Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Hārtlija "Avangard" sagādā "Amur" desmito zaudējumu pēc kārtas

Hārtlija "Avangard" sagādā "Amur" desmito zaudējumu pēc kārtas
Bobs Hārtlijs uz "Avangard" soliņa. Foto: Sputnik / Scanpix

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard" ceturtdien viesos ar rezultātu 3:0 apspēlēja Habarovskas "Amur", sagādājot Austrumu konferences pastarītei desmito zaudējumu pēc kārtas.

"Avangard" Habarovskā ieradās pēc diviem zaudējumiem - pirms nedēļas mājās tika zaudēts "Sochi" (2:4), bet izbraukumu tūre tika sākta ar neveiksmi Vladivostokā (1:4). Šodien Hārtlija vadītā komanda atgriezās uz panākumu takas. Rezultāts tika atklāts jau ceturtajā minūtē, kad savus 20. vārtus sezonā guva Iļja Mihejevs, bet 11. minūtē Maksims Čudinovs vairākumā dubultoja pārsvaru.

Otrās trešdaļas beigu daļā "Avangard" vēlreiz izmantoja vairākuma iespēju - pēc Mihejeva piespēles vārtus guva pieredzējušais aizsargs Jevgeņijs Medvedevs. Kopumā gan mājinieki pa vārtiem meta pat vairāk, taču Ivans Naļimovs atvairīja visus 30 pretinieku metienus, aizvadot savu pirmo sauso spēli šajā sezonā un nodrošinot Omskas uzvaru - 3:0.

"Avangard" ar 73 punktiem 55 spēlēs ieņem otro vietu Austrumu konferencē, no līderes Jekaterinburgas "Avtomobilist" atpaliekot par astoņiem punktiem. Turklāt "Avtomobilist" aizvadījusi par trim spēlēm mazāk. "Amur" savukārt piedzīvoja desmito zaudējumu pēc kārtas un ar 33 punktiem ir pēdējā 13. vietā konferencē. Tiesa, visā līgā vēl sliktāk klājies Bratislavas "Slovan", kas Rietumu konferencē ir pēdējā ar 27 punktiem.


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.