Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Kovaļenko: "KHL ārzemju klubi ieguva lielākas tiesības nekā Krievijas komandas. Dubultie standarti."

Kovaļenko: "KHL ārzemju klubi ieguva lielākas tiesības nekā Krievijas komandas. Dubultie standarti."
Igors Larionovs (#8), Andrejs Kovaļenko (#51). Foto: Ramils Sitdikovs rg.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlētāju un treneru arodbiedrības vadītājs Andrejs Kovaļenko uzskata, ka vērojama netaisnīga attieksme - pret ārzemju klubiem līga nav tik stingra, salīdzinot ar Krievijas vienībām.

Kā jau ziņots, Jaroslavļas "Lokomotiv" tika piešķirts tehniskais zaudējums par neierašanos uz spēli pret Ķīnas vienību.

"Manuprāt, nav taisnīgi "Lokomotiv" iztaisīt par grēkāzi," norāda līgas spēlētāju un treneru arodbiedrības vadītājs. "Pēc manā rīcībā esošās informācijas Jaroslavļā saslimusi visa komanda, kas faktiski ir trīs desmiti spēlētāju. Par jauktu sastāvu [ar papildinājumiem no junioru vienības] vairs nevarēja būt runas, bet uz KHL maču ierasties ar MHL komandu būtu apšaubāmi saistībā ar cieņu pret līgu un rezultātu."

"Bet pats galvenais ir tas, ka "Lokomotiv" redzēja piemērus ar Helsinku "Jokerit" un Nursultanas "Barys". Šie klubi radīja precedentus - lai gan nebija lielas epidēmijas, tie neveidoja jauktus sastāvus un deva priekšroku uz dažiem mačiem nesodīti pamest KHL čempionātu, tādējādi "salaužot" līgas spēļu kalendāru. Un runā, ka arī Rīgas "Dinamo" spēles var pārcelt," saka Andrejs Kovaļenko. "Sanāk, ka ar karantīnu KHL ārzemju klubi ieguva lielākas tiesības nekā Krievijas komandas. Dubultie standarti."

Te jāpiebilst, ka katrs gadījums jāvērtē atsevišķi, jo gandrīz vienmēr ir atšķirīgi faktiskie apstākļi. "Lokomotiv" gadījumā klubs norādīja uz būtiski lielāku saslimušo skaitu, salīdzinot ar līgas rīcībā esošo informāciju. Nesaņemot zaļo gaismu no līgas, "dzelzceļnieku" vienība galu galā neieradās uz maču, kaut gan pretinieku komanda līdz pēdējam brīdim gatavojās spēlēt.

Somi atsaucās uz savas normatīvajiem aktiem. "Atrunāšanās. KHL teritorijā ir tikai viena sporta likumdošana - līgas reglaments, kas visiem klubiem nodrošina vienlīdzīgas tiesības, vismaz teorētiski," atzīst Kovaļenko. "Vispār tas ir ļoti satraucošs moments, kas var sabojāt visu līgu. Profesionālajā sportā no leģionāriem vienmēr prasa vairāk nekā no vietējiem spēlētājiem, leģionārs vienmēr ir zem palielināmā stikla. Diemžēl pie mums daudzos gadījumos situācija ir pretēja. Piemēram, leģionāri uz treniņnometni ierodas vēlāk, viņus laiž prom uzreiz pēc sezonas beigām un tā tālāk. Izskatās, ka tā pati aina tagad ir ar spēļu kalendāru, kad ārzemju klubi tam nepievērsa pienācīgu uzmanību un tika cauri ar vieglu izbīli, savukārt Krievijas kubs saņēma pēc pilnas programmas."

Bet ko darīt? "Mums vajadzīga vienota politika attiecībā pret visiem klubiem. Pretējā gadījumā kāds arī turpmāk nesodīti "lauzīs" spēļu kalendāru un līdz ar to arī mūsu līdzjutējus. Pēc "Lokomotiv" gadījuma visiem ir jāizdara secinājumi."

Izmantotie resursi:
russia-hockey.ru


, 2020-09-23 18:29, pirms 4 gadiem
Ak dievs kā nevaru izturēt šitos savoku čīkstuļus, visi apkārt tik slikti un pūstošie rietumi viņiem visu bojā. Lai tak spēlē savā sādžā un savā starpā, vismaz nebūtu jālasa tik debīlas ziņas.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.