Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Medveščak" izmanto Sotnieka noraidījumu, Ābols sūkstās par disciplīnu

"Medveščak" izmanto Sotnieka noraidījumu, Ābols sūkstās par disciplīnu
Artis Ābols
Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Kontinentālajā hokeja līgā un Čempionu līgā šovakar rezervē palika vārtsargi Edgars Masaļskis un Elvis Merzļikins, nespēlēja arī Helsinku "Jokerit" aizsargs Artūrs Kulda, bet Masaļska komandas biedrs Kristaps Sotnieks negatīvā ziņā deva savu artavu zaudējumā pret Zagrebas "Medveščak" (2:3).

Neveiksmīgi sezonu sāka Arta Ābola trenētā Toljati "Lada", kas savā laukumā piekāpās Zagrebas "Medveščak" (2:3). Edgars Masaļskis palika rezervē, bet komandas debitants Kristaps Sotnieks, spēlējot kapteiņa asistenta statusā, kopā ar Teiloru Āronsonu bija pirmajā aizsargu pārī. Sotnieks uz ledus pabija 20 minūtes un 37 sekundes, izdarīja divus metienus pa vārtiem, spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu un sakrāja četras soda minūtes.

Pirmo noraidījumu Sotnieks nopelnīja otrās trešdaļas sākumā savas komandas vairākuma beigās, bet otro noraidījumu viesi trešās trešdaļas sākumā pārvērta izlīdzinājuma vārtos (2:2). Arī uzvaras vārtus "Medveščak" guva vairākumā, un tieši disciplīnas trūkumu Ābols uzsvēra kā zaudējuma iemeslu: "Esot vadībā pēc divām trešdaļām, ir jāspēlē uz rezultātu. Zinājām, ka pretiniekiem bija desmit soda minūtes, bet mums – tikai četras. Nedrīkstējām dot tiesnesim iemeslu mūs noraidīt, bet devām uzreiz trīs. Šie noraidījumi nospēlēja pret mums. Zaudējām savu kļūdu dēļ, divreiz nespējot izmest ripu no zonas un uzreiz ielaižot vārtus."

Vaicāts par debitējušajiem leģionāriem, tostarp aizsargu pirmo pāri Sotnieku un Āronsonu, Ābols atbildēja šādi: "Pēc pirmās spēles negribas kādu izcelt. Viņi šeit ir, lai būtu līderi. Gaidām no viņiem daudz vairāk." Citā spēlē Helsinku "Jokerit" bez Artūra Kuldas viesos uzvarēja Maskavas "Spartak" (2:1). Nespēlēja arī Elvis Merzļikins, kurš Čempionu līgā palika rezervē "Lugano" zaudējumā pret Somijas "Tappara" (1:3). Mājinieku vārtsargs Daniels Mandzato atvairīja 26 no 29 metieniem.

KHL, 23. augusts

SpēleRez
Metallurg Nk – Barys4:2
Sibir – Avtomobilist3:5
Avangard – Yugra1:0
Salavat Yulaev - Severstal3:2
Traktor – SKA2:1 P
Lada – Medveščak2:3
Ak Bars – Slovan2:1
Sochi - Dinamo R3:1
Spartak – Jokerit1:2

Čempionu līga

VKomandaSUUPZPZVārtiP
1.Adler210016:43
2.Tappara210014:53
Lugano210014:53

Izmantotie resursi:
"Медвешчак" наказал "Ладу" за неаккуратную игру...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.