piedāvājumi. Patiesībā, ja es nonāktu kādā no šīm komandām, nākamo sezonu pavadītu fārmklubā. Tas nebūtu labākais scenārijs." Tāpat Kulda noteica, ka saņēma pozitīvas atsauksmes par Čehijas līgu arī no Roberta Bukarta, kurš kopā ar savu brāli Rihardu Bukartu pagājušajā sezonā bija "Aukro Berani" vienības pārstāvis.

"Domāju, ka Čehijas līga laba vieta, kur attīstīties," sacīja Kulda. "Es joprojām esmu jauns, varu daudz mācīties un varbūt piedāvāt jaunas lietas klubam." Kuldam šajā pavasarī neizdevās iekļūt Latvijas izlasē dalībai pasaules čempionātā, bet planētas meistarsacīkstēs viņš vienīgo reizi spēlējis pirms diviem gadiem.

Zlīnas komanda iepriekšējā sezonā Čehijas čempionātā bija devītajā vietā, bet izslēgšanas turnīrā apstājās astotdaļfinālā.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-07-24 15:36, pirms 6 gadiem
Virsraksts jau spēcīgs
Slēpts komentārs: bļāviens-nu
, 2018-07-24 16:12, pirms 6 gadiem
No kura laika RD try-out līgums un vienvirziens ar Sankpēterburgas Dynamo skaitās - "Starpsezonā bija piedāvājumi arī no KHL komandām" ?
, 2018-07-24 16:25, pirms 6 gadiem
Tā lai virsraksts nemulsina:
"Šosezon man bija piedāvājumi no citiem KHL klubiem, taču tie bija divvirziena līgumu piedāvājumi. Patiesībā, ja es nonāktu kādā no šīm komandām, nākamo sezonu pavadītu fārmklubā."
, 2018-07-24 16:40, pirms 6 gadiem
Cerams Edgars atvērsies Čehijā tāpat kā Robis un Džeris
, 2018-07-24 17:39, pirms 6 gadiem
BK Jēkabpils un Dinamo Rīga fans rakstīja: Cerams Edgars atvērsies Čehijā tāpat kā Robis un Džeris
Sasniegums būs, ja neatlaidīs līdz Ziemassvētkiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-26 15:07, pirms 6 gadiem
Viņš arī liepājā bija nekāds.
, 2018-08-01 17:44, pirms 6 gadiem
fanotājs a rakstīja: Labi ,ka pieņēma pareizo lēmumu,progresam karjerā.
Edgars Kulda (LW)231994 Riga, LAT 183 87 L Try-out vel jau neko nav parakstijis, kad parakstis , tad vares priecaties...
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.