Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Karjeru noslēdzis pasaules čempions un Gagarina kausu izcīnījušais Pesonens

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Karjeru noslēdzis pasaules čempions un Gagarina kausu izcīnījušais Pesonens
Janne Pesonens. Foto: Reuters/Scanpix

38 gadu vecumā par karjeras beigām paziņojis somu uzbrucējs Janne Pesonens, kurš 2011. gadā kļuva par pasaules čempionu hokejā, turklāt guva vārtus finālā.

2011. gada pasaules čempionāta finālā Bratislavā somi ar 6:1 sakāva kaimiņus zviedrus, un Janne Pesonens guva zelta medaļnieku ceturtos vārtus. Turnīru viņš pabeidza ar septiņiem punktiem deviņos mačos. Kopumā Pesonens piedalījies piecos pasaules čempionātos.

Klubu karjerā Pesonens par čempionu kļuvis sešas reizes - četri zelti dzimtajā Somijā, 2010. gadā izcīnītais Gagarina kauss kopā ar Kazaņas “Ak Bars” un 2018. gada Zviedrijas tituls. Uzbrucējs Kontinentālajā hokeja līgā kopumā aizvadīja piecas sezonas 203 spēles, visas - “Ak Bars” rindās.

Pesonens ir spēlējis arī Nacionālajā hokeja līgā - septiņi mači Pitsburgas “Penguins” kreklā. Ziemeļamerikā viņš pavadīja vienu sezonu, vairāk spēlējot fārmklubā.

Karjeru Pesonens pabeidzis kā dzimtā Oulu “Karpat” hokejists. Pagājušajā sezonā viņš 27 mačos iekrāja 15 punktus, bet tad čempionātu izbeidza Covid-19 dēļ.

Izmantotie resursi:
https://www.is.fi/jaakiekko/art-200...