Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Aģents: "Smieklīgi un bēdīgi, ja Gagarina kausa ieguvējs būtu koronavīruss"

Aģents: "Smieklīgi un bēdīgi, ja Gagarina kausa ieguvējs būtu koronavīruss"
Šumi Babajevs (pa kreisi). Foto: shumibabaev.com

Hokeja aģents Šumi Babajevs uzskata, ka jāievieš papildu drošības pasākumi un KHL sezona jāizspēlē līdz galam. Viņaprāt, tas varētu notikt maijā.

Kā jau ziņots, koronavīrusa pandēmijas dēļ pēc Gagarina kausa ceturtdaļfināliem turnīrs tika pārtraukts vismaz līdz 10. aprīlim. No turpmākās dalības atteicās Helsinku "Jokerit" un Nursultanas "Barys", bet Kazaņas "Ak Bars" lūdza priekšlaicīgi noslēgt sezonu, bez uzvarētāja noteikšanas.

Kāda ir jūsu attieksme pret šīs sezonas čempionāta turpināšanu? "Visiem labāk būtu izspēlēt sezonu līdz galam. Ja pajautāsiet, kas ir Gagarina kausa ieguvējs 2020. gadā, un atbilde būs "koronavīruss", tas izklausīsies gan smieklīgi, gan bēdīgi. Epidēmijas situācija nav vienkārša un veselība pirmajā vietā, taču iespējams veikt daudzus papildu drošības pasākumus. Hokejam jābūt ar skatītājiem. To saprot visi. Ja tiks ieviesti papildu drošības pasākumi, sezonu varēs izspēlēt līdz galam. Pie mums [Krievijā] vīrus neizplatās trakā tempā," atzīst aģents Šumi Babajevs. "Domāju, ka mums ir pa spēkam aizvadīt sacensības, izmantojot mūsdienīgākos dezinfekcijas līdzekļus. Labvēlīgas situācijas gadījumā ar epidēmijas beigšanos, kas, visticamāk, būs maijā, varēs mierīgi turpināt izslēgšanas spēles skatītāju klātbūtnē."

Ja koronavīrusa pandēmijas izraisītie ierobežojumi tiks atcelti, būs iespējams atgriezt izslēgšanas mačos "Jokerit" un "Barys"? "Uzskatu, ka jā. Vienkārši iepriekš jāizsaka viņiem piedāvājums, jo viņi jau palaiduši spēlētājus prom. Bet tās ir šo klubu problēmas. Kāpēc pārējiem tāpēc būtu jācieš?"

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru


, 2020-03-24 23:36, pirms 4 gadiem
only in russia
, 2020-03-25 02:46, pirms 4 gadiem
Gagarina kauss pats ir koronavīruss.
šitas jau ir pat ārpus parodijas robežām. Loģiski, ka krievijā virusa nav. Kā var būt, ja nevienu netestē. Nebrīnīšos, ja aizvadīs arī. Un pēc tam miljonam konstatēs gripas, pneimojijas, bronhītus.
, 2020-03-25 07:31, pirms 4 gadiem
Nesapratu. Jums sportacentra valodniekiem vislaik bija kroņvīruss. Kas tas tagad par koronavīrusu? Kas notiek Suveizda?
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.